BORRELIOOSI JA HÄIRIÖT KÄYTTÄYTYMISESSÄ?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

BORRELIOOSI JA HÄIRIÖT KÄYTTÄYTYMISESSÄ?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 23:15

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 16.11.2008 10:46

http://www.turunsanomat.fi/sunnuntai/?t ... :0:0:0:0:0:

"Kymmenvuotiaana tyttö sairastui borrelioosiin, joka parin vuoden kuluttua aiheutti kasvohalvauksen ja aivokudoksen tulehduksen. Sivulöydöksenä aivoissa havaittiin kudosmuutos, jota on viisi vuotta kuvannettu. Äiti uskoo, että borrelioosi ja aivomuutos osaltaan ovat vaikuttaneet lapsen käytökseen. Asian tutkiminen on kesken."
Viimeksi muokannut Bb, Ti Helmi 17, 2009 13:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 23:15

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 17.11.2008 22:03

Aika rankka juttu, ilman Borrelioosiakin. Tuosta jutusta on ollut paljon keskustelua monilla keskustelupalstoilla, lisäksi esim. täällä Espoossa on ollut pari melko hämärää ja vastaavanlaista juttua viimeaikoina. Yhteistä näille kaikille on se, että ns. sosiaalitantat voi tehdä aika rankkojakin päätöksiä melko kevyin perustein ja perustelematta ja sen jälkeen perhe/äiti/isä on melkoisen mahdottomassa tilanteessa, kun nämä sosiaalitantat/järjestelmä asettuu heitä vastaan.

Todistus- ja näyttövelvollisuus on ns. käänteinen ja kaikkea muuta, mitä kuuluu ns. länsimaiseen oikeuskäsitykseen. Lisäksi - valitettavasti - tuntuu, että olipa kyseessä, mikä tahansa valtion ja/tai kunnan viranomainen/laitos, virheen myöntämisen ja korjaamisen sijaan "the järjestelmä" käyttää suunnattomasti aikaa ja vaivaa toimiensa selittämiseen ja peittelyyn, mikä on jo sinänsä vääriin ja pois siitä tehtävästä, mihin virasto/henkilö on tarkoitettu.

Ettei homma mene ihan ohi aiheen - Borrelioosin - paljon on tutkimustuloksia ja näyttöä, että (neuro)borrelioosi voi aiheuttaa tuonkin kaltaisia oireita, neurologisten ja psyykkisten oireiden ero on oikeastaan vain siinä, tekeekö diagnoosin neurologi vai psykiatri, molemmissa tapauksissa lähes aina jää kuitenkin oireiden aiheuttaja selvittämättä.

Esim. Borrelian aiheuttamalle psykoosille on muistaakseni ihan oma diagnoosikoodi ja aiheesta löytyy googlen kautta paljon suomalaistakin tietoa.

Ohessa linkki KTL:n Viljasen artikkeliin, jossa epäsuorasti viitataan moniin neuro- ja psykologisiin sairauksiin ja tavallaan myönnetään taudin krooninen luonne, hoitokäytännössä luonnollisesti ei (vielä).

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisu ... men_tauti/

Vastaa Viestiin