EU VAROITTAA LYMEN TAUDIN VAAROISTA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 424
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

EU VAROITTAA LYMEN TAUDIN VAAROISTA

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ti Syys 18, 2018 15:56

https://www.euractiv.com/section/health ... e-de-lyme/

Euroopan parlamentin jäsenet ovat pyytäneet EU: ta määrittämään suuntaviivat Lymen audille, jonka punkit välittävät vuosittain 650 000 - 850 000 eurooppalaiselle ja joiden diagnoosi on edelleen epäselvä. EURACTIV France raportoi.

Onko epäonnistuneita diagnooseja, epätäydellistä hoitoa tai tietämättömyyttä taudin laajuudesta Euroopassa, Lymen taudin tai Lymen borrelioosin tietoisuus ei ole tyydyttävä Euroopan tasolla.

Ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnan (ENVI) jäsenet hyväksyivät 10. syyskuuta päätöslauselman, jossa Bryssel kehotti ryhtymään toimiin Lymen taudin varalta. Täysistunto äänestys pidetään 1-4. Lokakuuta.

Diagnoosin vaikeudet

Lyme-tautia on vaikea diagnosoida, varsinkin koska se esiintyy usein subjektiivisten sivuvaikutusten, kuten päänsärkyjen tai unohtelun muodossa. Lisäksi diagnoosiin liittyvät testit ovat vielä kaukana toiminnasta.

Tämän seurauksena diagnoosin tekeminen on usein vaikeaa, ja Lyme sairaiden ihmisten - 650 000 - 850 000 eurooppalaisen - arvioitu määrä on likimääräinen.

"Lyme-tautia koskevan päätöslauselmamme ajatuksena oli saada parempi käsitys sairastuneiden määrästä Euroopassa", selitti ranskalainen ekologi MEP Michèle Rivasi, yksi päätöslauselman tekijöistä. "Siksi pyysimme komissiota julkaisemaan asiaa koskevat suuntaviivat".

Tartunnan saaneita punkit ja Lymen tauti laajenevat ilmastonmuutoksen vuoksi.
Vaikka Euroopassa on meneillään epätavallinen kesätila, infektoituneet punkit ja niihin liittyvä Lymen tauti leviävät mantereelta mantereelle, mikä heijastaa ilmastonmuutoksen kasvavaa vaikutusta terveyteen.

Lyme-tauti aiheutuu Borrelia burgdorferi -bakteereista. Se välitetään ihmisille punkin puremilla, jotka ovat itse näiden bakteerien kantajia, ja se on laajentunut huolestuttavalla nopeudella.

"Tiedämme, että punkkien nopea lisääntyminen ja enenevät puremat ovat suoraan vastuussa tämän taudin laajuudesta Euroopassa", Sylvie Goddyn toisti ENVI-valiokunnan keskustelussa aiheesta.

Samalla parlamentin jäsenet pyysivät, että Lymen tauti sisällytettäisiin EU:n tartuntatautien luetteloon, mitä se ei ole tällä hetkellä. He pyysivät myös, että Lymen tauti tunnustetaan ammattitaudiksi viljelijöiden, metsänhoitajien ja muiden ulko työntekijöiden, kuten geologien, biologien ja arkeologien, keskuudessa. "

Hoidollinen vaellus

"Lymen taudin hoidosta, diagnoosista ja havaitsemisesta ei ole eurooppalaista yhteisymmärrystä", päätöslauselma huomautti.

"Valtiosta toiseen diagnoosi- ja hoitosuositukset osoittautuvat hyvin erilaisiksi, mikä pakottaa jotkut sairastuneet tekemään jonkinlaisen "hoidollisen vaeltamisen", joka ylittää rajat Euroopassa löytääkseen infektioon sopivat ratkaisut", Rivasi selitti.


Jenna Luche-Thayer

Vastaa Viestiin