BORRELIOOSIN AIHEUTTAMA SUOMALAINEN KUOLEMANTAPAUS

Borrelioosiin sairastuneiden suomalaisten henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

BORRELIOOSIN AIHEUTTAMA SUOMALAINEN KUOLEMANTAPAUS

Viesti Kirjoittaja Bb » To Elo 13, 2009 17:04

"Lopullinen kuolinsyy oli neuroborrelioosiin liittyvän verisuonitulehduksen aiheuttama aivoinfarkti."

Syyskuussa 2007 aloimme kummastella 59-vuotiaan aikaisemmin täysin perusterveen äitimme ontuvaa kävelyä sekä tasapainovaikeuksia, ja passitimme hänet lääkäriin. Verikokeissa ei näkynyt mitään ihmeellistä eikä terveyskeskuslääkäri pitänyt tilaa kiireellisenä. Hän laittoi kuitenkin lähetteen Jorvin sairaalaan, ja kertoi, että odotusaika tutkimuksiin pääsyyn olisi noin neljä kuukautta.

Me omaiset kuitenkin näimme, miten nopeasti äidin sairaus lokakuun aikana eteni, ja olimme erittäin huolestuneita tilanteesta. Marraskuusssa äiti meni yksityiselle Mehiläisen lääkäriasemalle, jossa pään MRI-kuvauksessa löytyi runsaasti tulehdukseen viittaavia pesäkemuutoksia. Näiden todennäköisiksi aiheuttajavaihtoehdoiksi annettiin borrelioosi, sarkoidoosi tai tuberkuloosi. Mehiläinen laittoi äidille lähetteen tutkimuksiin Meilanteen, josta se kuitenkin käännytettiin takaisin Jorviin, koska tilannetta ei edelleenkään nähty kiireelliseksi.

Omaisten painostuksen tuloksena äiti pääsi kuitenkin joulukuun alussa Jorviin, jossa aloitettiin tutkimukset ja tilanteen selvittely. Selkäydinnesteestä löydettiin kohonneet borrelioosivasta-aineet, ja äidillä diagnosoitiinkin joulukuun puolivälissä borrelioosi. Uudessa aivojen MRI-kuvauksessa todettiin tuoreita infarktaatioita sekä aivoverisuonten MRA-kuvauksessa vaskuliittiin (aivoverisuonten tulehdukseen) sopivat löydökset. Neuroborrelioosiin liittyvän vaskuliitin hoitona äidille aloitettiin Rocephalin antibiootti i.v sekä Prednison 60mg/vrk.

Muutama päivä ennen vuodenvaihdetta äiti pääsi kotiin sairaalasta. Suunnitelmissa oli, että i.v-antibioottihoito vähitellen puretaan ja siirrytään tablettihoitoon sekä aloitetaan säännöllinen fysioterapia. Tässä vaiheessa alle 60-vuotias äitini oli motorisesti kuin 90-vuotias, kävely onnistui vain rollaattorin avulla ja tasapainohäiriö aiheutti kaatuilua.

Kotona vietetyn kolmen päivän aikana aikana äiti kaatui pari kertaa, jonka jälkeen hänelle ilmaantui uuteena oireena puheen epäselvyys.

Äiti joutui 1.1.2008 takaisin sairaalaan. Tällöin ymmärrettävän puheen tuottaminen oli jo jokseenkin hankalaa ja oikealla puolella oli havaittavissa lisääntynyttä lihasheikkoutta.

Sairaalan joutumista seuraavana aamuna 2.1 äiti ei pystynyt enää tuottamaan minkäänlaista puhetta, ei edes äänteitä, ja oikea puoli vartalosta oli täysin halvaantunut.

Aivokuvissa todettiin laaja-alaiset infarktit.

3.1. äidille aloitettiin 3 vrk:n jättisteroidihoito ja
4.1. syklofosfamidihoito.

Äiti vaipui koomaan ja kuoli loppiaisaamuna 6.1.2008.

Lopullinen kuolinsyy oli neuroborrelioosiin liittyvän verisuonitulehduksen aiheuttama aivoinfarkti.

Jatta1001

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » La Elo 15, 2009 03:16

:evil: Voi hemmetin kuustoista ! Olikohan äitini kohtalo sama. Hän eli Turussa ja matkaili Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla ja kuoli oltuaan liki 20 vuotta täysin ulkona tästä maailmasta usein toistuvien aivoinfarktien ja halvausten johdosta. Mitään sairautta ei löydetty. :evil:

Kaarina
Viestit: 84
Liittynyt: Ma Elo 23, 2010 10:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: BORRELIOOSIN AIHEUTTAMA SUOMALAINEN KUOLEMANTAPAUS

Viesti Kirjoittaja Kaarina » Pe Helmi 22, 2013 21:46

Sanonko kans mitä. Mun isä kuoli 1970 luvulla alle 40v samaan tapaan:-(

Vastaa Viestiin