Oletko masentunut? Syyt löytyvät itsestäsi!

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Oletko masentunut? Syyt löytyvät itsestäsi!

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Syys 23, 2011 18:51

VIDEO http://www.studio55.fi/lahipiirivoimava ... oanalyysia

http://co124w.col124.mail.live.com/defa ... 40642&cv=1

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan masennus ei johdu ulkoisista tekijöistä, vaan syyt löytyvät usein omasta itsestä.

? Usein masennus johtuu siitä, miten jäsennämme tämän maailman, painottaa lääkäri Antti Heikkilä.

Ihmisellä voi olla virheelliset odotukset ja vaatimukset itseä kohtaan, ja ne eivät toteudukaan todellisuudessa.

? Meissä kaikissa on tätä pientä lasta, joka ajattelee, että mulle kanssa. Silloin tulee pettymysten kierre, joka ruokkii ristiriitaa. Ihminen joutuu kierteeseen, jossa mieli hautautuu synkkien pilvien alle, selventää Heikkilä

? Ihmiset ajattelevat, että masennus johtuu jostakin muusta, kuten pahasta maailmasta, eivätkä ajattele, että heillä on liian suuria vaatimuksia jonkun asian suhteen. Asiat ovat aina kipeitä, mutta niihin kiinnittyminen johtaa vain synkkenevään kierteeseen.

Elämä on kestettävä

Oletko masentunut? Syyt löytyvät itsestäsi!


Antti Heikkilä painottaa, että elämän menetykset on kestettävä. Suru vie aikansa, mutta elämän on silti jatkuttava.

? Jos joku asia jää vaivaamaan, on kyseessä neuroosi, joka pitää selvittää. Psykoanalyyseissa ja -terapiassa kehotetaan käymään näiden asioiden kimppuun.

Psyykeen tutkiminen on Heikkilän mukaan äärimmäisen mielenkiintoista. Elämän solmukohtien tunnistaminen antaa enemmän liikkumatilaa.

? Moni toistaa samoja erehdyksiä elämässään. Se ei johdu muista vaan itsestä. Jos ymmärtää tämän, on jo pitkällä.

Ratkaisu on siinä, millä tavalla pystymme menemään eteenpäin vaikeuksista sekä siinä, miten olemme elämämme ymmärtäneet ja millaisen asenteen ottaneet.

Silloin mennään lapsuuteen. Lapsuutta ei kuitenkaan tule syyttää elämänsä ongelmista.

? Lapsuudessa ei määrää se, miten sinua on kohdeltu, koska ei ole ideaalisuhdetta joka määrittelisi onnistuneen lapsuuden. Mutta se, miten olet itse hahmottanut elämäsi, määrittelee sen, miten suhtaudut elämään nyt. Pystytkö käsittelemään ja muuttamaan asioita? Heikkilä kysyy.
Lapsuuden kurjuuksien ei tarvitse toistua

Heikkilä kertoo esimerkin kriisipsykiatri Boris Cyrulnikista.

? Cyrulnik on kriisipsykiatri, joka käy sota-alueilla ja hoitaa raiskattuja naisia, jotka ovat joutuneet kohtaamaan kauheuksia.

Psykiatrilla itsellään on juutalaistausta, ja hänen vanhempansa vietiin keskitysleiriin. Myös hän joutui 6-vuotiaana keskitysleirille, mutta selvisi sieltä kuin ihmeen kaupalla.

Kun rauha tuli ja Cyrulnik pääsi pois leiristä, hän joutui pahojen kasvatusvanhempien riepoteltavaksi.

? Nyt hän puhuu joustavuudesta eli resilenssistä, kyvystä joustaa. Älä ole koskaan uhri. Jos joudut uhrin asemaan, jäät kierteeseen. Ollaan enemmänkin voittajia ja selviytyjiä.

? Tämänlaista näkemystä haluan tuoda yhteiskuntaan. Täällä valitetaan niin paljon ja syytetään muita pahasta olosta. Lehdet ovat täynnä sosiaalipornoa, kun minä en saanut sitä, ja äiti ja isä olivat sellaisia, Heikkilä kritisoi.

Maailman värit muuttuvat
Oletko masentunut? Syyt löytyvät itsestäsi!

