NIH puuttuu punkeista tarttuvien tautien uhkaan

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 424
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

NIH puuttuu punkeista tarttuvien tautien uhkaan

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » La Loka 12, 2019 09:47

https://www.nih.gov/news-events/news-re ... x.facebook

NIH National Institutes of health

Yhdysvalloissa ilmoitettujen tarttuvien tautitapausten esiintyvyys on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Sen odotetaan jatkavan kasvuaan, kun punkkilajit laajentavat maantieteellistä laajuuttaan ja uusia punkin tarttumia taudinaiheuttajia esiintyy, mikä lisää ihmisten vakavien sairauksien ja kuolemien riskiä. Kansallisten terveysinstituuttien uuden strategisen tutkimussuunnitelman tavoitteena on rakentaa ja nopeuttaa uusia ja olemassa olevia tutkimusaloitteita, joilla parannetaan punkkien ja niiden välittämien taudinaiheuttajien tieteellistä ymmärtämistä ja kehittää tarvittavat välineet ja strategiat paremmin diagnosoida, estää ja hoitaa punkkitauteja.

Yhdysvaltojen tautien torjunta- ja ehkäisykeskusten mukaan vuonna 2017 ilmoitettiin 59 349 punkkitauti tapausta, kun se vuonna 2016 oli 48 610 tapausta. Lymen taudin osuus oli suurin (82%) tapauksista. Viimeaikaiset CDC-arviot viittaavat siihen, että Lymen taudista on ilmoitettu vähän ja että todellinen esiintyvyys on todennäköisesti kymmenen kertaa suurempi. Ainakin 20 eri tautia aiheuttavan bakteerin, viruksen ja loisen tiedetään leviävän punkeista ihmisiin. Taudista riippuen potilaat voivat kokea oireita, jotka vaihtelevat itsestään selviävistä lievistä infektioista vakaviin sairauksiin, pitkittyneisiin vammoihin tai kuolemaan.

Monet punkkitaudit on löydetty vasta äskettäin. Esimerkiksi vuonna 2009 tutkijat ilmoittivat punaisen lihan allergiasta , joka tunnetaan nimellä “alfa gal -oireyhtymä”. Kasvavien todisteiden perusteella tämä reaktio saattaa liittyä punkin puremaan, mutta tämän yhteyden ymmärtämiseksi tarvitaan lisätutkimuksia. Äskettäin identifioiduista punkista tarttuvista taudinaiheuttajista ilmoitetaan edelleen, ja ne aiheuttavat huolestuneisuutta diagnooseista, puutteellisesta hoidosta ja punkkitauteihin liittyvästä tietämyksestä.

Uusi NIH: n strateginen suunnitelma Tickborne-tautitutkimukselle keskittyy viiteen tieteelliseen painopistealaan tutkimuksen ja kehityksen edistämiseksi seuraavan viiden vuoden aikana. Ensinnäkin suunnitelmassa kehotetaan parantamaan perustietämystä punkki taudeista, mukaan lukien punkin kautta leviävien taudinaiheuttajien biologia; miten ne leviävät ihmisille, kiertävät immuunijärjestelmää ja leviävät kehossa. Tähän alueeseen sisältyy myös pysyvien oireiden syyn määrittäminen joillekin tarttuvissa taudeissa, kuten Lymen taudissa tartunnan saaneilla ihmisillä, ja ymmärryksen lisääminen siitä, kuinka punkeista johtuvat tekijät vaikuttavat taudin toteamiseen ja vakavuuteen.

Toiseksi suunnitelmassa vaaditaan puuttuvien tautien havaitsemisen ja diagnosoinnin parantamista kehittämällä nopeita diagnostisia testejä, jotka voivat havaita taudinaiheuttajat sekä varhaisessa että myöhään vaiheessa ja erottaa aktiiviset ja aiemmat infektiot. Kolmanneksi, NIH tukee sellaisen diagnoosin kehittämistä, joka pystyy ennustamaan hoidon menestyksen ja tunnistamaan ihmisen tartunnan ja pysyvien oireiden biomarkkerit.

Uusi suunnitelma asettaa etusijalle myös tutkimuksen, joka on suunniteltu estämään punkkitaudin tartunnan, mukaan lukien rokotteet ja immuunipohjaisen hoidon estämisen, samoin kuin strategiat, jotka vähentävät punkin kautta leviävien taudinaiheuttajien leviämistä isäntänä toimiviin eläinpopulaatioihin.

Neljänneksi, suunnitelma keskittyy tutkimukseen kehittää uusia punkista tarttuvien tautien hoitomenetelmiä ja tekniikoita sairauksien komplikaatioiden vähentämiseksi. Viidenneksi suunnitelmassa asetetaan etusijalle välineiden ja resurssien kehittäminen punkin rajatautitutkimuksen edistämiseksi parantamalla tutkijoiden pääsyä biologisiin näytteisiin, punkin kautta leviävien tautien geneettisiin tietoihin ja tukemalla lupaavien tuotteiden prekliinistä kehittämistä.

NIH aikoo laajentaa yhteistyötä instituuttiensa ja keskuksiensa välillä edistääkseen monitieteistä lähestymistapaa punkin rajatautitutkimukseen, vastaamaan monimutkaisiin biologisiin kysymyksiin ja rohkaistakseen käyttämään huipputeknologiaa, jota käytetään menestyksekkäästi useilla tieteenaloilla.

Uusi NIH: n strateginen suunnitelma perustuu terveys- ja ihmispalvelujen osaston tautien työryhmän toimintaan, joka antoi kongressille vuoden 2018 raportin, jossa esitetään tutkimussuositukset. NIH haki panosta tutkimus- ja lääketieteellisiltä yhteisöiltä, ​​potilasryhmiltä, ​​lääketeollisuudelta ja suurelta yleisöltä tämän strategisen suunnitelman kehittämisessä.

tarvikkeet
NIH: n strateginen suunnitelma Tickborne-tautitutkimukselle

Kuka
Anthony S. Fauci, MD, Kansallisen allergia- ja tartuntataiteinstituutin johtaja, ja Robert H. Carter, MD, Kansallisen niveltulehdus-, tuki- ja liikuntaelin- ja ihosairauksien instituutin johtaja, molemmat osa NIH: ta, ovat kommentoitavissa. strateginen suunnitelma.

NIAID suorittaa ja tukee tutkimusta - NIH: llä, kaikkialla Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti - tartunta- ja immuunivälitteisten sairauksien syiden tutkimiseksi ja parempien keinojen kehittämiseksi näiden sairauksien ehkäisemiseksi, diagnosoimiseksi ja hoitamiseksi. Tiedotteet ja muut NIAIDiin liittyvät materiaalit ovat saatavilla NIAID-verkkosivustolla.

Tietoja kansallisista terveysinstituuteista (NIH): Kansan lääketieteelliseen tutkimusvirastoon NIH kuuluu 27 instituuttia ja keskusta, ja se on osa Yhdysvaltojen terveys- ja ihmispalveluosastoa. NIH on ensisijainen liittovaltion virasto, joka suorittaa ja tukee lääketieteellistä perustutkimusta, kliinistä ja translaatiotutkimusta ja tutkii sekä yleisten että harvinaisten sairauksien syitä, hoitoja ja parannuksia. Lisätietoja NIH: sta ja sen ohjelmista on osoitteessa www.nih.gov .

Vastaa Viestiin