BORRELIABAKTEERI SELVIÄÄ ANTIBIOOTEISTA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
soijuv
Viestit: 3151
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2009 14:16

BORRELIABAKTEERI SELVIÄÄ ANTIBIOOTEISTA

Viesti Kirjoittaja soijuv » Ti Kesä 29, 2010 12:16


" Borreliabakteeri osaa siis hämätä valkosolua, mikä mahdollistaa sen, että se pääsee immuunipuolustuksen ohi.

Toisten mielestä oireet johtuvat potilaan elimistössä piileskelevistä bakteereista. Omat tuloksemme tukevat tätä käsitystä.

Me huomasimme, että itse asiassa bakteerit vain piiloutuvat antibiooteilta jonnekin, koska jos hiiren immuunipuolustusta antibioottikuurin jälkeen heikennetään, niin bakteerit ilmaantuvat takaisin."


http://www.turkusciencepark.com/spark.a ... s_offset=0

..........Viljanen aikoo kuitenkin jatkaa punkkien levittämän Lymen borrelioosin tutkimista lääketieteen tohtori Jukka Hytösen johtamassa tutkimusryhmässä. Hän on ollut ammatillisessa mielessä borreliabakteerin kanssa naimisissa jo kohta 20 vuotta, eikä hän osaa päästää tästä spiraalinmuotoisesta, 20 mikrometriä pitkästä bakteerista irti eläkkeelläkään.

Hän odottaa innolla, että nyt yliopistoviran tuomien velvollisuuksien jäätyä taakse hänelle ja borreliabakteerille jää enemmän kahdenkeskistä laatuaikaa...

Neljä merkittävää tutkimuslöytöä

Professori Matti Viljanen on lähes neljäkymmenvuotisella tutkijan urallaan ollut mukana tekemässä neljää tutkimuslöydöstä, jotka ovat hänen omasta mielestään olleet muita merkittävämpiä. Ne tulevat tässä Viljasen omin sanoin:

...2. Havaitsimme videomikroskoopin avulla, miten ihmiskehoa puolustava valkosolu kykenee syömään omaa halkaisijaansa pidemmän borreliabakteerin. Se käyttää putkifagosytoosiksi nimittämäämme menetelmää, jossa valkosolu rakentaa bakteerin ympärille putkimaisen ulokkeen, jonka avulla se imaisee bakteerin sisäänsä.

3. Normaalisti valkosolun pintarakenteet aktivoituvat sen kohdatessa bakteerin. Me havaitsimme, että valkosolun kohdatessa borreliabakteerin eräät solun puolustustehtävän kannalta tärkeät pintarakenteet eivät aktivoidu. Borreliabakteeri osaa siis hämätä valkosolua, mikä mahdollistaa sen, että se pääsee immuunipuolustuksen ohi.

4. Borreliabakteerit aiheuttavat hiirelle elinikäisen infektion ja samanlaisia niveloireita kuin ihmisellekin. Jos hiirelle annetaan antibiootteja, niin borreliabakteereita ei voida viljelytekniikalla niistä enää löytää. Me huomasimme, että itse asiassa bakteerit vain piiloutuvat antibiooteilta jonnekin, koska jos hiiren immuunipuolustusta antibioottikuurin jälkeen heikennetään, niin bakteerit ilmaantuvat takaisin.

Tämä löydös osui borrelioositutkimuksen kiistanalaisimmalle alueelle eli kysymykseen borrelioosipotilaiden jälkioireista. Erityisesti Amerikassa vallitsevan näkemyksen mukaan osa potilaista oireilee, koska tauti on käynnistänyt heissä reuman kaltaisen prosessin, joka jatkuu, vaikka bakteeri olisi tuhottu.

Toisten mielestä oireet johtuvat potilaan elimistössä piileskelevistä bakteereista. Omat tuloksemme tukevat tätä käsitystä.

Vastaa Viestiin