NOPEA HOITO PELASTI BORRELIOOSILTA

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

NOPEA HOITO PELASTI BORRELIOOSILTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » La Joulu 26, 2009 21:10

Kirjoitan tämän esimerkkinä onnistuneesta hoidosta ja siksi, että olen erittäin kiitollinen omalääkärilleni joka työskentelee Hämeenlinnassa terveyskeskuksessa. Hän tiesi miten pitää toimia borrelioosiepäilyn tullessa. Kaikki oireeni katosivat nopeasti aloitetulla vahvalla ja pitkällä antibioottikuurilla. Tapaus oli seuraavanlainen:

Olimme lomalla Tanskassa 2007 juhannuksen aikoihin. Mön saaren luonnonsuojelualueen pyökkimetsästä saimme useita punkkeja joista yksi löytyi etu- ja keskisormeni välistä vasta kahden päivän kuluttua. Punkit olivat tosi pieniä, tuskin havaittavia. Tässä kuva yhdestä löydetystä vihulaisesta itse teossa:

http://usera.imagecave.com/lisco/

Palattuamme Suomeen 12 päivän kuluttua minulle nousi illalla nopeasti n. 40 asteen kuume. Vilunväristykset olivat kovat ja selkärangan sisällä alaselän alueella oli ennen kokemattoman voimakas särky. Asennon muuttaminen sängyssä ei helpottanut mitenkään. Tunsin ikään kuin koko selkärangan tilavuuden ? outo tunne. Rajumpaa kuin tavallinen flunssa.

Seuraavana päivänä menin lääkärini vastaanotolle. Punkin purema kutisi ehkä hiukan. Lääkäri yritti nähdä punaista rengasta pureman ympärillä sormien välissä. Lopulta hän katsoi värivalolampulla. Sanoi havaitsevansa jotakin punertavaa, mahdollisesti rengasmaista ihottumaa. Se ei kuitenkaan ollut selvästi näkyvissä. Itse en huomannut mitään vaikka lääkäri osoitti kohtaa. En tiedä johtuiko renkaan näkymättömyys sormien erilaisesta ja kovemmasta ihosta verrattuna vaikkapa jalkaan, käsivarteen, tms. Joka tapauksessa lääkäri piti tätä borrelioosiepäilynä ja sanoi, että vasta-ainekokeisiin ei kannata mennä vaan lääkitys aloitetaan heti. Se olisi tärkeintä onnistumisen kannalta. Lääkäri kysyi olenko allerginen penisiliinille. Sanoin etten ole ja niin sain vahvan kuurin Amoxinia. Se oli tehokkain lääke.

Yöllä hengitykseni kävi vaikeaksi. Olin siis kuitenkin allerginen penisiliinille. Yöllä ensiapuun ja sain kortisonipiikin olkapäähän ja höyryhengitystä kunnes oireeni helpottivat. Amoxin vaihdettiin ensiavussa neljän viikon kuuriin Doximyciniä. Se kävi minulle ilman sivuvaikutuksia.

Seuraavalla viikolla olin jo töissä. Tapauksesta on nyt vajaat kaksi vuotta eikä mitään borrelioosin oireita ole sen jälkeen ollut. Suurkiitokset osaavalle lääkärille!

Tuntuu järkyttävälle, että niin monet saavat borrelioosin hoidon alun viivästymisen takia.

Edla E

Re: Nopea hoito pelasti Borrelioosilta

Viesti Kirjoittaja Edla E » To Tammi 14, 2010 23:44

soijuv kirjoitti:Kirjoitan tämän esimerkkinä onnistuneesta hoidosta ja siksi, että olen erittäin kiitollinen omalääkärilleni joka työskentelee Hämeenlinnassa terveyskeskuksessa. Hän tiesi miten pitää toimia borrelioosiepäilyn tullessa. <<
Tuntuu järkyttävälle, että niin monet saavat borrelioosin hoidon alun viivästymisen takia.
Kiitos myös meidän omalääkärillemme Jyväskylässä, joka ymmärsi borrelioosin. Elokuussa keskisuomalaisissa vatukoissa tarttui punkkeja, jotka illalla poistimme kaikki. Niitä oli ilmeisesti kuitenkin vaatteisiinkin piiloutuneina, ja löysimme ne vasta useita päiviä luontoretken jälkeen.
Minulla oli pieni ihottumaläiskä, mutta se ei näyttänyt borrelialta. Miehelläni ei näkynyt mitään, mutta hänelle alkoi tulla outoja nivelsärkyjä. Myöhemmin tuli aivan hentoa selvärajaisen rusketuksen näköistä pigmenttimuutosta käsivarteen, missä yksi punkeista oli ollut. Se ei näyttänyt senkään vertaa borrelioosilta kuin minun läiskäni.

Ihottumani alkoi laajeta vasta noin 3 kuukauden päästä. Tk-lääkäri otatti vasta-ainetutkimuksen. Borreliaahan se oli. Testi tehtiin myös miehelleni, tulos oli sama. Nyt on rankat antibioottikuurit takana kummallakin ja bakteeri toivottavasti nitistetty.

Tiituaino

Viesti Kirjoittaja Tiituaino » To Elo 12, 2010 12:28

Hei

Minä sairastuin borrellioosiin v.2000. Tai oikeastaan olin sairas (pientä lämpöä ja kovia särkyjä lihaksissa ja päätä puristi kireä vanne) kuukauden ennen kuin lääkärini laittoi minut verikokeisiin. Borrelia vastaus tuli kahden viikon kuluttua ja se oli positiivinen. Sain 2viikon kuurin Doximysiniä ja paranin.

Tai luulin niin lähes 10 vuotta. Tänä kesänä minulle tuli vasemmanpuoleinen kasvohalvaus ja siinä yhteydessä otettiin myös borrelia kokeet. Jälleen ne olivat koholla. Kasvohalvaus parani kahdessa viikossa ja uusi verikoe otettiin kuukauden pästä halvauksesta. Saatiin vielä pikkasen korkeampi arvo. Nyt tässä odottelen josko lääkäri soittelisi mulle jatkosta.

Koskaan en oo punkkia nähnyt. Hyttysiä sitäkin enemmän ja ne pitävät minusta erityisesti. Olen ns. lämmin ihmistyyppi. V. 2000 asuin Pohjois-Savossa ja tällähetkellä asun 40km päässä Oulusta.

purtu

punkkikuva uudelleen

Viesti Kirjoittaja purtu » La Kesä 04, 2011 13:04

Alkuperäisessä tekstissä kuvalinkki on vanhentunut. Tässä uudelleen kuva kyljessäni kiinni olevasta punkista. Se ei aiheuttanut harmia kun löytyi jo illalla. Mukaan tarttuneiden punkkien suhteen tuli vaimon kanssa tasapeli 4 - 4, mutta vain minä sain borrelioosin.


Kuva

Vastaa Viestiin