SuomiAreena 2017, Borrelioosi ry

Eri tahot Suomessa ja maailmalla järjestävät borrelioosiin ja lisäinfektioihin liittyviä tapahtumia, luentoja ja konferensseja. Lisätietoja muiden järjestäjien tapahtumista löytyy alla olevista linkeistä. Huom. Nämä eivät ole Suomen Lyme Borrelioosi ry:n järjestämiä emmekä välitä ilmoittautumisia niihin.

 

Sairaan hyvät duunarit hommiin -keskustelutilaisuus 11.7.2017 SuomiAreenalla

Kuka tahansa voi sairastua pitkäaikaissairauteen. Moni sairastunut pyrkii peittelemään tilannetta työpaikalla, vaikka avoimuus sairaudesta voisi hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa. Vuosittain Suomessa työelämään voisi sijoittua tuhansia ihmisiä enemmän, jos kaikki keinot otettaisiin käyttöön.

Psoriasisliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Lyme Borrelioosi järjestävät 11.7. Sairaan hyvät duunarit hommiin -keskustelutilaisuuden SuomiAreenalla Porissa. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii viestinnän asiantuntija Pirjo Nuotio (Viete Oy).

Lavalla keskustelemassa ovat:

-          Anneli Kiljunen, eduskunnan tules-ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja (SDP).

-          Juha Tuominen, sisätautien erikoislääkäri ja johtava ylilääkäri, Terveystalo, Pori. 

-          Jukka Hurrila, joka on porilainen yrittäjä, Länsivalmennus Oy:n perustaja ja omistaja. Hurrila haluaa yrityksensä avulla edistää ihmisten työllistymistä ja on perillä sekä työnantajien että työntekijöiden tarpeista.

-          Pinja Kauko, opiskelee espanjaa Helsingin yliopistossa, sairastaa selkärankareumaa. Toiminut useamman vuoden Reumaliiton kokemusasiantuntijana. 

-          Kristiina Rautio, joka on sairastanut psoriasista lapsesta saakka. Rautio on ammatiltaan terveydenhoitaja ja ohjaa työkseen Psoriasisliiton aurinkopainotteisia sopeutumisvalmennuskursseja. Kuntoutus tarjoaa keinon tukea pitkäaikaissairautta sairastavien työkykyä.

-          Laura Ortju, joka on sairastunut neuroborrelioosiin vuonna 2004. Usean vuoden kuntoutuksen jälkeen Ortju on pystynyt palaamaan työelämään. Ortju on ammatiltaan terveydenhoitaja ja tekee vapaaehtoistyötä Suomen Lyme Borrelioosi ry:ssä toimien tämän puheenjohtajana. Lisäksi Ortju on JUKO:n luottamusmies.

 

Keskustelu käydään klo 13.30–14.45 Kauppakeskus Puuvillan lavalla. Tilaisuuden tunnelmasta ja musiikista vastaavat Heikki Mäkäräinen ja Anssi Valikainen. Tervetuloa!

Muista myös kommentoida ja seurata keskustelua aiheesta tunnisteella #sairaanhyväduunari.

Lisätietoja:

Laura Ortju, puheenjohtaja, Suomen Lyme Borrelioosi ry borrelioosiyhdistys(at)gmail.com