Charles Darwin oli yksi sairaimmista koskaan eläneistä tiede

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 423
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

Charles Darwin oli yksi sairaimmista koskaan eläneistä tiede

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » To Helmi 28, 2019 14:27

https://seura.fi/ilmiot/tiede-ja-luonto ... aUgVG3NOB0

Huom ! Jutun lopussa on päivitys jossa viittaus Lymen tautiin on poistettu !

On suoranainen ihme, että Charles Darwin saattoi olla niin tuottelias kaikkien terveysongelmien keskellä.
Charles Darwin ratkoi elämänsä aikana monia elämän kehittymiseen liittyviä arvoituksia. Ratkaisematta kuitenkin jäi arvoitus, joka koski häntä itseään: Miksi hän oli niin sairas? Mikä häntä vaivasi?

Darwinin jälkeenjääneistä papereista käy selvästi ilmi, että hän saattoi olla yksi sairaimmista koskaan eläneistä tiedemiehistä.

Hän kärsi vatsakivuista, ripulista, huimauksesta, vapinasta, lihaskrampeista, syvästä väsymyksestä ja monista muista oireista. On suoranainen ihme, että hän näiden terveysongelmien keskellä saattoi olla niin tuottelias.

Vuosien varrella tutkijat ovat koettaneet arvailla, mistä Darwinin oireilu johtui. Vahva ehdotus on ollut luteen levittämä Chagasin tauti, jonka hän olisi voinut saada matkoillaan Etelä-Amerikassa.

Muita ehdotuksia ovat paniikkihäiriö, laktoosi-intoleranssi ja jonkin geenimutaation aiheuttama oksentelutauti.

Lue lisää
Nyt hollantilaiset tutkijat kuitenkin ehdottavat, että Darwin sairasti puutiaisen levittämää kroonistunutta borrelioosia. Tutkijoiden mukaan oireet täsmäävät hyvin borrelioosiin, samoin se, että Darwinin oireet tulivat ja menivät aaltomaisesti.

Teoriaa tuskin niellään pureskelematta. Kroonisen borrelioosin diagnosointi on vaikeaa lihaa ja verta olevasta potilaastakin, ja osa tutkijoista uskoo, ettei borrelioosin kroonista muotoa ole olemassakaan.Juttua muokattu 22.2. klo 10.55. Poistettu viittaus Lymen tautiin.

Vastaa Viestiin