Borrelioositartunnat, jotka eivät näy missään testeissä

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Ann_i

Borrelioositartunnat, jotka eivät näy missään testeissä

Viesti Kirjoittaja Ann_i » Ti Elo 23, 2011 00:02

Heippa! Itseäni kiinnostaa aika paljon, kuinka paljon täällä on teitä, joiden borrelioosi on diagnosoitu pelkkien oireiden perusteella, eikä missään testeissä ole näkynyt mitään?
Minulla ainoat löydökset ovat hieman koholla olevat leukosyytit likvorissa (6) sekä jokunen IgG-fraktio.
Jos asioissa menee jo sen verran edelle, niin voiko infektiolääkäri antaa sellaista "virallista" diagnoosia paperilla, jos kerran missään testissä ei ole mustaa valkoisella? Tätä miettinyt paljon, että mites sitten sairaslomat ja mahdolliset työkyvyttömyyseläkkeet jne, voiko niitä saada, vaikka kunto olisi kuinka huono, jos ei ole osoittaa tutkimusten perusteella nimeä taudille...? :(

Vielä noihin löydöksiin palatakseni, niin eipä loppunut neurologeilta sepitykset, kun niille selitystä "keksivät."
Yksi sanoi niiden johtuvan kroonistuneesta migreenistä, toinen autonomisen hermoston vajaatoiminnasta ja yksi VÄLILEVYNPULLISTUMASTA!? Eikös leukosyytit likvorissa kerro keskushermoston tulehduksesta, eikä kyllä kai ole tekemistä pullistumien kanssa, näin olen ymmärtänyt...?!
Mutta jollain on potilas saatava vakuuttumaan, että missään ei ole mitään vikaa (muuten vain juossut kaikki maholliset spesialistit läpi 11v aikana...) ja jos ei muuten tokene, syötetään vaikka mitä pajunköyttä :D :D

Ja onhan näitä diagnooseja ollut näiden vuosien aikana useita, vaihtuu aina lennosta, riippuu vähän neurologin koulukunnasta :) Mutta viimeisimpänä vuorotelleet "Krooninen väsymysoireyhtymä" (CFS) sekä "Muu määrittämätön lihaksiston tai luuston sairaus tai sairaudenmerkki..." Jebou :) :) Että näin ne kesksussairaala-tasoiset neurologit hoitavat ja välillä lähetetään tietysti psykiatrin tarkastukseen, jotta jos vaikka luulotauti sittenkin ihmistä vaivaa :D :D

2008
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Tammi 27, 2009 14:50

Viesti Kirjoittaja 2008 » Ti Elo 23, 2011 09:27

Kyllä se vähän niin on, että ei mitään diagnoosia voi antaa ellei ole todellista näyttöä jostain taudista, eihän pelkkien oireiden perusteella voida tautia antaa.
Mutta usein on niin, että borrelioosi laukaisee jonkun muun selvästi diagnosoitavan taudin ja sen perusteelle voidaan antaa dignoosi.

Kaarina
Viestit: 84
Liittynyt: Ma Elo 23, 2010 10:58
Paikkakunta: Helsinki

Borrelioosin oudot oireet ja valilevynpullistuma

Viesti Kirjoittaja Kaarina » Ti Tammi 10, 2012 21:52

Hei Ann_i. Toivottavasti olet jo saanut apua. Mieleeni tuli, että itselläni oli reilu 10v ennen borrediagnoosia (verestä ja selkäytimestä) erittäin hankala välilevyn pullistuma kaularangassa (C5/6). Se aiheutti silloin sellaisia oireita, että ainoat lääkärit joilta sain apuja olivat fysiatrian erikoislääkäreitä. Yleislääkäri ei edes tunnistanut vaivaa, seonneeksi varmaan luuli. Ortopedeistä ja neurologeista ei ollut mitään apua. Kipu kroonistui. Hoidettiin oireita, mutta pysyinpä hengissä kiitos fysiatrien ja OMT fysioterapeuttien.
Kaik mahdolliset epäilyt sitten kävin lävitse mukaan lukien MG, CFS, Fibromyalgia, MS, SLE, kilpirauhasen vajaatoiminta, Addisonin tauti jne jne jne ennenkuin borren vasta-aineet llopulta tulivat esiin puolitoista vuotta sitten ja sain pitkät antibioottihoidot. Eihän se tautia parantanut, mutta kivut vähenivät huomattavasti.

Jatta1001

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ke Tammi 11, 2012 12:49

Vuonna 2008 minulla todettiin neljä välilevynpullistumaa kaula- ja rintarangassa. Yksi niistä, kaularangassa, oli sisäänpäin painaen selkäydintä. Pullistumien aiheuttamat kivut ja ongelmat paranivat oltuani kaksi vuotta Doximycin lääkityksellä eivätkä ole sen jälkeen uusineet. Keskussairaalassa ei pullistumia hoidettu mitenkään, avun sain yksityislääkäriltä.

Vastaa Viestiin