Luonnonkasvit tärkeitä terveydenhoidossa

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Luonnonkasvit tärkeitä terveydenhoidossa

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ma Touko 14, 2012 12:22

http://ts.fi/uutiset/kotimaa/345526/Kas ... +helpottua


Kasvien käyttö lääkkeisiin voi helpottua
KOTIMAA | Turun Sanomat 04:58

Luonnonkasvien ja mikrobien hyödyntäminen lääkekäyttöön saattaa jatkossa lisääntyä. Näin käy, jos lääkeviranomaiset alkavat hyväksyä aiempaa laajemmin luonnosta saatavien seoksien käytön lääkkeissä.

Terveyteen vaikuttavat aineet esiintyvät kasveissa yleensä useiden aineiden seoksina. Tutkijat yrittävät eristää seoksista puhdasaineita eli erotella vain yhden vaikuttavan aineen.

Erottelu on välttämätöntä, koska seoksia ei länsimaissa ole yleensä hyväksytty lääkkeiden lähtöaineiksi.

Farmaseuttisen kemian professori Pia Vuorela Åbo Akademista arvioi, että tilanne näyttäisi olevan muuttumassa. Hänen mukaansa Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on hyväksynyt viime vuosina kolme seosta lääkkeiden lähtöaineeksi.
? Yksi niistä on vihreän teen katekiinien seos, jota käytetään papilloomaviruksen aiheuttaman kondylooman hoitoon, Vuorela kertoo.
Myös Euroopan lääkeviranomaiset ovat hyväksymässä kiinalaisia luonnonainelääkkeitä.
Muutosta on toivottu.

? Maailman terveysjärjestö WHO on vaatinut, että pitäisi hyväksyä myös seoksia lääkkeisiin. Puhdasaineiden käyttäminen tulee kalliiksi. Jopa 80 prosenttia maailman väestöstä on riippuvaisia luonnonlääkkeistä
, Vuorela sanoo.

Muutos olisi tärkeä askel lääkekehitystyölle. Vuorelan mukaan siirtyminen seoksien käyttöön vaatii uudenlaista ajattelua ja osaamista sekä lääketeollisuuteen että hoitokäytäntöihin.
Luonnon aineet eivät kuitenkaan voi koskaan korvata synteettisiä lääkeaineita.
? Lääkekehityksessä molempien yhdistäminen antaa parhaat edellytykset uusille ja tehokkaammille aineille, Vuorela painottaa.

Vastaa Viestiin