LYMEBAKTEERIEN FRAGMENTIT PYSYVÄT NIVELISSÄ

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 423
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

LYMEBAKTEERIEN FRAGMENTIT PYSYVÄT NIVELISSÄ

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Loka 24, 2019 15:43

https://www.health.harvard.edu/blog/chr ... iA1Tp4_k_T

Mureiini eli peptidoglykaani on muun muassa bakteerien soluseinän eräs rakennusaine. Se antaa bakteereille muodon ja vaikuttaa soluliman osmoottiseen paineeseen. Mureiini koostuu sokereista ja aminohapoista. Mureiinikerroksen paksuus vaihtelee eri bakteerilajeilla kymmenestä noin 80 nanometriin.

" Lymenbakteerien fragmentit pysyvät nivelissä, jopa sen jälkeen, kun bakteerit on tapettu
Uusi tutkimus julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences valottaa lääketieteellisen mysteeri. Bakteereilla on jäykät soluseinät, jotka on valmistettu proteiini- ja sokerimatriisista, nimeltään peptidoglykaani, jotta roiskeet eivät aukene. Useimmat bakteerit kierrättävät peptidoglykaaninsa kasvatessaan ja jakautuessaan, mutta B. burgdorferin peptidoglykaanilla on ominainen rakenne, ja bakteerit eivät pysty käyttämään sitä uudelleen. Sen sijaan se upottaa sen välittömään ympäristöönsä, kuten mikrobinen roskakori.

Tämä peptidoglykaani kerääntyy niveliin, joissa B. burgdorferi löytyy. Lähes kaikilla PNAS- tutkimuksessa Lymen artriittia sairastavilla potilailla oli peptidoglykaania nivelnesteessä. Suurimmalla osalla heistä oli myös spesifisiä vasta-aineita peptidoglykaanille nivelnesteessä, mikä viittaa siihen, että peptidoglykaani veti tulehduksellista prosessia. Näitä vasta-aineita ei löytynyt nesteestä ihmisiltä, ​​joilla on muita nivelvaivoja, kuten nivelreuma, nivelrikko tai kihti.

Lymen niveltulehduksella kärsivillä potilailla, jotka eivät parantuneet antibiooteilla, oli edelleen peptidoglykaania nivelnesteessä. Niiden nivelneste ei kuitenkaan sisältänyt havaittavissa olevaa B. burgdorferi -DNA: ta. Tämä viittaa siihen, että jopa bakteerien tappamisen jälkeen peptidoglykaani pysyi takana ja stimuloi tulehdusta. Tämä voi selittää, miksi Lymen artriittia sairastavat ihmiset, jotka eivät reagoi antibiooteihin, voivat parantaa immuunijärjestelmää vaimentavien lääkkeiden, kuten metotreksaatin tai TNF: n estäjien, käyttöä. "

Vastaa Viestiin