BORRELIOOSI PILASI TOMIN URAN

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 436
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

BORRELIOOSI PILASI TOMIN URAN

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Su Touko 26, 2019 14:03

https://www.is.fi/terveys/art-200000611 ... nekYAftPiY

" Borrelioosin pitkittynyt diagnoosi keskeytti upseeri Tomi Hiltusen työuran.
– Lääkäri totesi, että borrelioosi, olkaa hyvä. Se on ollut teissä jo pitkään.

Haminalainen Tomi Hiltunen, 44, sai tammikuussa ensi alkuun järkyttäneen tiedon.

Tavallaan diagnoosi oli silti helpotus, sillä Hiltunen oli epäillyt jo vuosia saaneensa puutiaisten aiheuttaman borrelioosin eli Lymen taudin. Aikaisemmissa testeissä ei kuitenkaan koskaan ollut näkynyt viitteitä infektiosta.

Tartunta jo kesällä 2017?
Hiltunen uskoo saaneensa borrelioositartunnan kesällä 2017, sillä vuoden syksyllä hänen selkäänsä alkoi koskea mystisesti. Seuraavaksi lihaskunto alkoi heikentyä, ja näkökyky kärsi häiriöistä.

– Minulla oli hermosto-oireita, lihasoireita ja suolisto sekaisin, Hiltunen muistelee.

Hiltusen vointi romahti jopa niin alas, että hän joutui kahden viikon ajaksi sairaalahoitoon. Lääkärit eivät kuitenkaan löytäneet syytä Hiltusen oireille.

– Arviot olivat selkärankareumasta Crohnin tautiin ja syöpään. Minulta löydettiin nivelistöstä tulehduksia, ja ensimmäisellä kerralla yhdeksään niveleen laitettiin kortisonipistokset.

”Oireet eivät lähde minusta koskaan pois”
Lääkäri määräsi Hiltuselle vahvoja kortisoneja ja tulehduskipulääkkeitä. Oireet kuitenkin jatkuivat parin vuoden ajan, kunnes ne saivat hieman helpotusta alkuvuodesta oikean diagnoosin myötä.

Diagnoosin jälkeen Hiltunen sai antibioottikuurin kuukauden ajaksi. Seuraava antibioottikuuri on vuorossa syksyllä, kun elimistö on ehtinyt toipua edellisestä.

Oireita on silti edelleen.

– Lääkäri on sanonut, että nämä oireet eivät lähde minusta koskaan pois, sillä borrelioosi on levinnyt niin pitkälle. Hoidolla oireet kuitenkin helpottavat vuosien aikana.

Pitkittyneen diagnoosin vuoksi Hiltusta on vuosien saatossa hoidettu väärillä lääkityksillä, jotka ovat myös pahentaneet oireita.

– Sain diagnoosin jälkeen lääkärin, joka ymmärtää borrelioosista, Hiltunen kiittelee ...... "

Vastaa Viestiin