LYMENTAUTI JA IMMUUNIJÄRJESTELMÄ: KOHONNEET VASTA-AINEET JOTKA LIITTYVÄT PYSYVIIN OIREISIIN

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 436
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

LYMENTAUTI JA IMMUUNIJÄRJESTELMÄ: KOHONNEET VASTA-AINEET JOTKA LIITTYVÄT PYSYVIIN OIREISIIN

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Touko 14, 2020 15:58

https://www.moleculeralabs.com/lyme-dis ... xRAP0-cb9Q

Konekäännös
LYMEN TAUTI JA IMMUUNIJÄRJESTELMÄ: KOHONNEET HERMOSOLUJEN VASTA-AINEET, JOTKA LIITTYVÄT PYSYVIIN OIREISIIN
Cunningham Panel ™ -tulokset osoittavat, että Lymen tauti voi laukaista autoimmuunihäiriöitä
Lymen tauti ja immuunijärjestelmä: kohonneet hermosolujen vasta-aineet, jotka liittyvät pysyviin oireisiin
Tämä äskettäin julkaistu tutkimus, jossa tutkittiin Lymen tautia ja immuunijärjestelmää, havainnollistaa hermostokudokseen kohdistuvaa molekyyliset matkimista Borrelia burgdorferi (Bb) -infektion jälkeen. Kirjoittajat testaavat hypoteesia, jonka mukaan varhaisessa Lymen taudissa ja hoidon jälkeisissä Lymen oireissa (PTLS) kärsivillä potilailla tuotetut auto-vasta-aineet ristireagoivat hermosolujen antigeenien kanssa ja johtavat mahdollisesti Lymen taudin jälkitauteihin. Kirjoittajat päättelevät, että Lymen tautia sairastavilla potilailla on enemmän tiettyjä anti-neuronaalisia vasta-aineita ja funktionaalista hermosolujen aktivoitumista verrattuna yhteisön kontrolleihin, joilla ei ole aiemmin ollut Lymen tautia 1 .

Cunningham-paneelin tässä tutkimuksessa mittamiin kohonneisiin auto-vasta-aineiden tuloksiin sisältyi anti-lysogangliosidi GM1, anti-D1R ja anti-D2R. Kohonnut CaMKII-aktivaatio viittaa siihen, että antineuronaalisilla vasta-aineilla on toiminnallinen merkitys.

"Toistuva Bb-tartunnan aiheuttama lisääntynyt immunologinen vaste voi lisätä neurologisten ja neuropsykiatristen oireiden riskiä potilailla, joilla on aikaisemmin hoidettu LD (Lymen tauti)."

Tässä tutkimuksessa tutkittiin 179 seeruminäytettä Lymen taudin esiintymisen ja immuunijärjestelmän reaktiivisuuden suhteen. Potilaat jaettiin neljään ryhmään:

Potilaat, joilla on ensimmäinen LD-jakso ja joilla on erythema Migrans (EM)-ihottuma
Potilaat, jotka saivat uudelleen Bb-tartunnan (äskettäin esiintynyt LD: n EM-ihottumaa ja aiemmin hoidettua LD: tä)
Potilaat, joilla on LD-diagnoosi vähintään 6 kuukautta ennen tutkimusta ja jotka ilmoittivat jatkuvista oireista (väsymys, kipu, kognitiiviset ongelmat) huolimatta antibioottihoidosta (PTLS)
Terveelliset kontrollit, joilla ei ole ollut LD: tä
kohokohtia:
Anti-lysogangliosidi GM1: n, anti-D1R: n ja anti-tubuliinin ”huomattavasti korkeammat tiitterit” havaittiin uudelleeninfektoiduilla potilailla (EM + Prior LD). Itse asiassa tässä ryhmässä anti-lysogangliosid GM1 -tiitterit olivat 4 kertaa korkeammat (640 vs. 160), kun taas anti-D1R (8000 vs 4000) ja anti-tubuliini (3000 vs 1500) olivat 2 kertaa korkeammat kuin kontrolleissa. Lisäksi CaMKII-määritys oli merkittävästi kohonnut tässä ryhmässä, mikä osoittaa toiminnallista merkitsevyyttä.
PTLS-ryhmällä oli huomattavasti korkeampia anti-lysoganglioside GM1 -vasta-ainetiittereitä verrattuna kontrolleihin (320 vs. 160). "
Nämä havainnot herättävät mahdollisuuden, että "kohonneilla anti-lysogangliosidivasta-ainepitoisuuksilla voi olla merkitystä oireiden pysyvyydessä", mikä viittaa toistuvan infektion immuunivastetta aiheuttavaan vaikutukseen ja tuo esiin myös mahdollisuuden, että ei-tarttuva immuunivälitteinen prosessi voi indusoida taudin.
Kirjoittajat ehdottavat, että neurologisia ja neuropsykiatrisia oireita voi ilmetä "lisääntyneiden auto-vasta-aineiden seurauksena anti-lysoganglioside GM1: tä vastaan ​​ja dopamiini 1 -reseptoria vastaan, jotka molemmat johtavat CaMKII: n aktivoitumiseen hermosoluissa".
Lisätietoja:
TUTKIMUS HALLITTAA CUNNINGHAM PANEELIN KLIINISEN ARVON JA TARKKUUDEN POTILAILLA, JOILLA ON AUTOMAATTISEN ENKEFALOPATIAN OIREITA.
Antineuronaaliset vasta-aineet korreloivat neuropsykiatristen oireiden kanssa ennen ja jälkeen hoidon
autoimmuuninen enkefalopatia
Tässä äskettäin julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin, korreloivatko potilaiden pre- ja hoito-oireiden muutokset anti-neuronaalisten auto-vasta-ainetiitterien muutoksissa ja hermosolujen stimulaatiomäärityksessä Cunningham-paneelissa potilailla, joilla on lasten autoimmuuninen neuropsykiatrinen häiriö, joka liittyy streptokokkiinfektioon (PANDAS), ja lasten akuutti-alkava neuropsykiatrinen oireyhtymä (PANS). 2 .

Vastaa Viestiin