DIAGNOSOINTI KÄYTÄNNÖSSÄ

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

DIAGNOSOINTI KÄYTÄNNÖSSÄ

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 14:37

Lähettäjä: Ine Lähetetty: 11.4.2008 18:10

Hih! Ihan kuin minun papereistani..
13.8
"Borrelia vasta-aineet raja-alueella. Loydös ei yksin oikeuta borrelioosiin. II näyte suositeltava" (Tällöin sain 15vrkn antibioottikuurin, koska purema oli tapahtunut)
S-BorrAbG = <9 U/ML (<9)
S-borrAbM 19* U/ML (<9)

5.12 (toinen näyte otettu joulukuun alussa, päivätty kuitenkin vasta 9.1)
IgM borrealia vasta-aineet ovat edelleen koholla. IgM vasta aineet voivat olla epäspesifisesti koholla. IgM vasta-aineiden varmistamiseksi voi olla hyödyllistä tehdä
Borrelia vasta-aineiden jatkotutkimus S-BorAbJt Menetelmällä.
S-BorrAbG = <9 U/ML (<9)
S-borrAbM 26* U/ML (<9)
(Oma huomio: Lääkekuurin jälkeen ko. Arvo on kasvanut 13.8 otetuista arvoista. Jos lääkekuuri olisi purenut ja borrelia nujerrettu niin eihän ?uinuva? borrelioosi voi kasvattaa ko. arvoja?)
9.1
S-borAbJt = positiivinen IgM 18.9 (elisa)

Nähdään myös kohtalainen IgM reagtio epstein barr viruksen kohdalla. Sopii borreliakontaktiin mutta yhtäaikaisen EBV seropositiivisuuden vuoksi ritsireaktiivinen immuniteetti ei ole pois suljettavissa.
II - näyte voi olla hyödyllinen
Seuraavaksi sain kutsun HUSin sairaalaan.
Jossa näyte verestä ja selkäytimestä
Testien lausunto: Todetuilla vasta-aineilla ei ole diagnostista merkitystä. Mikäli tuore oireisto suosittelemme II testiä.
Samalle päivälle kirjattu toinen lausunto:
Lievästi koholla olevat IgM-luokan vasta-aineet.
IgM = 20 (elisa)

(Oma huomio: Vaikka olemme silti raja-arvoissa niin joulukuun testissä arvot olivat 18.9 eli nousua havaittavissa?)
Ensimmäistä kertaa otetut IgG vasta-aineet 0.5. Lausunto: Epäilyttävä tulos, mutta ei riittävää näyttöä borrelia-infektiosta. Sopii myös muun mikrobin aiheuttamaksi ristireaktiiviseksi immuniteetiksi. IgG vasta-aineiden (S-BorAbJt) voi olla hyödyllinen.
(Ilmeisesti IgG näyteestä tutkitaan myöhäisborrelioosia?)

Kohonnut Li-IgM (50* normaali) totaalitaso sopii hyvin aktiviivivaiheen immuuniprosessiin, mutta matala borrelia spesifinen aktiviteetti viittaa muun kuin borrelian aiheuttamaan vasta-aine synteesiin. Ei viittaa neuroborrelioosiin.
Tästä jatketaan?.
______________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 11.4.2008 23:38

Heh-Heh! Eipä paljoa naurata... Mitäköhän tuohon ja sanoisi...? Ainakin sen, että ei tuo "Diagnosointi käytännössä" ollutkaan yhtään vitsi vaan näköjään totisinta totta. Vähintäänkin hämärän kuuloisia ilmaisuja. Tähän keskusteluun voitaisiinkin kerätä kaikkien pöllöimmät diagnosoinnit. Who's next?

Seuraavaksi: "Näin poissuljemme borrelioosin mahdollisuuden" -kurssin alkeet:

Kysymys: Mitä me tästä edellä mainitusta diagnoosista opimme?

Vastaus: Vaikka olisi kuinka epäilyttävä tulos, niin todetuilla vasta-aineilla ei ole milloinkaan mitään merkitystä.

10 pistettä ja lepakkomerkki!

Easy...?
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Ine Lähetetty: 12.4.2008 19:44

Jepulis ja nuokin piti erikseen soittaa ja pyytää. Aikaisemmin tuli vain lausunto: "Tervetuloa uudelleen testeihin (parin päivän varotusaika) mahdollisen epstein barr virusepäilyn vuoksi.." Tai jotain sellaista. Eli saamassani lausunnossa ei ollut juurikaan mainintaa noista borrelia tuloksista.

No, positiivista on että he ainakin haluavat tutkia ja tutkia.. Onko tämä nyt sitä, että tutkitaan niin kauan että tulee negatiivinen tulos? ;)
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 12.4.2008 19:54

Voi olla - tai sitten se on sitä, että tutkitaan ja tutkitaan, poissuljetaan ja poissuljetaan. Lopputuloksena on, että olet täydellinen mysteeriö lääkäreille, koska sinulla ei testien mukaan ole borrelioosia, mutta ei sinusta löydetä mitään muutakaan mainittavaa vikaa.

Vastaa Viestiin