MIN BORRHISTORIA

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

MIN BORRHISTORIA

Viesti Kirjoittaja Bb » Ke Tammi 13, 2010 11:37

"Min borrhistoria är den gamla jävliga historien som jag har så många gånger läst om i de utmärkta sidorna du förmedlat/förmedlar på internet.- Tack

Jag fick ingen hjälp etc tvärtom utkastad från häsocentraler/sjukhus etc .Pippiförklarad/hotad med polis etcetc. 20 tal läkarbesök etc.etc

Har vänner i Polen som fixade på nolltime en läkare som ganska genast konstaterade svår Neuroborrelia. (bl. Western Blot) Tagit i Finland 7 gånger Elisa och läkarna var bergsäkra som vanligt att jag var nog sjuk men sinnesjuk.
Utan vänner/kontakter skulle jag inte ha klarat mej alls, speciellt i början. SVårigheten är engelska . Visst klara man sej i praktiken med köksengelskan, men äldre sjukhuspersonal kan inte , en del tyska bättre. Men int tror jag det heller är ett större problem för egentligen är sjukdomen enkel att behandla om man tror på antibiotika. Och relativt smidigt/snabbt kan man få i Warszawa rätt diagnos via specialläkare/ blodprov, närmast WB. De tar också blodprov på samtliga möjliga co-i nfektioner. Själv har jag mycoplasma. De olika antibiotikan är lätt att få på apoteken och som jag roadade dem hem. Också prismässigt int överdyra. Och här kan man köpa t.ex den viktiga Tinidazolen som river upp cystorna och andra mediciner/antibiotika som man varvar med. Blodproven, levern etc. är ju viktiga att följa med och det har jag fått ta på Borgå sjukhus( finskt mirakel) efter tjat och bråk. Jag har sedan rapporterat resultaten till Polen och simsalabim ju mera jag stoppar i mej antibiotika desto bättre levervärden etc Helt optimala nu! och jag drar i mej c.7000 mg/ dygnet antibiotika när det är som mest. blivit så mycket bättre på alla sätt. Man ska verkligen vara försiktig till vilken läkare man går til i Finland/ Sverige, Det kan var livsfarligt/invalidiserande etc. Man skall bara gå till läkare som vet om sjukdomen och som har de högsta rekommendationerna av patienter. Annars blir man bara sjukare för var dag.
Och skrattretande att dessa våra bluffar/amatörer kallar sej specialister!!! Mycket fel/åt räven i vår läkarutbildningen

Det som är problematiskt i Polen är Iv- medicineringen om man inte bor där. Jag bor hos vänner
Medicinen får man nog med recept på apoteket( bar ut c bl. 140 flaskor med ceftriaxon betalade med Visa)
Det bästa i min eländiga historia var att jag lyckades efter tjugutal samtal från Polen till olika läkarstatioiner/ läkare etc. i Finland till slut fick en modig läkare i en liten stad att gå med på att ge mej dagligen 4g suoneen Och till hyfsat pris 25 euro/dag . Med Polen - Finland systemet kunde jag jag varva i 18 veckor iv-cirkusen i ett kör och hög dos och bra servis.

De enklaste men svåraste skulle vara konceptet som jag gjorde. Det största problemet är att få någon läkare i Finland att ge iv. Inte diagnosen inte medicinen(som man tar med sej) Så enkelt och så svårt. Visst jag hade den polska diagnosen/ behandling etc på polska som jag själv översatte till engelska och i Polen undertecknade jag ett papper där jag själv är ansvarig för behandlingen och att jag också kan styra /komma med förslag eller avbryta genast om jag så vill. Det här pappret lugnade också ner min goda läkare i Finland, tror jag.

Kliniken i Warzawa är privat ,ny, liten. Nu har de en läkare som föredra stark /lång medicinering med olika antibiotika plus vitmainer/supplemets etc. Han har själv Borrelia. Han kör den långa säkrare linjen sa han och vill inte rekommendera IV- Jag fick av chefen på kliniken en ypperlig kvinnlig sjuksköterska tipset att resa till Krakow och den kvinninliga läkarspecialisten där( som själv är helt botade från borrelia men denna stronga långa iv metod) sa att absolut iv mycket och länge och jag kör nu på hennes recept/behandling via kliniken i Warszawa. Ingen ristiriita mellan doktorna eller klinikerna på de viset. Jag har också via Skype I Finland kontakt med läkaren i Krakow och jag behöver inte resa dit. Medicinen fixar jag med post eller bär själv till Finland. Men det tråkiga är att hon har så mycket patienter från olika platser i Polen/europa att hon meddelad mej att hon inte orkar ta mera nya patienter. Hon jobbar dygnet runt.

Så det där med iv är lite besvärligt nu. Men det fina med Polen att de allt lyckas järkka juttuna på något sätt och inte stirra för mycket på tokiga regler och auktoriteter som i vårt land.
Så att komma igång med sina sjukdom få snabbt rätt diagnos/blodprov / få tillräckligt med medicin etc i varje fall oralt till ett billigt pris ser jag Polen som ett bra alternativ och det tar ju bar 1 och en halv timme att flyga dit och tur retur kostar omkring 200 e. Hotellen rätt billiga och man behöver ju inte stanna lång tid i början om man inte vill genast få iv. Två resor(1) kunde räcka, en dag för diagnos plus blodprov, starta medicineringen genast på klinisk diagnosbasis( ingenting att förlora och sedan fixa mera medicin från Polen på sätt eller annat.) Det går ju också att köpa Tinidazole plus annat på nätet, som man inte får i Finska aptek och som läkarjävlarna inte skriver ut! Men det vågar man väl inte rekommendera öppet åt andra. Personligen gör jag allting för att inte gå under på grund av stygga/Dumma läkare som dessutom bryter mot deras tjänste-ed och marsherar/fradgar med regelboken i handen som i det tredje riket. "

Tulihattu

Viesti Kirjoittaja Tulihattu » To Elo 02, 2012 11:42

Tack för att du har delat dina erfarenheter med oss!

Vastaa Viestiin