SELKÄYDINKOE

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

SELKÄYDINKOE

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 21:30

Lähettäjä: mocki1 Lähetetty: 18.9.2008 18:05

Hei!
Onko kellään kokemuksia selkäydinkokeesta? Kaikki verikokeet ovat olleet negatiivisia, koepala ihottumasta ei. Voiko odottaa että nyt tulisi positiivinen vastaus?
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Viltsu3 Lähetetty: 18.9.2008 19:04

Sen verran kokemusta että kahteen kertaan on tehty eikä kummastakaan löytynyt. Neurologi jupisi että kun ei löydy niin ei oo borrelioosia. Toisen sairaalan infektiolääkäri ilmotti että ei se mitään todista kun borrelia on niin vaikea pyydystettävä. Se olis ollut vain diagnoosia tukeva juttu. Mulla on kahteen kertaan verikokeessa ollut vasta-aineet koholla ja sillä perusteella saatu diagnoosi (plus kaikki eri variaatiot eri lääkäreiltä ).

Olispa kiva kuulla mitä neurologi sitten sanoo jos likvorista löytyy borrelia.

Toivotan menestystä ja kerro miten käy.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 18.9.2008 23:26

On sangen kummallista, että nimen omaan juuri neurologit tuntevat melko huonosti borrelioosin oireita, vaikka Euroopassa yleisesti esiintyvä alalaji (B. garinii) aiheuttaa tyypillisesti etupäässä neurologisia oireita. Mitä itse olen neurologien kanssa jutellut, on heidän ainoa borrelioosin diagnosointimenetelmänsä ollut vain testitulosten positiivisuus, vaikka näiden pitäisi ainoastaan tukea kliinistä diagnoosia. Siinä suhteessa infektiolääkärisi oli aivan oikeilla jäljillä.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 19.9.2008 21:22

Jep, valitettavasti asia on juurikin noin ja neurologiaa ja psykiatriaa ns. erikoisaloina yhdistää se, että (lähes) kaikki diagnoosit on (pohjimmiltaan) kliinisiä, esim. neurologiassa MS-tauti, Parkinson, ALS, jne. Sikäli sitten on kumma, että Borrelian suhteen ovat käytännössä noin ehdottomia. Asiaa ei varmastikaan edistä se, että (neuro)-Borreliaa, tuskin opiskelevat tuskin juurikaan sen enempää, että osaavat ottaa lumbaalipunktion ja tutkia siitä Borrelia-vasta-aineet ja jos tulos on negatiivinen, se heidän mielestään tarkoittaa, että kyseessä ei voi olla (neuro)-Borrelia.

En tiedä kuka älypää on erotellut Borrelian ja neuro-Borrelian, kun käytännössä kaikilla pitkään Borreliaa sairastaneilla, on oireita laidasta laitaan.

Sattumaa vai ei, kaikki tapaamani neurologit ovat olleet joko uran ehtoopuolella olleita miehiä - ei vois vähenpää kiinnostaa asenteella - tai sitten nuoria vastavalmistuneita nuoria naisia, joilla ei ole mitään tietoa ja kokemusta Borreliasta, ehkä eivät koskaan uransa aikana ole edes nähneet Borrelian aiheuttamia neurologisia oireita.

Onneksi yksi poikkeuskin joukossa on ollut, vanhempi, kokenut naisneurologi, jonka erikoisalana on nimenomaan keskushermostoinfektiot - on aihetta tutkinut ja jokusen väikkärinkin tehnyt. Eipä hänkään sen kummempaa pystynyt tekemään, mutta oli kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on pitkittynyt Borrelia-infektio, jota on alettu hoitaa liian myöhään, jolloin hoitovaste on huono, kirjoitti kaiken tuon vielä B-todistukseen.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: mocki1 Lähetetty: 11.10.2008 18:44

Selkäydinkokeesta ei löytynyt mitään borreliaan viittaavaa. Hermokipuun syön Lyrica ja uskon vahvasti että kipu johtuu borreliasta. Mutta kaikki sanovat että se on tarpeeksi lääkitetty jo. Eli mitä pitää tehdä? Odottaa että tilanne rauhoittuu itsestään? Onko kellään kokemuksia neuroborrelioosista johtuvasta ääniherkkyydestä? Miten se ilmenee, eli minkälaiset oireet? Entä hoito!
_____________________________________________________________


Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 11.10.2008 20:10

Mock, löytyikö selkäydinneestä muuta "poikkeavaa", kuten esim. kohonnut prot.-pitoisuus, albumiinipitoisuus, jne. Minun kohdalla sama juttu, ettei Borreliaa ole koskaan löydetty, mutta aina (5 kertaa) on ollut juuri proteiini-, albumiini-, yms. pitoisuudet yli viiterajojen, tuo proteiinipitoisuus viittaa ainakin kirjallisuuden mukaan tulehdukseen ja OKSINKIN tutkimuksen mukaan se olisi juurikin yksi (tärkeä) merkki pitkittyneestä (lue kroonisesta) Borrelia-infektiosta, mutta eipä sitäkään noteerata. Vikalla kerralla, 2 vuotta sitten - löytyi vielä HHV6 selkäydinnesteestä - tyypillisellä lausunnolla - luultavasti merkki vanhasta sairastetusta infektioista.

Sikälikin Borrelian metsästäminen selkäydinnesteestä tuntuu ja on melkoista hakuammuntaa, noin nopesti muistellen, en tunne ketään, jolla se olisi ollut positiivinen, vaikka plasmasta tulos on positiivinen ja neuro-oireita on paljonkin.

Ääniherkkyys on tuttu juttu - ajoittain - onneksi vähentynyt huomattavasti. Esim. meidän kissan kimeä naukuminen oli aikanaan melko rasittavaa, samoin intohimoisena lätkäfanina jäähallien hirveän kova alku- ja välimusiikki, yhdistettynä vielä kirkkaisiin valoihin teki huonon fiiliksen

Vastaa Viestiin