Homepotilaat heitteillä

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Sailairina
Viestit: 613
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 16:04
Paikkakunta: Kaarina

Homepotilaat heitteillä

Viesti Kirjoittaja Sailairina » Ma Maalis 26, 2012 08:20

Turun Sanomien lauantailiitteessä 24.3.2012 oli hyvä artikkeli ?Homepotilaat heitteillä?. Artikkeli sopii loistavasti myös borrelioosiin? ei tarvitse kuin vaihtaa home- ja kosteusvaurio-sanojen tilalle borrelioosi. On käsittämätöntä miten borrelioosinkin kohdalla lääkärit hoitavat pääsääntöisesti omaa egoaan ja koeputkiaan, eivät potilaita. On myös paljon fiksusti käyttäytyviä lääkäreitä, jotka myöntävät etteivät tiedä borrelioosista tarpeeksi. Summa summarum, myös heidän potilaansa jäävät heitteille ja ilman apua/hoitoja.


?Kaksi puhelua Turun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan riittää paljastamaan, kuinka kiista homeen terveysvaikutuksista repii suomalaisen lääketieteen kenttää: toisten mielestä homeen ja erilaisten oireiden välisestä syy-yhteydestä on näyttöä riittävästi, toisten mielestä ei.?

?Hän toteaa (nimetön lääkäri) monen muunkin tiedekunnan lääkärin olevan niin kyllästynyt näihin homejuttuihin, etteivät enää suostu antamaan aiheesta haastatteluja.
Lääkäri lisää omana näkemyksenään, että ääritapauksissa homepotilaiden oireet ovat lähes poikkeuksetta peräisin heidän korviensa välistä.?

Työlääketieteen professori Tuula Putus
?Ongelmana ovat lääkärit, jotka eivät halua nähdä home- ja kosteusvaurioiden aiheuttamia terveyshaittoja. He epäilevät, että vakavasti oireilevilla homepotilailla on psykologisia ongelmia, vaikka useimmiten ei ole, Putus puhisee.?

?Professori Tuula Putus toteaa, että vakavista homeoireista kärsivät potilaat putoavat nykyisellään päätä pahkaa yhteiskuntamme turvaverkon läpi: koska heidän oireidensa aiheuttajaa ei tunnisteta, heitä ei järjestelmän näkökulmasta vaivaa mikään ?tai ainakaan ei pitäisi vaivata.?

?Putuksen mukaan suositus (Majvikin suositus, julkaistu kahdesti Suomen Lääkärilehdessä) tunnetaan lääkäreiden piirissä kuitenkin erittäin huonosti. Hänen mielestään home- ja kosteusvaurioperäisiin oireisiin skeptisesti suhtautuvat lääkäri ovat laiminlyöneet omien tietojensa päivittämisen laajemminkin.

- Homeoireita vähättelevät lääkärit ovat yleensä sellaisia, jotka eivät ole vaivautuneet lukemaan tämän aihepiirin viimeisimpiä tutkimuksia?

- Tämä ilmiö on todellinen. On häpeällistä, jos lääkäri asiaan perehtymättä tuomitsee kärsivän potilaan, että sinä keksit nämä oireet omassa päässäsi, koska minä en niitä ymmärrä. Lääkäriltä pitää löytyä enemmän nöyryyttä potilaan edessä, Putus jytisee.

- Kaikilla meillä on omat vahvat mielipiteemme. Mielipide- ja näkemyserot kuuluvat lääketieteeseen. On kuitenkin lääkärietiikan vastaista jättää potilas heitteille omien mielipiteiden takia, Putus arvostelee.?

Reija
Viestit: 52
Liittynyt: Su Heinä 17, 2011 12:26
Paikkakunta: Vihti

Viesti Kirjoittaja Reija » Ma Maalis 26, 2012 09:59

On todella vaikeaa saada ensinnäkin työnantaja ja sitten työterveyslääkäri uskomaan, että työtilat vaarantavat työntekijöiden terveyden. Tein lopulta omalla työpaikallani netistä halvalla tilattavan Biofacton testin, kun kukaan ei uskonut tilojen sairastuttavan meitä, vaikka sairaskulut kasvoivat koko ajan. Testin tulosten oltua aika lohduttomat, sain työterveyslääkärin herätettyä ja hän tutki kaikki työntekijät. Hän etsi meistä pelkkää astmaa, koska se kelpaa näytöksi vakuutusyhtiölle homealtistuksen aiheuttamasta taudista. Minulla on selkärankareumalle altistava kudostyyppi, joten saan hermokipuja ja tulehduksia, mutta ne eivät kelpaa näytöksi... Edes krooninen poskiontelontulehdus ei kelpaa, kun sen on voinut saada muutenkin.

Puolen vuoden tappelun jälkeen olen saanut työsuojelupiirin tarkastajan tutkimaan asiaa tarkemmin ja hän on voinut antaa niin kovasanaisen vaatimuksen korjauksista, että työnantajan on pakko toimia. Laki vaan ei velvoita kiinteistön omistajaa millään lailla, joten työnantajan vastuulle jää tarjota terveelliset työtilat, eli muuttaa muualle, jos tilat eivät ole puhtaat. Työnantajani yrittää laistaa tilojen muuttamista tarjoamalla meille pahiten oireileville etätöitä ja siivoamalla tiloja, koska osa työntekijöistä ei oireile, tai ei ainakaan niin paljon, että se haittaisi työssäkäyntiä.

Olen nyt ollut vuoden vaihteesta lähtien kotona puhtaissa tiloissa, välillä tehden etätöitä ja välillä ei niitäkään pysty tekemään. Kovasti työterveyslääkäri yrittää selittää oireitani välillä borrelioosilla(johon hän ei noin muuten usko, eikä suostu lääkitsemään), välillä unenpuutteella(mikä on syy ja mikä on seuraus?) ja välillä selkärankareuman puhkeamisella. Laukaiseva tekijä kaikkien näiden tautien ja oireiden takana voi olla homeinen työpaikka, mutta todistappa se! Ja niin, että vakuutusyhtiö ja Kela sen uskovat ja työnantajakin suostuu toimimaan...

Olen nyt onnekseni löytänyt yhden tarpeeksi kunnioitetun professori-tasoisen lääkärin, joka kieltää minua enää ikinä asumasta jalallani työpaikalleni. Altistus on siis loppu, mutta oireet saattavat lievittyä vuoden kuluttua, tai jäädä pysyviksikin...

Mercy
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Helmi 10, 2012 20:52

Viesti Kirjoittaja Mercy » Ma Maalis 26, 2012 14:38

Luin myös kyseisen TS-Ekstran artikkelin ja komppaan ketjun aloittajaa, ihan on kuin borresta lukisi. Reijalle tsemppiä!

Käsittääkseni täällä foorumillakin on tietoa homeiden vaikutuksesta esim. borren oireilun laukaisijana. Lasten borrelioosin osalta luin, että "borrelioosiriskissä olevat lapset suojeltava erityisesti homeiden vaikutukselta" tai jotenkin noin se meni. KAIKKI pitäisi suojella homeiden vaikutuksilta tietysti, mutta jos immuniteettipuolustus on muutenkin heikoilla, jälki on sitä tuhoisampaa. Siihen immuunijärjestelmään liittynee se, että toiset pystyvät olemaan homeisessakin ympäristössä sairastumatta...tai ainakin pidempään sairastumatta...

Vastaa Viestiin