VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Helmi 17, 2012 10:33YLE TV 1:N BORRELIOOSIOHJELMA ON NÄHTÄVISSÄ YOU TUBESSA:

http://youtu.be/L3xHd275GGQ


SUOMEN VAARALLISIN PETO?

YLE TV1

Punkki eli puutiainen on levinnyt jo miltei koko Suomeen, ja ensi kesästä ennustetaan punkeille suotuisaa. Tämän illan Inhimillisessä tekijässä puhutaan tuosta pienestä pedosta ja etenkin sen aiheuttamista sairauksista.

Silminnäkijä-ohjelman tuottaja Hannele Valkeeniemi oli perheensä kanssa kesällä 2009 leirillä Virossa, kun leirin jälkeen alkoi tulla outoja oireita. Kova, paheneva päänsärky, rajun flunssan tapaiset vilunväristykset ja väsymys veivät Hannelelta jalat alta. Hän kuvaa vaipuneensa ikäänkuin koomaan. Samaan aikaan vasempaan rintaan alkoi nousta punainen ihottuma. Koska oli tiedossa, että leirialueella oli paljon punkkeja, Hannele arvasi, että nyt on kyse borrelioosista. Lapset oli tarkistettu joka ilta punkkien varalta. Itseään ei sitten muistanut tutkia, Hannele sanoo.

Hannelen kunto heikkeni nopeasti, ja terveyskeskuksesta annettiin antibiottikuuri ensiavuksi. Lääkäri kuitenkin sivuutti päänsäryn ja väsymyksen kokonaan. Oireet sopivat sekä borreliosiin että aivokuumeeseen. Hannele sanoo, ettei oikeastaan edes osannut pelätä, että mitä tästä seuraa. Väsymys oli niin kova, että hän ainoastaan halusi nukkua.

Terveystieteen tohtori Soile Juvonen on tutkinut punkkeja ja niiden aiheuttamia sairauksia parinkymmenen vuoden ajan. Soilen mukaan punkkia voi ja pitääkin pitää vaarallisena. Punkin levittämä borrelia-bakteeri on nimittäin erittäin älykäs ja sitkeä bakteeri, jota läydettiin 5000 vuotta vanhasta jäämies Ötzistäkin. Bakteeri pystyy piiloutumaan, olemaan levossa ja aktivoitumaan uudestaan. Borrelioosin tekee hankalaksi se, että oireet ovat hyvin monimuotoiset ja yksilölliset. Punainen ihottuma puremakohdassa on varma merkki, mutta kaikki eivät ihottumaa saa. Joku saa lievän flunssantapaiset oireet, toiset taas miltei halvaantuvat. Puutiasaivokuume on borrelioosia harvinaisempi. Sitä vastaan on myös rokote.

Lääkäreiden ja tutkijoiden kesken vallitsee iso erimielisyys siitä, kroonistuuko borrelioosi. Toisten mielestä antibiottikuuri auttaa kertaheitolla, toisten mukaan taas monet vuosien mittaan tulevat oireet ovat samaa sairautta. Marjatta Vuori on sairastanut miltei koko elämänsä, on tulehduksia, liikkumisongelmia, kömpelyyttä, vaikeuksia lukemisessa ja kirjoittamisessa. Hän vietti lapsena kesiä Turun saaristossa ja sanoo muistavansa punkit hyvin. Eräänä kesänä sinnikäs punkki tarttui päälakeen ja sen jälkeen sairastelu alkoi. Vasta vuonna 1999 verikokeessa löytyi borrelia-bakteeri. Marjatta joutuu käyttämään pyörätuolia ja työelämä sai pitkän sinnittelyn jälkeen jäädä.

Sekä Hannele että Marjatta ovat hankkineet itse tietoa borrelioosista. Vaikka Hannele arvelee, että lääkärit eivät katso hyvällä hänen kaltaistaan netistä itse diagnoosia hakevaa ihmistä, hän on sitä mieltä, että muuten tietoa ei kovin hyvin saa. Marjatta aloitti kirjastoista, ja nyt hän keskustelee netissä myös kohtalotovereiden kanssa.

