HUOM! YLE TEEMA la 16.7: Borrelioosin uhrit

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

HUOM! YLE TEEMA la 16.7: Borrelioosin uhrit

Viesti Kirjoittaja soijuv » Pe Heinä 15, 2011 08:32

YLE Teema esittää Tiededokumentti: Borrelioosin uhrit (Under our skin) vielä kerran lauantaina 16.7!

http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkis ... osin-uhrit

Tosielämän trilleri ja järkyttävä paljastus siitä, kuinka lääketiede ei pysty vastaamaan yhteen suurimmista aikamme epidemioista. Tätä kaikkea on tiededokumentti Borrelioosin uhrit.
Tiededokumentti: Borrelioosin uhrit

keskiviikko 13.7. klo 15.45
Seuraavaksi televisiossa
La 16.7.2011 klo 17.25 YLE Teema
Tiededokumentti: Borrelioosin uhrit
Tiededokumentti: Borrelioosin uhrit(Uusinta)
Edellinen lähetys
Ke 13.7.2011 klo 15.45 YLE Teema
Tiededokumentti: Borrelioosin uhrit
Tiededokumentti: Borrelioosin uhrit(Uusinta)

Katso kaikki lähetystiedot

Palkittu dokumentti pureutuu punkin puremasta alkunsa saamaan Lymen tautiin eli borrelioosiin. Kauhu valtaa mielen dokumenttia katsoessa, ja olet hetkittäin vakuuttunut siitä, ettet enää koskaan astu jalallasi metsikköön tai makaa nurmella auringonottopuuhissa.

Usein tauti jää diagnosoimatta tai se diagnosoidaan väärin. Dokumentissa tarkastellaan, mitä seuraamuksia tästä voi potilaille koitua. Kuulemme pitkäaikaissairaiden surullisia tarinoita. Lukuisia visiittejä lääkäreille ja tuhansien dollarien kulut eikä diagnoosia silti heru. Dokumentin tieteellistä näkökulmaa vahvistavat alan asiantuntijoiden haastattelut.

Monet lääkärit ovat omistaneet elämänsä tutkimukselle, mutta pelottava Lymen tauti ei tunnu kiinnostavan. Borrelioosi on kuitenkin yksi aikamme nopeimmin leviävistä epidemioista. Mikä tähän on syynä? Määräävätkö globaalit lääkefirmat tutkimustyön resursoinnin, jonka seuraukset näkyvät vinoutumina terveydenhoitojärjestelmässä - ja mikä karmeinta - karuina ihmiskohtaloina. Andy Abrahams Wilsonin dokumentti on kaunistelematonta katsottavaa.

(Lähikuva punkista Richard Bartz/Wikimedia Commons)

Peipunen

Under Our Skin-DVD (Borrelioosin uhrit)

Viesti Kirjoittaja Peipunen » Su Tammi 22, 2012 13:34

Minulla on myytävänä yksi ylimääräinen Under Our Skin-DVD, mikäli Borrelioosin uhrit-dokumentti jäi joltakin näkemättä. Aluevapaa englanninkielinen DVD, jossa tekstitys englanniksi, espanjaksi, ranskaksi ja saksaksi. Levyllä 70 minuuttia bonusmateriaalia, siitä mitä dokumentin päähenkilöille on tapahtunut dokumentin teon jälkeen.

Vastaa Viestiin