YLE TV1: BORRELIOOSIBAKTEERI ON LUULTUA SITKEÄMPI

Borrelioosista ja lisäinfektioista kuten puutiaisaivokuumeesta kertovia artikkeleita ja ohjelmia TV:ssä, radiossa ja lehdistössä.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
daila
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 23:24

YLE TV1: BORRELIOOSIBAKTEERI ON LUULTUA SITKEÄMPI

Viesti Kirjoittaja daila » Ke Touko 13, 2009 10:03

YLE TV1 13.5.2009 klo 9.00 uutislähetyksen aihe "Borrelioosibakteeri on luultua sitkeämpi" katsottavissa YleAreenassa osoitteessa

http://areena.yle.fi/toista?id=2261521


"Antibiootti ei pure kaikkiin borrelioositapauksiin

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/ ... 35699.html

julkaistu tänään klo 08:21, päivitetty tänään klo 09:03

Puutiaisen välittämä borrelioosi ei paranekaan täysin antibioottihoidolla. Turun yliopistossa tehdyn väitöstutkimuksen mukaan jopa 10 prosenttia oireilee antibioottihoidosta huolimatta. Tauti voi myös aktivoitua myöhemmin. Tehokkain keino ehkäistä borrelioosia on päivittäinen punkkisyyni.

Lymen borreliosoosia eli puutiaisen välittämää infektiotautia tutkittiin hiirien kudosnäytteistä. Hiirillä saatiin aikaan hyvin samankaltainen tilanne kuin borrelioosiin sairastuneilla ihmisillä.

- Jostain syystä bakteeri ei kuolekaan, vaan se ehkä etsiytyy johokin kudokseen ja lymyilee siellä. Se voi aktivoitua uudelleen, ja tauti puhkeaa, kertoo lääketieteen lisensiaatti Heta Yrjänäinen Turun yliopistosta.

Yrjänäisen mukaan jopa kymmenen prosenttia borrelioosiin sairastuneista oireilee suositusten mukaisesta antibioottihoidosta huolimatta.

Suomesta löydetään noin 1 300 puutiaisen aiheuttamaa borrelioositapausta vuodessa. Tehokkain keino ehkäistä borrelioosia on päivittäinen punkkisyyni.

YLE Uutiset"

Vastaa Viestiin