KYSEENALAINEN STATIINILÄÄKITYS

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

KYSEENALAINEN STATIINILÄÄKITYS

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ke Loka 09, 2013 20:23

MTV3 45 MINUUTTIA 9.10.2013 KLO 20.05. Kyseenalainen statiini.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... uhkeamassa

"Lääke on suurimmalle osalle turha ja useille vaarallista. Ohjelmassa tietokirjailja Leino Utriainen sairastui mm. haimatulehdukseen jonka statiinilääkitys aiheutti. Statiineista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Ne aiheuttavat useita haitallisia oireita joita hoidetaan erilaisilla lääkkkeillä sen sijaan että lopetettaisiin statiinien käyttö."
Ohjelmassa haastatellaan mm. prof Risto Huupposta Turun yliopistosta:
"Statiinit aiheuttavat useita äkkikuolemia. Tieto on Huupposen mukaan tiedossa mutta se pimitetään julkisuudelta."

FIMEAn johtaja Leo Niskanen sen sijaan suosittelee statiinien käyttöä.

75% tutkimuksista on lääketeollisuuden rahoittamia.

----------------------------------------------

45 minuuttia: Statiinikaupan kupla puhkeamassa

Kolesterolia alentavat statiinilääkkeet ovat kirineet parissakymmenessä vuodessa maailman myydyimpien lääkeaineiden joukkoon.

Statiineja on määrätty jo yli viidensadan miljardin euron edestä sadoille miljoonille ihmisille eri puolilla maailmaa. Suomessakin käyttäjämäärä ylittää jo miljoonan rajan.

Nyt huikean statiinikaupan kupla on puhkeamassa. Lääkkeet on todettu hyödyttömiksi pääosalle käyttäjistä. Tietoa hyödyttömän lääkityksen vakavista haittavaikutuksista tihkuu julkisuuteen pieninä annoksina.

Statiineja suositelleet lääketieteen asiantuntijat ovat toimineet tiiviissä taloudellisessa työsuhteessa statiinivalmistajien kanssa. Vastuuta taloudellisesti ja inhimillisesti merkittävästä virhearviosta eivät halua ottaa sen paremmin hoitoa suositelleet asiantuntijat kuin lääketurvallisuutta valvovat viranomaisetkaan.

Lisää aiheesta illan 45 minuuttia -ohjelmassa kello 20:05

Jo miljoona suomalaista alentanut kolesterolia statiineilla – lääke hyödytön pääosalle käyttäjistä 20:05
45 minuuttia: Suomessa toimii kaksi salaista druidiveljeskuntaa 27.02.2013
45 minuuttia avasi suoran linjan 30.01.2013
45 minuuttia: Maailmanlopun maalailu ei maita Muselle 12.12.2012

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: KYSEENALAINEN STATIINILÄÄKITYS

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ti Loka 15, 2013 14:58

Statiinien käyttäjillä enemmän kaihia
Statiini-kolesterolilääkkeitä käyttävät saattavat sairastua kaihiin muita herkemmin, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Jos havainto varmistuu lisätutkimuksissa, voivat statiinilääkitykset olla merkittävä kaihin riskitekijä.

Kaihi on yleisimpiä näkövammaisuuden ja sokeuden aiheuttajia maailmassa. Noin joka kolmas yli 65-vuotias kärsii jonkinasteisesta kaihista.

Yhdysvaltalaisten tulokset julkaistiin JAMA Ophthalmology -lehdessä, ja niiden perusteella statiinilääkityksellä olevien riski sairastua kaihiin on noin kolmanneksen suurempi kuin samanikäisten, jotka eivät käytä statiineja.

Yhteys havaittiin senkin jälkeen, kun analyysissa huomioitiin monia kaihin riskitekijöitä. Tutkimusasetelman vuoksi tutkijat eivät kuitenkaan voi sulkea pois mahdollisuutta, että statiinien lisäksi jokin muu tekijä selittäisi yhteyden.

Tulokset antavat joka tapauksessa aiheen harkita tarkoin statiinilääkityksiä etenkin iäkkäillä potilailla, joilla on valmiiksi kaihin riskitekijöitä.

Tutkimuksessa hyödynnettiin lähes 14 000 statiineja käyttävän ja 33 000 verrokin terveysrekisteritietoja vuosilta 2003–2010.

Lähteet:
Uutispalvelu Duodecim

Yle Uutiset

Vastaa Viestiin