MTV3.fi / Kesällä ennätyksellisesti puutiaisaivokuumetta

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
kristian

MTV3.fi / Kesällä ennätyksellisesti puutiaisaivokuumetta

Viesti Kirjoittaja kristian » Ke Elo 17, 2011 12:55

Kuva

Punkkien levittämää puutiaisaivokuumetta on tänä kesänä ollut enemmän kuin aiempina vuosina. Borrelioosia on sen sijaan ollut aiempaa vähemmän.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan puutiaisaivotulehdusta sairasti heinäkuun loppuun mennessä 27 suomalaista. Kahtena edellisenä vuotena sairastuneita on ollut samassa ajanjaksossa 12-15.

? Ahvenanmaalla, missä tautia on perinteisesti eniten, tautia näyttää olleen vähemmän kuin yleensä, kertoo ylilääkäri Markku Kuusi THL:stä.

Kuusen mukaan tartuntoja on vähentänyt ahvenanmaalaisille ilmaiseksi jaettava punkkirokote.

Vaarattomampaa punkkien levittämää riesaa, borrelioosia, sairasti heinäkuun loppuun mennessä vähän yli viisisataa suomalaista. Tapauksia on ollut vähemmän kuin vuosina 2010 ja 2009, jolloin tartuntoja todettiin alkuvuonna noin sata enemmän.

Puutiaisaivotulehdusta esiintyy Suomessa entistä laajemmalla alueella.Punkkikausi kestää loka-marraskuulle.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Punkki puri koiraa - omistajalle borrelioosi ja aivokuume (26.4.)

Puriko punkki? Näin tiedät ja hoidat!


http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... vokuumetta

Vastaa Viestiin