Tulehduksiin hoitomuoto?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Tulehduksiin hoitomuoto?

Viesti Kirjoittaja soijuv » To Touko 02, 2013 11:26


"Erityistä apua siitä arvellaan olevan tulehduksiin liittyvissä sairauksissa.."

http://yle.fi/uutiset/tutkijat_arveleva ... en/6615082Tutkijat arvelevat ratkaisseensa elimistön vanhenemisen salaisuuden

Aivojen hypotalamuksessa on hormoni, johon kajoamalla lihakset pysyvät notkeina, luut vahvoina ja ajatukset terävinä. Näin ainakin hiirillä yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan.

Iäkäs nainen ajaa autoa ja hymyilee. Tutkimuksen mukaan elimistön vanheneminen iän myötä kumpuaa aivojen hypotalamuksesta. Kuva: AP Graphics Bank

Yhdysvaltalaistutkijat kertovat paikantaneensa aivoista ensi kertaa alueen, joka kontrolloi fyysistä vanhenemista. He sanovat onnistuneensa jo vaikuttamaan hiirien elimistön vanhenemiseen. Ihmisillä kokeita ei ole vielä tehty.

Albert Einstein -yliopiston tutkijoiden mukaan elimistön rappeutuminen iän myötä kumpuaa aivojen hypotalamuksesta eli samasta paikasta, joka säätelee myös kasvua, lisääntymistä ja aineenvaihduntaa.

Estämällä hiirien hypotalamuksen NF-kB-molekyylin toimintaa tutkijat aiheuttivat muutoksia GnRH-hormonien tasossa, mikä vähensi lihasten heikentymista ja luukatoa ja tuntui myös ylläpitävän hiirien nokkeluutta, kun hiiriä tutkittiin puolen vuoden päästä kokeesta. Samanlainen vaikutus oli, kun hiiriin ruiskutettiin GnRH:n hormonia.

Hiiren myös elivät tavallista vanhemmiksi, Nature-tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan.

Tutkimus ei edistyessäänkään taanne ihmiselle ikuista nuoruutta, mutta se voi auttaa ikään liittyvien sairauksien hoidossa. Erityistä apua siitä arvellaan olevan tulehduksiin liittyvissä sairauksissa, sillä GnHR liittyy keskeisesti siihen, miten elimistö reagoi tulehduksiin ja myös stressiin. Ihmisellä tällaisia sairauksia ovat muun muassa reuma, diabetes ja Alzheimerin tauti.

Lisää aiheesta
Keskustele: Elimistön rapistumisen syy ratkeamassa - mitä toivot tieteen saavutukselta?
klo 8:42
Nature: Molecules in the brain trigger ageing

Vastaa Viestiin