2-tyypin diabetes paranee aina ilman lääkkeitä

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

2-tyypin diabetes paranee aina ilman lääkkeitä

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ma Loka 04, 2010 10:34

Lääkäri Antti Heikkilä: Diabeteksen ainoa tehokas hoito on oikea ruokavalio.

Tänään studio55-ohjelmassa Antti Heikkilä puhui diabeteksesta. Hän sanoi että 2 tyypin DM paranee aina ruokavaliolla ja insuliinilääkitys on myrkky joka estää laihtumisen + tuo mukanaan lisäongelmia. Ohjelma uusitaan huomenna aamulla aikaisin. Siinä oli jokaiselle tärkeää tietoa. Hän sanoi että jokaiselle kehittyy 2-tyypin DM iän myötä jos jatkaa viljatuotteiden, tärkkelyksen kuten perunan, sokerin ym hiilareiden syöntiä. DM2 voi kehittyä myös laihoille.

Netissä ohjelman voi katsoa osoitteesta http://www.studio55.fi/ - ainakin jonkin aikaa.

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ma Loka 04, 2010 10:40

Em sivulta löytyy muutamia artikkeleita diabeteksesta mm allaoleva:

http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1195447

Heimo jätti hiilihydraatit ja laihtui 26 kiloa
04.10.2010 09:54

Heimo Hämäläinen täyttää ensi keväänä 70 vuotta ja on elämänsä kunnossa. Siitä on kiittäminen Antti Heikkilän oppeja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Heimo sai diabeteksen kuriin ja laihtui ohessa 26 kiloa.

Heimo Hämäläisen sairausluettelo oli vielä vuonna 2009 pitkä. Terveyttä nakersivat diabetes, korkea kolesteroli ja verenpaine, jalkakrampit sekä ylipaino.

− Ylipainoa minulla oli ollut jo 30 vuoden ajan. Olin yrittänyt laihduttaa Painonvartijoilla, mutta kilot tulivat nopeasti takaisin. Diabetes todettiin vuoden 1996 alussa. Sitä yritettiin hoitaa alkuun ruokavaliolla, Heimo kertoo.

Samana vuonna Heimolla todettiin myös astma, jonka lääkehoito, kortisonitabletit, olivat omiaan vaikuttamaan verensokerin nousuun.

Ruokavalion suhteen Heimolle paukutettiin perinteistä lautasmallia. Kun kävi ilmi, että mies aloitti aamun kaurapuurolla kera voisilmän, lääkäri älähti.

− Hän sanoi, että voisilmä oli pahasta. Tästä ei mennyt kauaa, kun diabeteshoitaja totesi, että itse puuro on syypää, Heimo päivittelee ristiriitaisia ohjeita.
Lääkitys alkoi
Lehtikuva/Martti Kainulainen

Vuosi diabetesdiagnoosin jälkeen Heimon oli aloitettava lääkehoito. Lääkäri määräsi potilaalle 500mg Diformin-tabletteja. Vuonna 2001 tabletit vaihtuivat 1-grammaisiksi. 2003 loppuvuodesta lääkitys täydentyi iltainsuliinilla, jonka määrä vakiintui 45 yksikköön.

− Pistin lääkettä iltaisin, aamulla tabletti, sitten aamiainen. Aamupäivällä sokeriarvo oli jo lähemmäs kymmentä, Heimo kuvaa verensokerin heittelyä.

Samaan aikaan Heimon verenpaineet olivat korkeat: alapaine 90−110, yläpaine 150−170.

− Vatsani oli jatkuvasti sekaisin. Söin kolesterolilääkkeitä ja jalat kramppasivat. Kokeilin luontaistuotteita, mutta eivät ne auttaneet asiaa.
Käänteentekevä kirja

Helmikuussa 2008 Heimo täytti 68 vuotta. Ystävä toi lahjaksi kirjan, jossa opastettiin, miten diabetesta voi hoitaa ruokavaliolla.

− Antti Heikkilä kirjoitti, että on hölmöä syödä aamulla puuroa ja leipää ja sitten ostaa lääkettä, jolla saadaan niiden nostama verensokeri alas. Päätin kirjaa puoleenväliin luettuani, että tätä minä kokeilen.

Jo ensimmäisen kuukauden jälkeen Heimo laihtui seitsemän kiloa. Ähkyolo ja turvotus katosivat, ja vatsa alkoi toimia normaalisti. Verensokereita tarkkaillessa Heimo pani merkille, että arvot laskivat yhtäkkiä alle neljään. Myös verenpaine alkoi tasaantua.

− Ryhdyin vähentämään insuliinipiikkiä 2 yksikköä kerralla. Soitin diabeteshoitajalle, joka käski vain seurata arvoja tarkasti.

Kun Heimo pääsi piikissä 13 yksikköön, hän kävi mittauttamassa pitkäaikaissokeriarvon. Lääkäri totesi, että piikin voi jättää pois jahka kyseinen arvo laskee alle kymmeneen.

− Kun seurasin verensokereita, tuntui, että Diformin-lääkekin alkoi olla liikaa. Puolitin pillerin, ja olin yhä arvoissa alhaalla.

Diabeteshoitaja kehotti jättämään pillerin kokeeksi pois ja seuraamaan aamuisin verensokereita. Heimo paastosokerit alkoivat pysyä viidessä.
Uusi elämäntapa
Lehtikuva/Sari Gustafsson

Heimo ei ole syönyt sen enempää diabetes- kuin verenpainelääkkeitä lähes vuoteen. Samassa ajassa miehen paino on tippunut yhteensä 26 kiloa, ja nivelrikot polvissa ovat helpottaneet.

Astman suhteen hän tarvitsee sumutteita enää hyvin satunnaisesti, yleensä keväisin muutaman viikon ajan.

− Olen kuin toinen ihminen. En käytä sanaa dieetti, vaan uusi elämäntapa. Paluuta entiseen ei ole, viittä vajaa seitsemänkymppinen yrittäjä sanoo.

Siskonsa 70-vuotisjuhlissa Heimo yritti pitää matalaa profiilia karjalaisen notkuvan pitopöydän äärellä.

− Otin pelkästään munavoita ja täytekakusta kermakuorrutusta. Se herätti sisaruksissani niin paljon huomiota, että nyt kaikki viisi ovat tällä ruokavaliolla. Yhdessä meillä on mennyt toistasataa kiloa pois, Heimo iloitsee.
"Olen kohdannut arvostelua"

Heimon onnistumisen taustalla on Heikkilän teoksen oppien ohella kokonaisvaltainen sitoutuminen elämänmuutokseen. Kahden vuoden aikana on tapahtunut tasan kaksi tietoista lipsumista.

Apostolisaarnaajaksi Heimo ei halua ryhtyä, mutta kysyttäessä hän kertoo ruokavaliostaan mielellään.

− Olen saanut osakseni myös arvostelua. Joidenkin mielestä tämä on vaarallista. Heille vastaan, että kumpi on vaarallisempaa, 26 kilon ylipaino vai tämä ruokavalio? En tiedä tieteellisestä pohjasta enkä välitäkään. Oma olo on onnistumisen mittari.

Studio55/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

Näin herkuttelet ja vältät samalla hiilihydraatit

soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ke Loka 06, 2010 09:46

Aihetta käsiteltiin eilen 5.10 esitetyssä Akuutissa. Ohjelman voi käydä katsomassa myös Akuutin nettisivuilta.

Vastaa Viestiin