Mitä Hannele sitten ajattelee tulevaisuudesta? Hän sanoo, että on täysin tietoinen siitä, että tämä ei välttämättä ollut tässä, vaikka oireet ovatkin nyt rauhoittuneet. Voi olla että uusia vaivoja tulee, mutta ainakin silloin tietää, mistä ne johtuvat. Perhe matkaa taas tulevanakin kesänä leirille, jokaisella on rokotus puutiaisaivokuumetta vastaan, ja entistä tarkempia ollaan punkkisyynien kanssa. Elämää ei kuitenkaan voi rakentaa sen varaan, että pelkää, Hannele muistuttaa.

Tuotanto: Anne Flinkkilä, YLE Asia.[/size]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.ilads.org/lyme_disease/lyme_videos.html

Useita videoita Borrelioosista; oireista, testeistä, hoidoista, lasten Borrelioosista, lisäinfektioista, sairastuneiden kokemuksista jne.

LYME_DISEASE_101
Lyme Disease 101 - Dr. Steve Harris and Dr. Lynda Williams
Dr. Steven Harris and Dr. Lynda Williams discuses the many symptoms, bacterial effects, ELISA/Western blot tests, treatments for lyme disease, Borrelia burgdorferi spirokete, research,children with Lyme Disease, comorbidities, Bell's palsy, Clamidia, Bartonella, other tickborn diseases, ilads.org, the International Lyme And Associated Diseases Society.
By: KVMR 89.5 FM

Lawmakers challenged with Lyme Disease
Lawmakers challenged with Lyme Disease
Hartford (WTNH) - Connecticut has long been known as ground zero for Lyme Disease. Now, state lawmakers are taking the controversy surrounding Lyme Disease treatment head on. Over the years there has been a lot of debate over how patients are diagnosed and treated for Lyme Disease. A bill to protect doctors and help patients could ease that frustration driving many out of state for treatment.
By: WTNH TV

Under Our Skin
NBC TODAY examines psychiatric manifestations of Lyme disease
The man charged with murdering the paster reportedly suffered from Lyme disease. Dr. Brian Fallon, head of the Columbia University Medical Center's Lyme and Tick-Borne Diseases Center, has described psychiatric manifestations of Lyme diease in th early 1990's. Brian Fallon, had described psychiatric manifestations in his recently published National Institutes of Health (NIH) trials. "Many of my Lyme disease patients experience anxiety, panic, rage, and depression during their illness," according to Dr. Daniel Cameron, President, International Lyme and Associated Diseases Society (ILADS)
By: NBC Today Show

Under Our Skin
Under Our Skin - Lyme Disease Documentary Trailer
One of the most controversial illnesses in the history of medicine, Lyme disease may be the fastest growing infectious disease in the United States. Yet each year thousands are misdiagnosed - many of them told that their symptoms are "all in their head." This upcoming documentary investigates the shocking human, medical, and political dimensions of Lyme disease, an emerging epidemic destroying countless numbers of lives. A case study of the dangers of the confluence of money and medicine, the film brings into focus a haunting picture of our healthcare system and its inability to cope with a biological terror under our skin.
By: Open Eye Pictures

Under Our Skin
Under Our Skin - Excerpt 1 - Patients Abandoned
Many Lyme disease patients go undiagnosed. For more information visit http://www.underourskin.com
By: Open Eye Pictures

Under Our Skin
Under Our Skin - Excerpt 2 - The Perfect Storm
Deregulation has led to a climate in which science favors profits over medical necessity. For more information visit http://www.underourskin.com
By: Open Eye Pictures

Under Our Skin
Under Our Skin - Excerpt 3 - The Price of Misdiagnosis
For more information visit http://www.underourskin.com
By: Open Eye Pictures

Under Our Skin - Excerpt 4 - Physicians Under Attack
Under Our Skin - Excerpt 4 - Physicians Under Attack
Physicians risk losing their licenses when treating Lyme disease. For more information visit http://www.underourskin.com
By: Open Eye Pictures

