10-VUOTIAS FAITH: KOKO PERHEELLÄ BORRELIOOSI

Borrelioosiin sairastuneiden henkilökohtaisia kokemuksia taudista ja sen hoidosta.

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

10-VUOTIAS FAITH: KOKO PERHEELLÄ BORRELIOOSI

Viesti Kirjoittaja Bb » La Tammi 31, 2009 15:03

"Nimeni on Faith Steelman. Olen 10 vuotta vanha ja minulla on borrelioosi. Äidillänikin on borrelioosi ja isäni kuoli borrelioosiin vuonna 2000 jouluaattona. Toivon että voin jonakin päivänä kirjoittaa lapsille kirjan borrelioosista. Aikoinaan itkin paljon, mutta nyt ymmärrän että voin auttaa muita borrelioosia sairastavia lapsia.

Aika ajoin voimme sairautemme vuoksi huonosti. Tiedän että borrelioosia sairastavilla on vaikeaa, mutta me voimme rukoilla, kirjoittaa toisillemme ja ystävystyä keskenämme. Joudumme usein taistelemaan ruumiissamme, sydämessämme ja mielessämme mutta voimme auttaa toisiamme selviämään niistä. Toivon teille kaikkea hyvää! Lapset kirjoittakaa minulle mielipiteitänne ja tarinoitanne uuteen postilaatikkoomme.

Faithin äidin ja isän borrelioositarina

Äitini sairastui borrelioosiin vuonna 1995. Kuukausi sen jälkeen kun hän oli saanut punkinpureman ja ihomuutoksen hän tuli raskaaksi. Hän voi huonosti raskauden aikana, mutta lääkärit ajattelivat hänen sairastavan nuhaa. Äidilläni oli korkea kuume ja kipuja, ja hän kykeni vaivoin kävelemään. Synnytyksen jälkeen hän alkoi saada neurologisia oireita; puutuneisuutta, polttelua ja pistelyä raajoissa, huimausta ja päänsärkyä. Lääkärit epäilivät useita eri sairauksia kuten MS:ää, fibromyalgiaa, kroonista fatiikkia jne. Lopulta äitini luovutti eikä mennyt enää lääkäreille. Vuonna 1999 äitini synnytti siskoni ja isälläni diagnosoitiin ALS. Diagnoosissa ei mielestämme ollut mitään järkeä.

Samoihin aikoihin minäkin aloin saada oireita; polvikipua, kipua kyynärpäissä, leuassa jne. Äitini alkoi etsiä tietoa siitä mikä perhettämme vaivasi. Hän etsi tietoa yöt päivät ja jätti välillä syömättä ja nukkumatta. Lopulta hän löysi sivut joilla kerrottiin borrelioosin diagnosoimisesta virheellisesti ALS-taudiksi. Hän sai apua muutamilta ihanilta ihmisiltä ja niin menimme LLMD:n luokse ja isälläni, äidilläni ja minulla todettiin borrelioosi.

Isäni oli niin sairas, että joutui viettämään sängyssä suurimman osan aikaa. Äitini ei voinut hoitaa borrelioosiaan koska hoiti kuolevaa isääni - rahamme olivat loppu. Isäni ja äitini eivät saaneet hoitoja koska lääkärit eivät tienneet mitään borrelioosista eivätkä vakuutusyhtiöt olleet halukkaita maksamaan lääkkeitä. Äitini kirjoitti kuvernöörille joka lähetti apua välittömästi, mutta apu tuli liian myöhään isälleni. Hän kuoli jouluaattona 2000. Isäni kärsi suunnattomasti vaikka hän sai saattohoitoa. Hän taisteli viimeiseen hengenvetoon.

Isäni kuoleman jälkeen äitini meni lääkärille ja pyysi vahvimman mahdollisen borrelioosihoidon itselleen. Hän käytti Bicillin injektioita 2 vuoden ajan. Vuoden kuluttua antibioottihoidosta oireet palasivat. Silloin hän aloitti injektiot uudelleen vuoden ajaksi. Näiden vuosien aikana hän käytti myös suun kautta otettavia antibiootteja. Äitini vointi alkoi tulla hyväksi vasta kuuden vuoden antibioottihoidon jälkeen. Hänellä on vaurioita immuunijärjestelmässä, keskushermostossa, keuhkoissa jne. sillä hän sai hoitoa liian myöhään.

Äitini tuntee syyllisyyttä koska sain borrelioosin häneltä. Lääkärien mielestä borrelioosi ei voi tarttua rintaruokinnan välityksellä ja siksi hän antoi minulle rintamaitoa. Ihailen äitiäni siitä miten hän selvisi isäni kuolemasta - isäni ei olisi kuollut mikäli lääkärit tuntisivat tarpeeksi borrelioosia. Veljeni Mike ja sisareni täytyy nyt testata borrelioosin varalle. Mikella on useita terveysongelmia esim. epänormaali EKG. Jean ja Lisa syntyivät sinä aikana kun äidilläni jo oli borrelioosi. Lisalla on diagnosoitu epilepsia. Jeanilla on silmäongelmia, vatsavaivoja ja muita terveysongelmia joita ilmenee lähes päivittäin. Kaikelta tältä olisi vältytty jos edes YKSI lääkäri olisi koulutettu tunnistamaan borrelioosi."

Vastaa Viestiin