? Opetus on se, että mikä tahansa tausta perheelläsi on, ja vaikka olisi ollut kuinka kurjaa tahansa, ei se sitä tarkoita, että sinulla tulisi olla kurjaa. Voi olla ideaalisetkin olosuhteet, ja silti käydä niin, että lapset hyppivät seinille. Ei tarvitse kuin katsoa ympärilleen.

Kaiken ratkaisee ihmisen oma sisäinen valinta. Sen tajuaminen vaatii taitoa.

? Ajatukset ovat linnoittautuneet valituskierteen taakse. Jos haluaa päästä näistä omista kierteistä eroon, kannattaa lähteä tekemään työtä itsensä eteen. Se kannattaa aina, lisää luovuutta ja avaa elämässä jotain ennekokematonta. Jopa ympäröivän maailman väritkin muuttuvat, Heikkilä painottaa.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Antti Heikkilä kertoo lisää mielestä ja terveydestä Studio55.fi-lähetyksessä MTV3-kanavalla torstaina 22.9. kello 9.25 alkaen.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Syys 23, 2011 18:55

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan masennuslääkkeet eivät paranna masennusta, vaan sen tekee ihminen itse.

Lääkäri Antti Heikkilä ihmettelee nykyistä masennuslääkebuumia.

? Masennuslääkkeitä määrätään holtittomasti. Tuntuu siltä, että kun lääkärin selitykset loppuvat potilaan vaivan suhteen, kaikki pistetään psyyken piikkiin. Tuo psyyke on nykylääkärin mielestä vain serotoniini, ja ongelmat sen puute, toteaa lääkäri Antti Heikkilä.

Todellisuudessa nämä modernit masennuslääkkeet ovat Heikkilän mukaan tehottomia.

? Lääkkeiden takana oleva tiede on aivan nollatiedettä. Kaikkia niitä tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet lääkkeiden tehottomuuden, on pantattu ? sivuvaikutuksista puhumattakaan. Tunnettu brittipsykiatri Joan MonCrieff onkin tokaissut että lääkkeiden runsaat sivuvaikutukset luovat potilaassa uskon, että häntä hoidetaan.
Elämä ei ole pelkkää rallattelua
Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi tehotonta masennuslääkebuumia ? nollatiedettä!

Heikkilän mukaan puhe serotoniinista (aivojen välittäjäaine) on todellista hypeä, sillä sen määrää elävässä ihmisessä ei voi mitata, saatikka seurata lääkkeiden vaikutusta hoidon aikana.

Lääkkeet on kuitenkin Heikkilän mukaan iskostettu niin syvälle ihmisten mieliin, ettei käsitystä muusta ole olemassa. Psykoanalyysin merkitystä ja lähestymistapaa ei ymmärretä, vaan sitä pidetään jopa huuhaana ja lääkehoitoa todellisena tieteenä.

Lääkäreiden tämän hetken lähestymistapa psyyken ongelmiin on Heikkilän mukaan väärä.

? Jos menet lääkärille ja olet masentunut, lääkäri on opetettu kysymään asioita tietyn listan mukaan. Jos vastaat myöntävästi tiettyyn määrään kysymyksiä, niin bingo, olet masentunut ja saat lääkkeitä!

? Lääkäri ei yleensä kysy miten elämässä menee. Voi olla, että on tullut ero tai potkut tai lapsi on sairas. Se on tavallista alakuloa, ei masennusta, painottaa Heikkilä.

Hän toteaa, että suurin osa masennukseksi luokiteltua tunnetta ei ole varsinaista masennusta vaan reaktiota eri elämän tilanteisiin. Elämä ei ole pelkkää rallattelua, vaan siihen kuuluu niin iloisia kuin ikäviäkin asioita, joita jokainen kohtaa elämässään, ja jotka pitäisi itse läpikäydä.
Masennus ei ole paha asia
Lääkäri Antti Heikkilä kritisoi tehotonta masennuslääkebuumia ? nollatiedettä!

Heikkilä pitää tärkeänä sitä, että masennus ei ole paha asia, vaan ennemminkin siinä piilee muutoksen paikka. Masennuslääkkeiden napsimisen sijaan Heikkilä kehottaa masentunutta suuntaamaan ajatukset itseensä.

? Keskustelu ja vuorovaikutus muiden kanssa ovat ihmiskunnan perinteisiä tapoja läpikäydä vaikeitakin asioita. Seuraava aste on sitten turvautua ammattiauttajaan. On olemassa erilaisia psykoterapioita, mutta itse kannatan psykoanalyysia, sillä se on todella tehokas hoito.

