Flavivirus ja seksi

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Sailairina
Viestit: 613
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 16:04
Paikkakunta: Kaarina

Flavivirus ja seksi

Viesti Kirjoittaja Sailairina » Pe Huhti 20, 2012 09:18

Flaviviruksia on n. 70 eri lajia, joihin kuuluvat myös puutiaisaivokuumevirukset.http://www.tohtori.fi/?page=0188473&id=9086263

Tutkija sai virustartunnan hyttyseltä ja tartutti seksin välityksellä vaimonsakin

Julkaistu 13.04.2011

Tutkijat uskovat dokumentoineensa ensimmäistä kertaa tapauksen, jossa hyttysen levittämä tauti tarttuu ihmisestä toiseen ihmiseen seksin välityksellä, kertoo Fox News. Tutkimusraportin yhtenä kirjoittajista toimi Brian Foy, joka itse toi virustartunnan kotimaahansa ja välitti sen vaimolleen.

Kaikki lähti siitä, kun yhdysvaltalainen tutkija Foy matkusti toisen tutkijan kanssa Senegaliin vuonna 2008, jossa he keräsivät hyttysnäytteitä Bandafassi ?nimisen kylän ympäristössä. He myös raportoivat saaneensa hyttyspuremia työnsä parissa. Molemmat tutkijat olivat kuitenkin saaneet ennen matkaa rokotteen keltakuumetta vastaan.

Kun tutkijat palasivat matkaltaan kotimaahansa, sairastuivat he molemmat 6-9 päivän päästä saapumisestaan. Foyn oireet alkoivat nilkkojen turvotuksella, punoittavalla makulopapulaarisella ihottumalla sekä erittäin voimakkaalla väsymyksellä ja päänsäryllä. Kuumetta hänelle ei kuitenkaan noussut. Myöhemmin häntä alkoi pyörryttää ja hänelle tuli kylmänväreitä, nivelsärkyä ranteisiin ja nilkkoihin, sekä hän alkoi kokea eturauhasvaivoja (välilihakipuja ja virtsaamiskipuja). Myös muita oireita nousi esille. Niin ikään toinen tutkija koki samanlaisia oireita, mutta eturauhasvaivoja hän ei saanut.

Vain vähän ajan päästä tutkimusraportissa potilas 3:ksi nimetty henkilö, joka paljastui Brian Foyn vaimoksi, alkoi saada omituisia oireita. Hänellä ilmeni huonovointisuutta, kylmänväreitä, valonarkuutta, kovaa päänsärkyä sekä lihaskipuja. Myöskään hänellä ei noussut kuumetta, mutta vastaavasti ihottumaa alkoi kehittyä yläkehoon, josta se levisi niskaan ja reisiin.

Kaikista potilaista otettiin erilaisia näytteitä, mutta laboratoriotuloksetkaan eivät osanneet selventää, mistä oli kyse. Vasta myöhemmin kaksi asiantuntijaa, joille potilaat olivat lähettäneet näytteitä, osasivat tarkentaa oireiden aiheuttajaksi zikaviruksen. Tutkimusraportin mukaan kaksi ensimmäistä potilasta, Brian Foy ja hänen kollegansa, olivat saaneet tartunnat tutkimusmatkallaan, mutta kolmas potilas oli mitä todennäköisimmin saanut virustartunnan aihetodisteiden perusteella toiselta ihmiseltä ja melko suurella varmuudella sukupuoliyhdynnän välityksellä.

Foy oli harrastanut seksiä reissulta palaamisensa jälkeen päiviä ennen oireiden ilmaantumista. Muita mahdollisia tartuntateitä ovat sylki ja muut kehon nesteet. Pariskunnan lapset eivät saaneet zikavirustartuntaa.

Tutkimusraportin kirjoittaneiden tutkijoiden mukaan heidän tietääkseen aikaisemmin ei ole raportoitu tapauksesta, jossa arbovirusryhmään kuuluva virus tarttuisi sukupuoliteitse. Sekä kelta- että zikavirus kuuluvat flaviviruksiin, jotka puolestaan ovat arbovirusryhmän viruksia. Iso osa flaviviruksista leviää hyttysten tai puutiaisten välityksellä, ja moni niistä aiheuttaa varsin pelättyjä terveyshaittoja ihmisille. Zikavirusta esiintyy pääsääntöisesti Afrikassa ja Aasian kaakkoisosissa. Zikavirusta ei ole koskaan aikaisemmin raportoitu ilmenneen läntisellä pallonpuoliskolla.http://fi.wikipedia.org/wiki/Flavivirukset

Flavivirukset, flaviviridae, ovat niveljalkaisten, yleensä hyttysten tai puutiaisten, levittämiä viruksia. Flaviviruksia tunnetaan tällä hetkellä 70 eri lajia, joista 13 aiheuttaa tautia ihmisessä. Flavivirusryhmään kuuluvat dengue-, keltakuume-, Japanin aivotulehdus- ja puutiaisaivokuumevirukset.

Puutiaisten levittämät
- Gadgets Gully -virus (GGYV)
- Kadamvirus (KADV)
- Kyasanur Forest disease virus (KFDV)
- Langatvirus (LGTV)
- Omskin verenvuotokuumevirus (OHFV)
- Powassanvirus (POWV)
- Royal Farm -virus (RFV)
- Puutiaisaivokuume (TBEV)
- Louping ill virus (LIV)
- Meabanvirus (MEAV)
- Saumarez Reef -virus (SREV)
- Tyuleniyvirus (TYUV)


Hyttysten levittämät
- Aroavirus (AROAV)
- Denguevirus (DENV)
- Kedougouvirus (KEDV)
- Cacipacorevirus (CPCV)
- Koutangovirus (KOUV)
- Japanin B-enkefaliittivirus (JEV)
- Murray Valley enkefaliittivirus (MVEV)
- St. Louis enkefaliittivirus (SLEV)
- Usutu virus (USUV)
- West Nile -virus (WNV)
- Yaoundevirus (YAOV)
- Kokoberavirus (KOKV)
- Bagazavirus (BAGV)
- Ilheusvirus (ILHV)
- Israel turkey meningoenkefalomyeliittivirus (ITV)
- Ntayavirus (NTAV)
- Tembusuvirus (TMUV)
- Zikavirus (ZIKV)
- Banzivirus (BANV)
- Boubouivirus (BOUV)
- Edge Hill -virus (EHV)
- Jugravirus (JUGV)
- Saboyavirus (SABV)
- Sepikvirus (SEPV)
- Uganda S -virus (UGSV)
- Wesselsbronvirus (WESSV)
- Keltakuumevirus (YFV)

Muut
- Entebbe bat virus (ENTV)
- Yokose virus (YOKV)
- Apoi virus (APOIV)
- Cowbone Ridge -virus (CRV)
- Jutiapavirus (JUTV)
- Modocvirus (MODV)
- Sal Vieja -virus (SVV)
- San Perlita -virus (SPV)
- Bukalasa bat virus (BBV)
- Carey Island -virus (CIV)
- Dakar bat virus (DBV)
- Montana myotis leukoenkefaliittivirus (MMLV)
- Phnom Penh bat virus (PPBV)
- Rio Bravo -virus (RBV)

Vastaa Viestiin