PEPTIDOGLYKAANI SOLUKOMPONENTTI, LYMEN TAUTI NIVELTULEHDUS

Asiantuntijana Soile Juvonen TTT

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 423
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

PEPTIDOGLYKAANI SOLUKOMPONENTTI, LYMEN TAUTI NIVELTULEHDUS

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Elo 22, 2019 16:16

https://medicalxpress.com/news/2019-06- ... -kYHem5z6M

Virginia Techin biokemiallinen Brandon Jutras on löytänyt solukomponentin, joka myötävaikuttaa Lymen taudin niveltulehdukseen. Se on heikentävä ja erittäin tuskallinen tila, joka on Lymen taudin yleisin myöhäisen vaiheen oire.

Jutras havaitsi, että kun Lymen aiheuttavat bakteerit Borrelia burgdorferi lisääntyvät, ne levittävät peptidoglykaaniksi kutsutua solukomponentia, joka herättää kehossa ainutlaatuisen tulehduksellisen vasteen.

"Tämä löytö auttaa tutkijoita parantamaan diagnostisia testejä ja voi johtaa uusiin hoitomenetelmiin potilaille, jotka kärsivät Lymen taudin niveltulehduksesta", kertoi tutkimuksen johtava kirjoittaja Jutras. "Tämä on tärkeä havainto, ja uskomme, että sillä on merkittäviä vaikutuksia moniin Lymen taudin oireisiin, ei vain Lymen niveltulehdukseen."

" Ryhmä havaitsi, että peptidoglykaani on tärkeä tekijä Lymen niveltulehduksessa myöhäisvaiheen Lymen taudin potilailla. Peptidoglykaani on välttämätön komponentti bakteerisolujen seinämissä. Kaikilla bakteereilla on jonkinlainen peptidoglykaani, mutta bakteereista löytyvällä muodolla, joka aiheuttaa Lymen, Borrelia burgdorferi, on ainutlaatuinen kemiallinen rakenne. Kun bakteerit lisääntyvät, he vievät peptidoglykaania solunulkoiseen ympäristöön, koska sen genomilla ei ole sopivia proteiineja kierrättää sitä takaisin soluun. "

Vastaa Viestiin