BORRELIA JA IMUTIEMOLEKYYLI

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

BORRELIA JA IMUTIEMOLEKYYLI

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 23:29

Lähettäjä: Sailairina Lähetetty: 4.12.2008 14:16

http://www.ktl.fi/attachments/suomi/jul ... eys807.pdf

sivulla 7:


Lymyävät bakteerit ja sitojamolekyylit tutkimuksen kohteina

Akatemiaprofessori Sirpa Jalkasen johtama Kansanterveyslaitoksen huippututkimusyksikkö tutkii sitä, miten elimistömme selviää päivittäin kahdesta suuresta uhkasta. Joka hetki meitä pommittaa valtava määrä mikrobeja ja samaan aikaan meissä syntyy joidenkin arvioiden mukaan vuorokaudessa noin 40 syöpäsolua, jotka elimistön täytyy kyetä tuhoamaan, kertoo Jalkanen. Useimmiten elimistömme onnistuu kummassakin tehtävässä, mutta ei aina. Jotkut mikrobit kykenevät hämäämään elimistöä niin, että normaali puolustusreaktio ei käynnistykään. Yksi tällainen on borrelioosia aiheuttava spirokeettabakteeri.

- Borrelia-bakteeri pystyy lymyämään elimistössä pitkiä aikoja, jopa kymmeniä vuosia, ilman että immuunipuolustus löytää sen. Olemme saaneet selville, että Borrelia pystyy jollain toistaiseksi tuntemattomalla tavalla vaikuttamaan verisuonen läpäisevyyttä sääteleviin entsyymeihin. Nämä entsyymit määräävät sen, miten tiivis verisuonen pinta on ja miten paljon se päästää soluja läpi kudoksiin. Mikrobit leviävät elimistöön päästyään imuteitä pitkin imusolmukkeisiin ja niistä edelleen muihin kudoksiin. Esimerkiksi Borrelia tulee ensin iholle ja etenee siitä ensin joko bakteerina tai muiden solujen kanssa muodostuneena kompleksina imuteitä pitkin. Myös muut solut siirtyvät kudoksista eteenpäin imuteitä pitkin. Jalkasen ryhmä tutkii kahta hiljattain löydettyä imutiemolekyyliä, jotka toimivat myös bakteereiden sitojina.

? Yritämme selvittää, miten nämä molekyylit toisaalta välittävät solujen liikettä pois kudoksesta, mutta samalla pystyvät sitomaan bakteereita. Mitkä nämä mekanismit ovat ja pystyvätkö bakteerit käyttämään näitä molekyylejä hyväkseen, kun se leviävät elimistössämme. Samaa imutiereittiä käyttävät myös syöpäsolut levitessään. Tutkimusryhmää kiinnostaa, voidaanko näiden molekyylien toimintaa estämällä rajoittaa bakteerien leviämistä elimistössä kudoksesta toiseen.

Uuden sukupolven antibiootit

Jalkasen ryhmä löysi muutama vuosi sitten VAP-1-molekyylin, joka vastaa ihmisessä valkosolujen kulusta tulehduspaikalle. Tämä sama entsyymi on myös gramnegatiivisilla bakteereilla, joissa sen tehtävää ei vielä tunneta.

- Pyrimme selvittämään voidaanko tämän entsyymin toimintaa estämällä rajoittaa bakteerien kasvua tai jopa tappaa ne. Tiedämme jo tässä vaiheessa bakteerin VAP-entsyymin poikkeavan ihmisen omasta entsyymistä sen verran, että sen toimintaa voidaan estää vaikuttamatta ihmisen entsyymiin. Uusilla tavoilla vaikuttavia lääkkeitä mikrobien torjuntaan tarvitaan tulevaisuudessa.
Viimeksi muokannut Bb, Ti Helmi 17, 2009 12:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 23:30

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 4.12.2008 16:54

Taas kerran tälläinen tutkimus, joka vahvistaa Borrelia-bakteerin v-mäisen luonteen - ja kokoajan näitä tulee lisää.

Olisi mielenkiintoista kuulla näiden Oksi-Lahdenne-Peltomaa, jne, & koko Auroran sairaalan kommentit tästäkin tutkimuksesta.

Kauankohan heillä riittää ns. "pokeri" ja etiikka väittää kerta toisensa jälkeen, miten helppo hoidettava Borrelia on.

Joku ja jossain "tökkii" nyt enemmän kuin pahasti, jatkuvasti tulee uutta tietoa, jota pitäisi osata hyödyntää diagnoosin tekemisessä ja hoitotyössä, mutta mitään ei tapahdu, milteipä päinvastoin.

Koko homma alkaa saamaan yhä enemmän kafkamaisia piirteitä ja jos joku täysjärkinen tätä seuraisi sivusta ilman minkäänlaisia kytköksiä, ihme ja kummastus lienee mieto ilmaus koko fiaskolle.

Vastaa Viestiin