Under Our Skin - Excerpt 5 - Lyme Journey
Under Our Skin - Excerpt 5 - Lyme Journey
Dana struggles with Lyme disease while on tour with U2. For more information visit http://www.underourskin.com
By: Open Eye Pictures

Under Our Skin - Excerpt 5 - Lyme Journey
CNN News coverage of UNDER OUR SKIN
News coverage of UNDER OUR SKIN broadcast nationally on CNN on July 7, 2008. Interview with Mandy Hughes.
By: CNN News

Under Our Skin - Excerpt 5 - Lyme Journey
NBC4 News coverage of UNDER OUR SKIN
News coverage of UNDER OUR SKIN at the Silverdocs Film Festival. Broadcast on NBC's DC Area affiliate on June 16, 2008.
By: NBC4, Washington, DC

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Viesti Kirjoittaja soijuv » Su Elo 12, 2012 08:39

VIDEO: Näkymätön sairaus

http://beyondthebandaid.com.au/?page_id=1002

Ns. Stealth taudinaiheuttajat, kuten borrelia, babesia, mykoplasma, tietyt herpes-ryhmän virukset jne voivat aiheuttaa vaikeita kroonisia, erityisesti neurologisia, terveysongelmia. Videopätkässä useat asiantuntijat, esim. tri Bransfield ja prof Nicholson, kertovat näkökantansa asiasta. Lisäksi esim Parkinson oireista kärsivä mies kertoo taudistaan.


Invisibly Ill

Video Sneak Preview
To help raise awareness and education on the impact of stealth pathogens and the role they play in various chronic illnesses, Bec is currently writing, directing and producing a series of self-funded educational documentaries entitled Invisibly Ill.

The documentaries include exclusive headline interviews with Californian Microbiologist Prof Garth Nicolson, founder of the Institute of Molecular Medicine and New Jersey Psychiatrist Dr Robert Bransfield, President of the International Lyme and Associated Diseases Educational Foundation. Interviews with these pioneering experts reveal in depth explanations of the infection processes and how they affect the human body, investigation processes required, and treatment considerations for those affected with chronic fatiguing, neurodegenerative and neurobehavioural illnesses.

Invisibly Ill contains bonus interviews with Australian specialists and field experts from a range of faculties, that share opinions and facts based around specific Australian case studies. Expanding on the concept of stealth infections, the documentaries track a variety of Australian patients overcoming various autoimmune and fatiguing illnesses such as Lyme Disease, Parkinson?s, Multiple Sclerosis, Fibromyalgia, Chronic Fatigue Syndrome.

The Invisibly Ill series is independently funded, if you would like to sponsor Beyond The Bandaid, make a donation, or apply for an advertisement opportunity please contact us with your details and comments.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » To Marras 08, 2012 19:21

Tri Eva Sapi sairastui Borrelioosiin. Hän on nykyisin arvostettu borrelioositutkija ja tekee tutkimusta esim. bakteerien biofilmien merkityksestä Borrelioosissa. Hän kertoo aiheesta allaolevalla videolla.

Dr. Eva Sapi - Bacterial Biofilms and Lyme Disease


This video is a 10 minute clip, part of a 70 minute interview with Dr. Sapi from the University of New Haven. She is credited with being the first researcher to demonstrate that Lyme spirochetes can actually create their own complex biofilm community to survive indefinitely within their hosts; both human and animal.

Interview excerpts & videos with Bacterial Biofilm Experts (doctors & researchers):
http://www.biofilmcommunity.org/expert-interviews/

The documentary web site for the film:
http://www.whyamistillsick.com/

The DVD is now available and it includes TWO films. See: http://www.whyamistillsick.com/buy/

