SYITÄ MIKSI LYMEN TAUTI KROONISTUU

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 424
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

SYITÄ MIKSI LYMEN TAUTI KROONISTUU

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Su Kesä 30, 2019 15:59

https://www.lymedisease.org/mylymedata- ... qXNonRjikg

2019 MYLYMEDATA CHART BOOK
Tietojen Kerääminen Aikaisemmin Tuntemattomista Kroonisesta Lymen Taudista Kärsivistä Potilaista.

Osa raportin tiedoista voi auttaa selittämään ensinnäkin miksi jotkut potilaat kehittävät kroonisen Lymen taudin. Tiesitkö esimerkiksi että:

70% rekisterissä olevista ei ollut diagnosoitu kuuden kuukauden tai kauemmin oireiden alkamisen jälkeen. Suurimmalla osalla potilaista kestää kolme tai useampi vuosi diagnoosiin ja nähdä viisi tai useampi lääkäri. Tutkimukset osoittavat, että myöhään diagnosoidut potilaat ovat vähemmän reagoivia lyhytaikaiselle antibioottihoidolle.

Vähemmän kuin 12% rekisterin potilaista diagnosoitiin kriittisen ensimmäisen kuukauden aikana. Useimmat potilaat, jotka diagnosoidaan ja hoidetaan varhaisessa vaiheessa, vastaavat hyvin lyhytaikaisiin hoitoprotokolliin.

74% ilmoitti taudin varhaisista oireista, mutta vain 34% muisti saaneensa selvästi erottuvan erythema migrans ihomuutoksen (EM) , mihin lääkärit vetoavat diagnoosi tutkimuksessa. Yleisempiä varhaisia oireita olivat flunssan kaltaiset oireet (64%) ja vaikea päänsärky tai jäykkä niska (44%). Potilaat, joilla ei ole EM-ihottumaa, ovat todennäköisemmin väärin diagnosoituja.

60% ilmoitti, että heillä on diagnosoitu jokin muu punkin tartuttama infektio, kuten Babesia tai Ehrlichia. Oheis-infektioiden infektioiden läsnäolo voi lisätä kroonisen Lymen taudin kehittymisen todennäköisyyttä.

72% kroonisen Lymen taudin potilaista raportoi, että heidät diagnosoitiin väärin ensin jollakin toisella sairaudella. Potilailla, jotka on diagnosoitu väärin toisella sairaudella, esiintyy diagnostisia viivästyksiä ja he saattavat altistua haitallisille vaikutuksille sellaisten sairauksien hoidossa, joita heillä ei ole.

Olemme iloisia voidessamme esittää MyLymeData-potilasrekisterin 2019-karttakirjan. MyLymeData on osallistunut yli 12 000 osallistujaan ja on tällä hetkellä kansakunnan 5 prosentin potilasrekisterien joukossa.

2019 MyLymeData Chartbook
Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuremman kuvan

LATAA 36 SIVUN TÄYSI VÄRI
2019 MYLYMEDATA CHART BOOK
Tietojen Kerääminen Aikaisemmin Tuntemattomista Kroonisesta Lymen Taudista Kärsivistä Potilaista.

Lataa nyt

Raportin painopisteenä on 3 903 potilasta, jotka oli kirjattu rekisterin ensimmäisen vuoden aikana. Raportissa kerrotaan paljon tietoa kroonista Lymen tautia sairastavista potilaista, jotka olivat aiemmin tuntemattomia. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että todellisia tietoja kroonista Lymen tautia sairastavista potilaista ei ole kerätty tai analysoitu. Olemme laatineet lyhyen videon kohokohdista, joita voit katsella klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

MyLymeData Highlights Esittelyssä Lorraine Johnson, JD, MBA

Lue videolähetys
Osa raportin tiedoista voi auttaa selittämään, miksi jotkut potilaat kehittävät ensinnäkin kroonisen Lymen taudin. Tiesitkö esimerkiksi, että:

70% rekisterissä olevista ei ollut diagnosoitu kuuden kuukauden tai kauemmin niiden oireiden alkamisen jälkeen. Suurin osa potilaista kestää kolme tai useampia vuosia diagnoosiin ja nähdään viisi tai useampia lääkärit. Tutkimukset osoittavat, että myöhään diagnosoidut potilaat ovat vähemmän alttiita lyhytaikaiselle antibioottihoidolle.
Vähemmän kuin 12% rekisterin potilaista todettiin kriittisen ensimmäisen kuukauden aikana. Useimmat potilaat, joille diagnosoidaan ja hoidetaan varhaisessa vaiheessa, vastaavat hyvin lyhytaikaisiin hoitoprotokolliin.
74% ilmoitti taudin varhaisista oireista, mutta vain 34% muistutti, että lääkäreillä oli diagnoosin perusteella yleinen erythema migrans-ihottuma (EM). Yleisempiä varhaisia ​​oireita olivat flunssan kaltaiset oireet (64%) ja vaikea päänsärky tai jäykkä niska (44%). Potilaat, joilla ei ole EM-ihottumaa, ovat todennäköisemmin vääriä.
60% ilmoitti, että heillä on diagnosoitu jokin muu punkkiin tarttuva infektio, kuten Babesia tai Ehrlichia. Yhteisten infektioiden läsnäolo voi lisätä kroonisen Lymen taudin kehittymisen todennäköisyyttä.
72% kroonisen Lymen taudin potilaista raportoi, että heidät diagnosoitiin aluksi toisessa kunnossa. Potilailla, jotka on diagnosoitu väärin toisessa kunnossa, esiintyy diagnostisia viiveitä ja ne saattavat altistua haitallisille vaikutuksille, joita niillä ei ole sairauksia.

Tweet Kuva
70 prosenttia lymen taudin potilaista ei ole diagnosoitu vasta myöhään

Potilaita ei diagnosoida ja hoideta tarpeeksi pian.
Vaikka varhaiset antibioottihoidon epäonnistumiset ilmenevät liian usein (10–35% riippuen tutkimuksesta), suurempi ongelma on, että liian monta potilasta ei diagnosoida ja hoideta tarpeeksi pian. Seitsemänkymmentä prosenttia potilaista, joilla on myöhäinen tai krooninen Lymen tauti rekisterissä, ei ole diagnosoitu kuuden kuukauden tai kauemmin oireiden alkamisen jälkeen. Kukaan ei kuitenkaan ole tutkinut parasta tapaa käsitellä tätä väestöä. Äkillistä tautia varten kehitetyt pöytäkirjat eivät näytä olevan tehokkaita. Tarvitsemme parempia hoitoja myöhäistä vaihetta käsittelemättömälle Lymen taudille.

Vain 12% rekisterin potilaista todettiin kriittisen ensimmäisen kuukauden aikana. Potilaille, joita ei diagnosoida varhaisessa vaiheessa, syntyy usein vakavia, kroonisia oireita, kuten kognitiivisia häiriöitä, voimakkaita nivelkipuja, päänsärkyä ja väsymystä.

LYMEDISEASE.ORG
MyLymeData Chart Book Released - Information about patients with chronic Lyme disease that was previously unknown.
MyLymeData's goal: Accelerate the pace of Lyme disease research, identify why Lyme disease patients are not being diagnosed early and to develop better treatments for patients.

Vastaa Viestiin