NELJÄN BORRELIOOSIA SAIRASTAVAN VIDEOHAASTATTELU

Borrelioosiin sairastuneiden henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

NELJÄN BORRELIOOSIA SAIRASTAVAN VIDEOHAASTATTELU

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 01, 2009 18:20

Mark Hunter haastattelee neljää borrelioosia sairastavaa henkilöä. Ohjelma kestää tunnin.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 1496279899


- Robin Krop: Oireet alkoivat hartiakivuilla, myöhemmin niskajäykkyyttä, lihaskipuja jne. Reumatologin mukaan kyseessä on fibromyalgia. Vasta 25 vuoden kuluttua hän sai oikean diagnoosin. Hänen mukaansa lukuisat ihmiset sairastavat erilaisia oireita tietämättä niiden oikeaa aiheuttajaa. Hän on käyttänyt 6 kk antibiootteja. Nyt hän käyttää myös mangostania ja se on auttanut silmäongelmissa, esim. valoherkkyydessä.

- Psykoterapeutti Kathleen Steelelle kerrottiin että hänen tyttärensä oireet, jotka alkoivat 10-vuotiaana, olivat psyykkisiä. Lääkärit eivät uskoneet borrelioosiin, vaikka testitulokset olivat positiiviset. Tytär lähetettiin lääkäriltä toiselle - kaikkiaan 23 lääkäriä - ja aina tehtiin samat tutkimukset uudelleen. Tyttärellä oli muistivaikeuksia, univaikeuksia, suolistohäiriöitä, voimakasta uupumusta jne. Tytärtä hoitaa nyt naturopaatti ja borrelioosiin erikoistunut lääkäri. Steelen tytär ja poika sairastavat borrelioosia.

- Ari Baker-Steelellä on kognitiivisia ongelmia, vatsakipuja, muistivaikeuksia, univaikeuksia, kipuja, uupumusta jne. Hän ei tiedä milloin on saanut tartunnan - todennäköisesti jo aivan nuorena sillä oireet alkoivat 12-vuotiaana.

- Elize St Charles ja hänen 3 lastaan sairastavat borrelioosia. Elize on esim. sokeutunut useita kertoja. Hän on allerginen useita kemikaaleja kohtaan koska hänen maksansa ei toimi kunnolla. Hän on saanut useita virhediagnooseja, esim. MS ja reuma. Hänellä on ollut tulehduksia eri puolilla elimistöä.

Haastateltavat painottivat, että ihmiset eivät tahdo uskoa heidän olevan sairaita, koska he näyttävät ulospäin niin terveiltä. He myös painottivat raskasmetallien osuutta taudin kulkuun sekä sairaaloiden huonoa borrelioosituntemusta ja hoidon puutteellisuutta. Ohjelmassa lopussa otettiin kantaa hoitokäytännöissä oleviin eroihin eli ILADS/IDSA -näkemyksissä esiintyviin eroihin antibioottihoidon pituudesta. Lääkäreiden tulisi tunnustaa että he eivät vielä tiedä kaikkea sairaudesta.Vähintä mitä ihmiset voivat tehdä on osoittaa ymmärrystä ja myötätuntoa sairastuneita kohtaan.

Vastaa Viestiin