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... IN_8c&NR=1

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Su Joulu 23, 2012 09:36

VIDEO: Tri Horowitz kertoo videolla babesioosista Borreliosia sairastavilla. Ohjelma kestää 45 minuuttia. "Hän mainitsee Borrelioosioireiden olevan vähintään 3 x voimakkaammat mikäli sairastaa sen lisäksi babesioosia ja muita lisäinfektioita. Oireita mm. päivä/yöhikoilu, vilutus, tunne että ei saa happea riittävästi jne. Oireet voivat vaihdella päivittäin. Hän mainitsee myös että normaalit testit eivät kykene havaitsemaan taudinaiheuttajaa. Potilaat saavat useimmiten lukuisia oireidenmukaisia diagnooseja kuten fibromyalgia, krooninen väsymysoireyhtymä, MS, autoimuunitauti jne. Usein potilaiden oireiden syyksi paljastuu erilaiset bakteerit ja virukset. Horowitzin mukaan lääkärit eivät useinkaan näe potilaan oireiden koko kuvaa vaan hoitavat oireita erilaisilla oireidenmukaisilla lääkkeillä sen sijaan että kohdistavat huomion oireiden todellisiin aiheuttajiin esim. borrelia-bakteeriin, babesiaan ja muihin lisäinfektioihin kuten bartonella, anaplasma, ehrlichia, virukset, mykoplasma jne. Testit ova tällä hetkellä huonoja eivätkä useinkaan löydä mikrobeja kroonisesti sairailta."

http://lymedisease.org/news/lyme_diseas ... besia.html

This is the full 45-minute version of a video interview with Richard Horowitz for the Poughkeepsie Journal. Lots of interesting information in this overview.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ti Maalis 19, 2013 21:59

http://tbdalliance.org/forum?utm_source ... dium=email

Tick-Borne Diseases: A Public Health Crisis

Thank you to all who participated in TBDA's forum Tick-Borne Diseases: A Public Health Crisis on Monday, March 11 in Manhattan with US Senators Kirsten Gillibrand (D-N.Y.) and Richard Blumenthal (D-CT), as well as US Congressman Chris Gibson (R-N.Y.).

If you missed it, you can now view the event in its entirety at http://tbdalliance.org/forum and you can view WABC's coverage here.

The forum, which was widely attended by doctors, researchers and health care providers, examined key breakthroughs in tick-borne disease research over the last decade as well as critical future research needs.

The panelists, who represented varied scientific, medical and personal perspectives, also discussed the threat of babesiosis contamination in the nation's blood supply and the growing risk associated with miyamotoi, a tick-borne bacterium that was recently discovered to cause disease in humans in the US for the first time.

All in attendance agreed that more research, increased awareness and patient involvement in political decision-making could only bring about positive change. To join TBDA's advocacy efforts to build awareness of Lyme and other tick-borne diseases visit http://tbdalliance.org/get-involved/advocacy/.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Su Touko 26, 2013 19:37YLE TV 1:N BORRELIOOSIOHJELMA ON NÄHTÄVISSÄ YOU TUBESSA:

http://youtu.be/L3xHd275GGQ


SUOMEN VAARALLISIN PETO?

YLE TV1

Punkki eli puutiainen on levinnyt jo miltei koko Suomeen, ja ensi kesästä ennustetaan punkeille suotuisaa. Tämän illan Inhimillisessä tekijässä puhutaan tuosta pienestä pedosta ja etenkin sen aiheuttamista sairauksista.

Silminnäkijä-ohjelman tuottaja Hannele Valkeeniemi oli perheensä kanssa kesällä 2009 leirillä Virossa, kun leirin jälkeen alkoi tulla outoja oireita. Kova, paheneva päänsärky, rajun flunssan tapaiset vilunväristykset ja väsymys veivät Hannelelta jalat alta. Hän kuvaa vaipuneensa ikäänkuin koomaan. Samaan aikaan vasempaan rintaan alkoi nousta punainen ihottuma. Koska oli tiedossa, että leirialueella oli paljon punkkeja, Hannele arvasi, että nyt on kyse borrelioosista. Lapset oli tarkistettu joka ilta punkkien varalta. Itseään ei sitten muistanut tutkia, Hannele sanoo.

