! UNDER OUR SKIN UUSINTANA YLE TEEMALLA LA 22.5. KLO 16.25 !

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
daila
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Tammi 19, 2009 23:24

! UNDER OUR SKIN UUSINTANA YLE TEEMALLA LA 22.5. KLO 16.25 !

Viesti Kirjoittaja daila » La Touko 22, 2010 01:40

Borrelioosista kertova palkittu tiededokumentti "Under our skin" esitetään uusintana Yle Teemalla tänään lauantaina 22.5.2010 klo 16.25. Tämä on dokumentti, joka jokaisen olisi hyödyllistä tallentaa itselle. Elokuvaa kannattaa tarjota katsottavaksi myös mahdollisimman monille lääkäreille.

BORRELIOOSIN UHRIT (UNDER OUR SKIN)

http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkis ... osin-uhrit

"Tosielämän trilleri ja järkyttävä paljastus siitä, kuinka lääketiede ei pysty vastaamaan yhteen suurimmista aikamme epidemioista. Tätä kaikkea on tiededokumentti Borrelioosin uhrit.

Punkkien illan päättää palkittu dokumentti, joka pureutuu punkin puremasta alkunsa saamaan Lymen tautiin eli borrelioosiin. Kauhu valtaa mielen dokumenttia katsoessa, ja olet hetkittäin vakuuttunut siitä, ettet enää koskaan astu jalallasi metsikköön tai makaa nurmella auringonottopuuhissa.

Usein tauti jää diagnosoimatta tai se diagnosoidaan väärin. Dokumentissa tarkastellaan, mitä seuraamuksia tästä voi potilaille koitua. Kuulemme pitkäaikaissairaiden surullisia tarinoita. Lukuisia visiittejä lääkäreille ja tuhansien dollarien kulut eikä diagnoosia silti heru. Dokumentin tieteellistä näkökulmaa vahvistavat alan asiantuntijoiden haastattelut.

Monet lääkärit ovat omistaneet elämänsä tutkimukselle, mutta pelottava Lymen tauti ei tunnu kiinnostavan. Borrelioosi on kuitenkin yksi aikamme nopeimmin leviävistä epidemioista. Mikä tähän on syynä? Määräävätkö globaalit lääkefirmat tutkimustyön resursoinnin, jonka seuraukset näkyvät vinoutumina terveydenhoitojärjestelmässä - ja mikä karmeinta - karuina ihmiskohtaloina. Andy Abrahams Wilsonin dokumentti on kaunistelematonta katsottavaa."

Elokuvassa esiintyvien henkilöiden kuulumisia voi käydä lukemassa klikkaamalla tästä linkistä:

http://p1.foorumi.info/lymeborrelioosi/ ... .php?t=388

Vastaa Viestiin