Psykoanalyysi on tutkitusti ainoa toimiva terapiamuoto, jonka vaikutukset jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen. Heikkilän mukaan muissa terapioissa apu on lyhytaikainen.

? Psykoanalyysi vaatii aikaa, minimissään kolme vuotta, mutta sen vaikuttavuus on todella dramaattinen. Analyysissä opitaan analysoimana itseään ja omia tunteitaan sekä ajatusmallejaan.

? Oikeastaan psyykkiset ongelmat johtuvat pelkästään siitä, miten olemme itse hahmottaneet maailman. Analyysin avulla ihminen oppii hahmottamaan, missä kohdin olisi syytä arvioida asioita uudelleen omalta kohdaltaan.

Heikkilän mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että psykoanalyysi on ainoa keino palauttaa elämäänsä uupuneen työkyky. Yli 90 tutkimusta todistaa, että psykoanalyysilla on hyvä, terveyttä palauttava vaikutus.

? Saksassa vakuutusyhtiöt maksavat hoidon potilaalleen, mutta Suomessa on se ongelma, että täällä ei ole yhtään yliopistovirkaa, joka perustuisi analyyttiseen psykoterapiaan. Ilmeistä muutosta on tulossa, kun valtakunnassa on alettu ymmärtää asiaa, painottaa Heikkilä.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Antti Heikkilä kertoo lisää mielestä ja terveydestä Studio55.fi-lähetyksessä MTV3-kanavalla torstaina 22.9. kello 9.25 alkaen.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Syys 23, 2011 18:56

Masennus ja alakulo ovat hankalia asioita, mutta lääkäri Antti Heikkilä pyrkii hahmottamaan mielen myllerrystä tietokonetermistön avulla.

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan monien potilaan on vaikea hahmottaa omaa mieltään.

? Käytän yksinkertaista vertausta tietokoneeseen. Tietokoneessa on hardware (kiinteä laitteisto) ja software (ohjelmisto). Ja kun koneessa on ongelmia, kyllä ne ovat siinä softassa (ohjelmistossa). Vika korjataan uudelleen ohjelmoimalla softa, valottaa lääkäri Antti Heikkilä.

Jos ihmisessä on ongelmia, ne eivät parane sillä, että korjataan hardwarea (lääkkeet), vaan ihminen pitää ohjelmoida uudelleen. Se taas tapahtuu psykoanalyysissä pelkän puheen avulla.

? On todettu, että psykoanalyysi kirjoittaa jopa kovalevyä uudelleen, mikä on todella fantastista ja stimuloivaa. Psykoanalyysi luo uusia neuroyhteyksiä. Se on hurja efekti, mihin lääkkeet eivät ylety, kertoo Heikkilä.
Näin psykoanalyysiin
Antti Heikkilä: Ihminen on kuin tietokone ? näin ohjelmoit sen oikein

Psykoanalyysiin voi hakeutua joko itse suoraan (Therapeia-säätiön kautta) tai psykiatrin kautta, joka voi kirjoittaa B-todistuksen analyysia varten, jolloin Kela korvaa osan hoidosta.

Therapeia-säätiöstä kysymällä saa tietoja lisätietoja. Myös mielenterveystoimistosta pääsee psykologin tai mielenterveyshoitajan luokse, missä voi keskustella terapiamahdollisuudesta.

? Psykoanalyysi ja psyykehoito eivät ole kikkailuhommaa. Se on duunia, koko elämän kestävä tapa hahmottaa maailmaa ja itseään analysoiva ajattelutapa.

? Voisi sanoa, että psykoanalyysi on tulevaisuuden asiaa. Olen aina sanonut, että kun katsoo muuta maailmaa, tietotekniikkaa ja tietoverkkoja, niin lääketiede kulkee vielä savupiipputeollisuudessa.

? Analyysien kautta voisimme hypätä nykyaikaiseen verkkoajatteluun. Maailmalla huippujohtajat käyvät jo analyysissa ollakseen parempia johtajia ja voidakseen tehdä mahdollisimman hyviä päätöksiä.

Kuvat: Elina Rantalainen ja Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Antti Heikkilä kertoo lisää mielestä ja terveydestä Studio55.fi-lähetyksessä MTV3-kanavalla torstaina 22.9. kello 9.25 alkaen.

Vastaa Viestiin