Neutrofiilit koholla ?

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Aki73

Neutrofiilit koholla ?

Viesti Kirjoittaja Aki73 » Ma Loka 24, 2011 12:55

Voisiko tämä johtua punkista ? Jossain luin,että johtuu elimistössä olevasta bakteerista.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ma Loka 24, 2011 15:17

Neutrofiilit ovat yhdenlaisia immuunipuolustuksesta huolehtivia valkosoluja. Neutrofiilit syövät taudinaiheuttajia joten niiden kohoaminen kertoo elimistössä olevan taudinaiheuttajia esim. bakteereja.

Lisätietoa
http://p1.foorumi.info/lymeborrelioosi/ ... 55a26dc3c8

Immuunijärjestelmällä tarkoitetaan monimutkaista puolustusjärjestelmää, jonka tarkoitus on suojata ihmistä torjumalla elimistöön tunkeutuneet taudinaiheuttajat. Puolustautuminen alkaa jo iholla ja limakalvoilla, joille taudinaiheuttajan tie useimmiten päättyykin.

Verenkierrossa ja kudoksissamme puolustukseen osallistuu useita erilaisia soluja, joista tärkeimpiä ovat valkosolut eli leukosyytit. Valkosoluja on kolme alaryhmää: syöjäsolut eli fagosyytit, imusolut eli lymfosyytit sekä tulehdusreaktioita vahvistavat solut.

Fagosyytit ?syövät? taudinaiheuttajia. Fagosyyteistä merkittävimpiä ovat neutrofiilit ja makrofaagit. Neutrofiilien määrää pystytään nykyään tarvittaessa lisäämään kasvutekijöiden, kuten Neupogen-pistosten, avulla. Makrofaagit muodostuvat monosyytti-nimisistä verisoluista ja asettuvat kudoksiin eri puolille elimistöä. Ne ovat erikoistuneet tuhoamaan taudinaiheuttajia, jotka ovat solujen sisällä.....

Vastaa Viestiin