Borrelioosiin liittyvia kuolemantapauksia


Yleensä julkisuudessa kerrotaan varhaisvaiheen borrelioosista ja miten se on helposti hoidettavissa antibiooteilla. Harvemmin tuodaan esille sairauden monimuotoisuus ja kroonistuminen. Aikaisemmin löytyi useita linkkejä kuolemantapauksiin, mutta monet linkkien takana olevat tapaukset on poistettu internetistä.

Borrelioosiin kuolleista on myös useita julkaisuja. Kuolemantapauksista löytyy artikkeleita mm. seuraavilta sivuilta:

 Muutamia lääketieteellisissä julkaisuissa esitettyjä kuolemantapauksia.

http://arpa.allenpress.com/arpaonline/?request=get-abstract&doi=10.1043%2F1543-2165(2003)127%3C1204:LPANCS%3E2.0.CO%3B2 63- vuotias mies kuoli borrelioosin aiheuttamaan Parkisonin tautiin (Cassarino ym 2003)

Kathy: http://www.angelfire.com/ny/lymedisease/place.html⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

7-vuotiaan lapsen tarina:

Maaliskuu 1995: 6-vuotiaalta tytöltä poistettiin punkki kaulasta. Vanhemmat pyysivät ennaltaehkäisevää antibioottihoitoa, mutta hoitava lääkäri kieltäytyi kirjoittamasta sitä. Puremakohtaan ei ilmaantunut ihomuutosta! Kesällä 1995 lapsella alkoivat nuhankaltaiset oireet, univaikeudet, päänsärky, silmätulehdus, niskajäykkyys jne. Marraskuussa imusolmuketulehdus, kuumetta, horteisuutta, uneliaisuutta.

Tutkimukset: Lumbaalipunktiossa 3 valkosolua, normaali glukoosi ja proteiinit. Borreliatesti negatiivinen. Aivojen magneettikuva normaali.

Hoito: Antibiootteja; keftriaksoni, ampisilliini, fenytoiini, asykloviiri.

Tytön tila heikkeni hoidoista huolimatta. Hän sai epileptisiä kohtauksia, eikä kyennyt mm. syömään. Lapselle laitettiin ruokintaletku.

EBV (Epstein Barr virus) ja Ehrlichia olivat positiiviset. Lapselle aloitettiin antibiootin lisäksi IVIG (immunoglobuliini). Aivokuvauksissa oli nyt nähtävissä aivojen valkean aineen vaurioita ja atrofiaa.

Kesäkuussa 1996 lapselle kehittyi niveltulehduksia käsiin ja jalkoihin.. Hän ei kyennyt puhumaan, kävelemään tai syömään. ELISA oli negatiivinen, mutta Immunoblottauksessa (Western Blot) IgG 30, 41, 60, 66 ja 93 olivat positiiviset. PCR testit negatiiviset esim. selkäydinesteessä! Iv keftriaksonesta oireet pahenivat, joten antibiootti vaihdettiin kefotaksiimiksi. Niveltulehdus hävisi kuukauden kuluttua antibioottihoidon aloittamisesta. Mahdollisen lisäinfektion vuoksi (Ehrlichia), hoitoa jatkettiin vielä doksisykliinillä. 6 kuukauden iv antibioottihoidon aikana kohtaukset vähenivät lähes kokonaan.

Joulukuu 1996: Antibioottihoito lopetettiin. Oireet palasivat viikon kuluessa hoidon lopettamisesta. Lapsi kuoli tammikuussa 1997.

http://www.aapsonline.org/testimony/liegtest.htm (Fatal progressive encephalitis following an untreated deer tick attachment on a 7 year-old Fairfield county, Connecticut child. Liegner KB & Jones CR. Private Practices, Armonk, NY & Hamden , CT, USA. VIII International Conference on Lyme Borreliosis and other Emerging Tick-borne Diseases, Munich, Germany, June 25,1999.)