BORRELIOOSISTA ILTA-LEHDESSÄ: "LUULIN KUOLEVANI"

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
daila
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 23:24

BORRELIOOSISTA ILTA-LEHDESSÄ: "LUULIN KUOLEVANI"

Viesti Kirjoittaja daila » To Touko 14, 2009 17:23

http://www.iltalehti.fi/mokkiextra/2009 ... 1_mo.shtml

"Luulin kuolevani"

Lue punkkien levittämään Borrelioosiin sairastuneen Anne Lindroosin tarina torstain 14.5.2009 IltalehdestäNäin vältyt puremalta

Torstai 14.5.2009 klo 16.55

Paras tapa välttyä punkin puremalta on käyttää luonnossa liikkuessa pitkähihaista paitaa. Kannattaa suosia vaaleita vaatteita, sillä niitä vasten punkit on helpompi erottaa.

Hyönteis- ja punkkikarkotteen käyttö on suotavaa sekä itselle että lemmikeille. Koirille on olemassa punkkipantoja sekä iholle laitettavaa punkinestoainetta.

Iltaisin kannattaa tehdä punkkitarkastus koko perheelle.

Jos punkki kuitenkin yllättää

Kun punkki puree, sitä ei kannata raaputtaa ihosta irti väkisin. Ei myöskään kannata laittaa punkin päälle rasvaa tai mitään muuta kemikaalia (paitsi desinfiointiainetta), sillä rasvaan tukehtuva punkki voi oksentaa ihoon, jolloin myös Borrelia-bakteereita saattaa kulkeutua verenkiertoon.

Punkkia poistaessa tartu punkkiin napakasti mieluiten punkinpoimijalla tai kynsillä. Punkinpoimijoita myydään apteekeissa.

Punkki vedetään ihosta ulos hitaasti "ruuvaten", jotta myös väkämäinen kärsä saadaan kokonaan ulos. Kun punkki on saatu pois, kannattaa laittaa desinfiointiainetta puremakohtaan ja pestä kädet hyvin

Vastaa Viestiin