KUINKA LYMEN TAUDIN OIREET VOIVAT JATKUA PITKÄÄN

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 436
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

KUINKA LYMEN TAUDIN OIREET VOIVAT JATKUA PITKÄÄN

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ke Huhti 01, 2020 10:00

https://danielcameronmd.com/lyme-diseas ... 9s7RB8-UA4

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 34–62%: lla potilaista on Lymen taudin oireita, jotka jatkuvat pitkäaikaisesti hoidosta huolimatta. [1,2] Nämä potilaat voivat kärsiä vuosia heikentävistä oireista.

By Dr. Daniel Cameron


Yhden tutkimuksen mukaan "36% potilaista ilmoitti kuuden kuukauden seurantakäynnin aikana uutta väsymystä, 20% laajalle levinnyttä kipua ja 45% neurokognitiivisia vaikeuksia." [3]

Joten miten Lymen taudin oireet voivat jatkua pitkään? Teorioita on ollut monia, mukaan lukien viimeaikaiset havainnot, jotka viittaavat siihen, että pysyvät oireet voivat johtua antigeenisestä variaatiosta .

Uudessa tutkimuksessa todetaan, että antigeeninen variaatio voi selittää miksi joillakin Lymen taudin potilailla jatkuu kroonisia oireita.

Artikkelissaan ”vahdinvaihto: Miten Lymen taudin spirokeetat heikentävät isännän immuunivastetta” Chaconas ja työtoverit [4] miten antigeenit tai proteiinit spirokeetta bakteerien pinnalla pelaavat eräänlaista ”kissa ja hiiri” peliä immuunijärjestelmän kanssa.

Muut patogeenit käyttävät antigeenivariaatiota

Antigeenimuutos ei ole ainutlaatuinen Lymen taudissa, Chaconas kirjoittaa. Pikemminkin se on "yleinen patogeeninen ruusu, jota käyttävät useat bakteeri-, alkueläin- ja sieni-patogeenit."

Itse asiassa "Monet bakteerien ja alkueläinten patogeenit ovat kehittäneet antigeenisiä variaatiojärjestelmiä, joissa pinta-antigeenejä voidaan jatkuvasti muuttaa keinona välttää adaptiivisten vasta-aine- ja T-soluvasteiden jatkuvaa hyökkäystä", Chaconas kirjoittaa.

Immuunijärjestelmä on suunniteltu tunnistamaan nämä antigeenit ja tappamaan spirokeetat. Mutta spirokeettta-bakteerit voivat muuttaa näitä antigeenejä ja välttää siten immuunijärjestelmän hyökkäksen.

"Tämä prosessi sisältää muutokset näkyvässä pinta-antigeenissä siten, että isännän hankkima immuunivaste ei enää tunnista sitä", Chaconas kirjoittaa.

Immuunivasteen muuttaminen

Vaihtamalla antigeenejä spirokeetta ostaa aikaa. Tämä voi selittää, miksi Lymen taudin oireet jatkuvat pitkään joillakin yksilöillä. Kuten kirjoittajat selittävät, "siihen mennessä, kun isäntä on koonnut ja tuottanut vasta-aineita tartuttavan organismin puhdistamiseksi, on ilmestynyt uusia variantteja, jotka lentävät tutkan alla immuunivalvonnan kannalta."

Prosessi on kuin kissan ja hiiren peli, "joka voi usein jatkua pitkään, johtaen patogeenisten organismien tartuntaan, ja tarjoaa tehokkaan mekanismin, jolla ne voivat välttää isäntäimmuunijärjestelmän puhdistuman".
Spirokkeetat ostavat vielä enemmän aikaa vaihtamalla antigeenit uudelleen. "Siihen mennessä, että uuden sukupolven vasta-ainemolekyylejä on muokattu puhdistamaan varianttipatogeenit, on ilmestynyt uusi organismikokoelma, jolla on näkyviä mutta tuntemattomia pinta-antigeenejä", kirjoittajat kirjoittavat.

Vls-geeni, joka vastaa antigeenisesta variaatiosta

Geenin vls-lokus mahdollistaa antigeenisen variaation.

"Vls-järjestelmää tarvitaan Lyme Borrelia -taudin pitkäaikaiseen selviytymiseen tartunnan saaneilla nisäkkäillä ja se on tärkeä immuunijärjestelmän estämismenetelmä", Norris kirjoittaa mikrobiologian spektrissä . [5]

"Vls-lokus on samanlainen kuin ikiliikkuja antigeenisen variaation aikaansaamiseksi Lyme Borrelia -lajeissa", Norris kirjoittaa.

Tekijät päättelevät: vls-lokuksen tutkimiseksi tarvitaan lisätutkimuksia, koska hoidettujen eläinten uusia tartuntoja on ilmoitettu.

"Jos on yhteys, silloin vlsE:n rekombinaatiokyvyn vaihtamista estävän lääkkeen kehittäminen tarjoaisi lupaavan vastauksen lääkkeistä selviytyville spiroskeetoille ja antaisi suoran esteen pitkäaikaisen pysyvyyden kehittymiselle."

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Pysyvä Lyme-infektio vai tulehduksellinen immuunivaste?

Onko immuunijärjestelmän tukahduttaminen haitallista Lymen-potilaille?

Voiko Lymen tauti laukaista autoimmuunisairauden?

Viitteet:
Shadick NA, Phillips CB, Logigian EL, et ai. Lymen taudin pitkäaikaiset kliiniset tulokset. Väestöpohjainen retrospektiivinen kohorttitutkimus. Ann Intern. 1994; 121 (8): 560-567.
Asch ES, Bujak DI, Weiss M, Peterson MG, Weinstein A. Lymen tauti: tarttuva ja infektioiden jälkeinen oireyhtymä. J Rheumatol. 1994; 21 (3): 454-461.
Aucott JN, Rebman AW, Crowder LA, Kortte KB. Hoidon jälkeinen Lymen taudin oireyhtymä ja sen vaikutus elämän toimintaan: onko täällä jotain? Qual Life Res, 22 (1), 75 - 84 (2013).
Chaconas G, Castellanos M, Verhey TB. Suojuksen vaihtaminen: Kuinka Lymen taudin spirochete heikentää isännän immuunivastetta. J Biol. Chem. 2020, tammi 10; 295 (2): 301-313.
Norris SJ. vls Lymen taudin antigeeniset variaatiojärjestelmät Borrelia: Isäntäimmuniteetin poistaminen sekä satunnaisen, segmenttigeenisen muunnoksen että kehyksen heterogeenisyyden kautta. Microbiol Spectr. 2014 joulukuu; 2 (6).

Vastaa Viestiin