PUNKKIPERÄISTEN SAIRAUKSIEN TUTKIMUSHANKE, SUOMI EI MUKANA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 424
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

PUNKKIPERÄISTEN SAIRAUKSIEN TUTKIMUSHANKE, SUOMI EI MUKANA

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Pe Tammi 17, 2020 15:24

MIKSI SUOMI EI OLE HANKKEESSA MUKANA .... IHMETYTTÄÄ !!!!

Punkki peräisten sairauksien tutkimushanke
01/14/2020 | Pohjoinen ja länsiylämaa; Eteläinen ja keskiylämaa; Raigmore

https://www.nhshighland.scot.nhs.uk/New ... X1dsA84EaA


NHS Highland on yksi kymmenestä kumppanista seitsemästä maasta, jotka työskentelevät yhdessä tutkimushankkeessa, jonka tarkoituksena on kehittää työkaluja terveydenhuoltojärjestelmän tukemiseksi punkista tarttuvien tautien haasteisiin vastaamiseksi.
Lokakuussa 2019 alkanut NorthTick-projekti vahvistaa terveydenhuoltojärjestelmien kykyä estää, diagnosoida, hoitaa ja tarjota tietoa punkkien aiheuttamista sairauksista.

Raigmore-sairaalan Scottish Lymen taudin ja punkkitartuntojen vertailulaboratorion (SLDTRL) apulaisjohtaja, Northverkin Inverness ja avunsaaja, totesivat: ”Viime vuosikymmeninä kärsivät ihmisiset ja eläimet ovat lisääntyneet koska punkeista tarttuvat tarttuvat sairaudet ovat lisääntyneet. Syitä eri sairauksia kantavien punkkien määrän kasvuun ovat muun muassa ilmastonmuutos, lisääntynyt kaupungistuminen ja muut ihmisen vaikutukset ekosysteemiin.

”Tietämys eri punkkiperäisten sairauksien ehkäisystä, diagnosoinnista ja hoidosta kasvaa, mutta on haaste saada tämä tieto terveydenhuoltojärjestelmälle ja suurelle yleisölle.

"Parantamalla akateemisten laitosten, kansallisten ja alueellisten terveysviranomaisten, potilasjärjestöjen ja muiden kansalaisjärjestöjen, teollisuuden ja päätöksentekijöiden välistä yhteistyötä NorthTick-tutkimushanke auttaa meitä vastaamaan näihin haasteisiin."

NorthTickin päätavoitteena on lisätä tietoisuutta ja kannustaa julkista sektoria tuottamaan innovatiivisia ideoita ja ratkaisuja punkista tarttuvien tautien julkisen palvelun tarjoamisen parantamiseksi käyttämällä monialaista valmiuksien lisäämistä koskevaa lähestymistapaa Pohjanmeren alueella.

Tähän sisältyy ennalta ehkäisevien toimenpiteiden tarkasteleminen parantamalla viestintästrategioita; optimoidaan ja kehitetään uusia mikrobidiagnostiikkavälineitä yleisiin ja esiin nouseviin uusiin punkista tarttuviin tauteihin NSR: ssä ja otetaan nämä välineet käyttöön julkisella sektorilla; ja punkin kautta leviävien tautien tuntemuksen parantaminen, rohkaisemalla kohdennetumpaan antibioottihoitoon ja diagnostisten testien soveltamiseen paremmin.

Tutkimus tehdään yhdessä kymmenen kumppanin kanssa seitsemästä Pohjanmeren maasta. NorthTick -rahoitusta rahoittavat EU / Euroopan aluekehitysrahasto / Interreg Pohjanmeren alue. Projekti kestää kolme ja puoli vuotta.

Tohtori Mavin lisäsi: ”Alkuperäinen tapaaminen Göteborgissa sujui todella hyvin. Oli hyvä tavata ja tutustua eurooppalaisiin kumppaneihimme, ja olemme kaikki innostuneita yhteistyöstä torjumalla punkkitartuntoja ja sitä, mitä voimme saavuttaa projektissa. ”

LOPPU

Lisätietoa:

Hankkeen kumppanit ovat -

Jönköpingin lääni - Ruotsi (johtava kumppani)
Antwerpenin yliopisto - Belgian
yliopistosairaala Kööpenhamina - Tanska
Eläinlääketieteellinen yliopisto Hannover - Saksa
Amsterdamin yliopistollinen lääkärikeskus - Alankomaat
Sørlandet Hospital Trust - Norja
Sahlgrenska University Hospital - Ruotsi
Aberdeenin yliopisto - Yhdistynyt kuningaskunta
NHS Ylämaa - Yhdistynyt kuningaskunta
Roskilden yliopisto - Tanskan
kansallinen terveys- ja ympäristöinstituutti - Alankomaat

Vastaa Viestiin