NYMFIT VOIVAT SIIRTÄÄ TARTUNNAN 12 TUNNIN SISÄLLÄ

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 435
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

NYMFIT VOIVAT SIIRTÄÄ TARTUNNAN 12 TUNNIN SISÄLLÄ

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Pe Kesä 14, 2019 16:07

TUTKIMUKSESSA TODETAAN ETTÄ NYMFIT VOIVAT SIIRTÄÄ TARTUNNAN 12 TUNNIN SISÄLLÄ
Nymfi on juuri toukasta kuoriutunut nuori punkki joka etsii ensimmäistä veriateriaansa.

https://www.lymedisease.org/tick-lyme-t ... pHQ6fvr-wY

Tässä tutkimuksessa käytimme hiirimallia, jolla määritettiin Ixodes ricinus punkkien (nymfit ja aikuiset naaraat) infektion kinetiikka, jotka oli infektoitu erilaisilla eurooppalaisilla ja pohjoisamerikkalaisilla Borrelian kannoilla tai lajeilla.

Verrattiin myös Borrelian eri kantojen ja lajien leviämistä eri rokotustavoilla (tartunnan saaneiden punkkien tai bakteerien injektoinnin kautta).

Toisin kuin amerikkalaiset kannat, kaikki eurooppalaiset B. burgdorferin lajit, joita tutkimme, havaittiin bakteereita aikuisten punkkien sylkirauhasissa jo ennen veren ateriaa, mikä viittaa siihen, että bakteereita voi nopeasti siirtyä puremasta.

Tulokset olivat johdonmukaisia tämän teorian kanssa: infektio tapahtui 24 tunnin sisällä aikuisesta punkista. Lisäksi analyysi osoittaa, että eurooppalaisten B. burgdorferi -lajien tartunnan saaneet nymfit kykenevät siirtämään nämä patogeenit 12 tunnin kuluessa kiinnityksestä.

Tutkimuksemme osoittaa, että B. burgdorferi voidaan siirtää nopeammin kuin kirjallisuudessa on mainittu. Siksi on erittäin tärkeää, että punkit poistetaan mahdollisimman pian tartunnan estämiseksi.

Vastaa Viestiin