Hannelen kunto heikkeni nopeasti, ja terveyskeskuksesta annettiin antibiottikuuri ensiavuksi. Lääkäri kuitenkin sivuutti päänsäryn ja väsymyksen kokonaan. Oireet sopivat sekä borreliosiin että aivokuumeeseen. Hannele sanoo, ettei oikeastaan edes osannut pelätä, että mitä tästä seuraa. Väsymys oli niin kova, että hän ainoastaan halusi nukkua.

Terveystieteen tohtori Soile Juvonen on tutkinut punkkeja ja niiden aiheuttamia sairauksia parinkymmenen vuoden ajan. Soilen mukaan punkkia voi ja pitääkin pitää vaarallisena. Punkin levittämä borrelia-bakteeri on nimittäin erittäin älykäs ja sitkeä bakteeri, jota läydettiin 5000 vuotta vanhasta jäämies Ötzistäkin. Bakteeri pystyy piiloutumaan, olemaan levossa ja aktivoitumaan uudestaan. Borrelioosin tekee hankalaksi se, että oireet ovat hyvin monimuotoiset ja yksilölliset. Punainen ihottuma puremakohdassa on varma merkki, mutta kaikki eivät ihottumaa saa. Joku saa lievän flunssantapaiset oireet, toiset taas miltei halvaantuvat. Puutiasaivokuume on borrelioosia harvinaisempi. Sitä vastaan on myös rokote.

Lääkäreiden ja tutkijoiden kesken vallitsee iso erimielisyys siitä, kroonistuuko borrelioosi. Toisten mielestä antibiottikuuri auttaa kertaheitolla, toisten mukaan taas monet vuosien mittaan tulevat oireet ovat samaa sairautta. Marjatta Vuori on sairastanut miltei koko elämänsä, on tulehduksia, liikkumisongelmia, kömpelyyttä, vaikeuksia lukemisessa ja kirjoittamisessa. Hän vietti lapsena kesiä Turun saaristossa ja sanoo muistavansa punkit hyvin. Eräänä kesänä sinnikäs punkki tarttui päälakeen ja sen jälkeen sairastelu alkoi. Vasta vuonna 1999 verikokeessa löytyi borrelia-bakteeri. Marjatta joutuu käyttämään pyörätuolia ja työelämä sai pitkän sinnittelyn jälkeen jäädä.

Sekä Hannele että Marjatta ovat hankkineet itse tietoa borrelioosista. Vaikka Hannele arvelee, että lääkärit eivät katso hyvällä hänen kaltaistaan netistä itse diagnoosia hakevaa ihmistä, hän on sitä mieltä, että muuten tietoa ei kovin hyvin saa. Marjatta aloitti kirjastoista, ja nyt hän keskustelee netissä myös kohtalotovereiden kanssa.

Mitä Hannele sitten ajattelee tulevaisuudesta? Hän sanoo, että on täysin tietoinen siitä, että tämä ei välttämättä ollut tässä, vaikka oireet ovatkin nyt rauhoittuneet. Voi olla että uusia vaivoja tulee, mutta ainakin silloin tietää, mistä ne johtuvat. Perhe matkaa taas tulevanakin kesänä leirille, jokaisella on rokotus puutiaisaivokuumetta vastaan, ja entistä tarkempia ollaan punkkisyynien kanssa. Elämää ei kuitenkaan voi rakentaa sen varaan, että pelkää, Hannele muistuttaa.

Tuotanto: Anne Flinkkilä, YLE Asia.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » La Syys 22, 2018 06:49

Lääkäri Horowitz on yksi tunnetuimmista borrelioosia hoitavista lääkäreistä maailmalla. Linkistä löytyvällä videolla keskustellaan hänen hoidostaan.

Dr. Richard Horowitz - Lyme Disease, MSIDS, Chronic Fatigue - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=fOh--j4 ... ture=share

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Maalis 15, 2019 08:36

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=6086178

Borrelioosi ei välttämättä parane kertakuurilla

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Re: VIDEOITA BORRELIOOSISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Maalis 15, 2019 08:45

Timo sairastui borrelioosiin – seitsemän vuotta kipua ja särkyä

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=6924360

Vastaa Viestiin