Hoitosuosituksia muuttamalla hoitoa?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
desp

Hoitosuosituksia muuttamalla hoitoa?

Viesti Kirjoittaja desp » Ke Elo 10, 2011 22:34

En keksi muuta syytä hoitamatta jättämiselle kuin raha.

Jos iv. Antibiootit tiputettaisiin käypähoidosta pois ja tilalle pitkät matala-annoksiset kuurit? Ei rasita yhteiskuntaa ja Kelakin kärsii vain vähän. Doksisykliini on suhteellisen edukasta

kristian

Viesti Kirjoittaja kristian » To Elo 11, 2011 08:33

Iv-antibiootteja ei ole mukana käypähoidossa:
Myöhäisborrelioosin ehkäisemiseksi erythema migrans- ja lymphadenosis cutis -oireiset potilaat tulee aina hoitaa mikrobilääkityksellä 9.
Aikuisille annetaan amoksisilliinia 500?1 000 mg g × 3 tai doksisykliiniä 100?150 mg × 2 kahdesta kolmeen viikon ajan C.
Lapsille (alle 15-vuotiaille) annetaan amoksisilliinia 50 mg/kg/vrk jaettuna kolmeen annokseen vuorokaudessa kahden viikon ajan tai kefuroksiimiaksetiilia 30mg/kg/vrk jaettuna kahteen annokseen (enintään 500 mg/annos) Yli kahdeksan vuotiaille voidaan antaa doksisykliiniä 4 mg/kg/vrk kahteen annokseen jaettuna (enintään 100 mg/annos).
Mutta, hoitosuosituksia tulisi ehdottomasti muuttaa. Käyphoidon pitäisi ottaa kantaa myös myöhäisvaiheen borrelioosiin ja sen hoitoon. Hoitojen pitäisi mahdollistaa pitkät yksilölliset antibioottihoidot:

Lainaan tähän toisesta viestiketjusta samaa asiaa:

Lainaus:
Myöhäisvaiheet
Myöhäisvaiheen hoidossa käytetään keftriaksonia suonensisäisesti 2 g x 1, 14-21 päivän aikana. Hoidosta on aina syytä keskustella infektiolääkärin tai muun borreliahoitoon perehtyneen lääkärin kanssa. Lääkitystä voi täydentää hyvällä menestyksellä antamalla amoksisilliinia 1 g x 2, sadan päivän aikana, tai mahdollisesti doksisykliinilla 100 mg x 2. Suonensisäinen hoito ei vaadi sairaalassaoloa.

Vaihtoehto voisi olla doksisykliini 100 mg x 2, monoterapiana 28 päivän ajan. Tämän hoito-ohjeen yhteydessä on kuitenkin kuvattu relapseja eikä sitä suositella neuroborrelioosin hoitoon.Raskaana oleville on suositus on amoksisilliiniä 1g x 2, 30 päivää. Infektiolääkärin konsultaatio tehdään tällöin aina!
Lähde: http://therapiafennica.fi/wiki/index.ph ... n_kannalta

Lainaus:
Levinneen eli disseminoituneen borrelioosin hoito on suonensisäinen antibiootti, ensisijaisesti keftriaksoni 2 g/pv, 2?4 viikon ajan. Tapauskohtaisesti voidaan vielä jatkaa antibioottihoitoa suun kautta. Jatkohoidon merkitys on epäselvä eikä sille yleensä katsota olevan perusteita, jos suonensisäinen hoito on kestänyt 3?4 viikkoa. Suun kautta annosteltava antibioottilääkitys (amoksisilliini tai doksisykliini kuten erythema migransissa) auttaa usein Lymen taudin aiheuttamiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Tarkka tutkimusnäyttö hoidon tehosta kuitenkin puuttuu. Jos suun kautta annosteltava hoito ei auta tai niveltulehdus kroonistuu, käytetään suonensisäistä kefalosporiinia.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... orrelioosi

Vastaa Viestiin