ANTIBIOOTIT VOIVAT LISÄTÄ SYÖPIEN VAARAA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

ANTIBIOOTIT VOIVAT LISÄTÄ SYÖPIEN VAARAA

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 20:56

Lähettäjä: Sailairina Lähetetty: 26.8.2008 11:58

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id99701.html

Antibiootit saattavat lisätä useiden syöpien vaaraa
Julkaistu 26.08.2008, klo 08.36

Suomalaistutkimuksen mukaan antibiootit saattavat lisätä useiden syöpien vaaraa. Antibiootteihin liittyvä riski myös suurenee sen mukaan, mitä useampia kuureja ihminen syö.

Tutkimustuloksia kannattaa tulkita varoen, mutta ne ovat tähän mennessä vakuuttavin näyttö antibioottien ja syöpien yhteydestä. Yhteyttä on epäilty aiemminkin, mutta todisteet ovat olleet puutteellisia.

Tutkijat hyödynsivät yli kolmen miljoonan 30 - 79-vuotiaan suomalaisen rekisteritietoja. Antibioottien käyttöä tarkasteltiin vuosilta 1995 - 1997 ja uusia syöpiä vuosilta 1998 - 2004. Seurannan aikana todettiin 134 000uutta syöpää.

Kun antibioottikuureja saaneita vertailtiin, todettiin kahdesta viiteen kuuria syöneillä neljänneksen suurempi riski sairastua syöpään kuin korkeintaan yhden antibioottikuurin syöneillä. Yli kuusi kuuria syöneillä vastaavat riski oli kolmanneksen suurempi.

Ainakin kuusi antibioottikuuria syöneiden riski sairastua eturauhassyöpään oli 40 prosenttia suurempi, rintasyöpään 14 prosenttia suurempi, keuhkosyöpään 80 prosenttia suurempi ja paksusuolensyöpään 15 prosenttia suurempi kuin korkeintaan yhden kuurin syöneiden. Myös muiden syöpien todettiin liittyvän antibioottikuureihin.

Tulokset eivät vielä tarkoita, että antibioottien syöminen aiheuttaa syöpää, sillä monet muutkin seikat voivat selittää yhteyden. Antibiootteja paljon käyttävät saattavat esimerkiksi olla elintavoiltaan erilaisia kuin ihmiset, jotka säästyvät kuureilta. Pelkästään näiden tutkimustulosten takia kenenkään ei kannatakaan jättää antibiootteja ottamatta.

Tutkimuksen teki Kansanterveyslaitoksen terveyden ja toimintakyvyn osastolla työskentelevän Annamari Kilkkisen johtama tutkijaryhmä.

Uutispalvelu Duodecim
Viimeksi muokannut Bb, Ti Helmi 17, 2009 14:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 20:56

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 26.8.2008 15:24

Totta varmaan tuokin ja hyvä syy olla määräämättä AB:a esim. Borrelioosin, mutta:

Kyllä hoitamaton Borrelia tai mikä tahansa tulehdus saattaa aiheuttaa paljon nopeammin jopa hengenvaaran ja ainakin Borrelian osalta sairauden kroonistumisen, joka taas heikentää immuunijärjestelmää ja sairaus itsessään vahingoittaa koko "kroppaa".

Sitten vaihtoehdoksi (Borreliaan) tuputetaan "kahmalokaupalla" kipulääkkeitä aina vahvoihin opiaatteihin asti, erilaisia "kipukynnyslääkkeitä (masennus- ja epilepsialääkkeitä) sekä usein kortisonia.

Aika moni yhdistysläinenkin on kertonut kuinka vatsa on "hajonnut", kun yli 5-vuotta käyttänyt kipulääkkeitä kuin aamumuroja peittämään Borrelian oireita - ja tätä linjaahan lääkärit suosii eivätkä mitenkään kyseenalaista, päinvastoin, useinhan kuulee, että tähän niin ihmeelliseen "post-Lyme-syndroomaan" ainut hoito on oireenmukaista, joka suomennettuna tarkoittaa min. 2-3 eri lääkettä joka päivä.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: tuuroi2 Lähetetty: 27.8.2008 15:23

Jukka61, totta on tuo kipulääkkeiden kanssa pärjääminen, ainakin omalla kohdallani. Minulla on juuri tuo 3:n eri lääkkeen sarja päivittäin sisältäen kipukynnystä nostavan Triptylin. Vatsa on toistaiseksi ollut kohtalaisen ok kaikilla konsteilla höystettynä; pellavansiemenet, luumut, tuorepuurot, leseet yms. yms. Sekin varmaan voi olla totta, että antibiootit altistavat syövälle. On vain niin vaikea mieltää sitä omalle kohdalle, kun kipu iskee, niin on valmis käyttämään vähintäänkin antibioottilääkitystä vaikka luultavasti se ei enää tässä kroonisessa vaiheessa auta enää.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Sar_Ani Lähetetty: 28.8.2008 10:12

nykytutkimuksen mukaan bakteerit ja virukset aiheuttavat syöpää, esim. kohdunkaulan syöpä. borrelioosillakin on todettu olevan yhteys lymfoomaan.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 28.8.2008 15:53

Kuten tuossa Dailan viestissä todetaan, vasta 15 kk:n ab-hoito auttoi, sama juttu oli Jim-kanavan 24.7 ohjelmassa, jossa vasta 18 kk:n jälkeen hoito auttoi/oli hoidon pituus - jäi vähän epäselväksi.

Niin tai näin, Suomessa ei edes anneta mahdollisuutta tälläiseen, saati sitten, että meillä olisi oikea "Borrelia-lääkäri", joka miettisi ab-hoidon tapauskohtaisesti - esim. pulssihoito, tutkisi mahdollisen Borrelian alalajin, jne. Eli käytännössä käytetään "yhdenkoon sukkahousuja" ja potilaalla ei ole mitään valtaa loppujen lopuksi, kun hoitopäätöksiä tehdään, vaikka näin pitäisi olla.

Lisäksi on aina "onnenkauppaa", minkalaisilla tiedoilla varustetun lääkärin vastaanotolle JOUTUU ja on enemmän kuin sääntö, että lääkärit vaihtuu lähes joka kerta.

Saattohoitolääkkeillä peitellään vain ja ainoastaan oireita, ei muuta, sopivat varmasti moneen tilanteeseen, mutta huonosti Borreliaan, joka kuitenkin kroonisena on hiljaa etenevä, vaikka välillä saattaa olla relapseja. Ei tarvitse olla Mensan jäsen, jotta voi päätellä, että kroonista Borrelioosia sairastavan ihmisen oireet pahenevat varmasti iän myötä ja sitten esim. kuolinsyyksi on helppo kirjoittaa vaikka keuhkokuume, jne...
Viimeksi muokannut Bb, Ke Helmi 25, 2009 19:43. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 20:57

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 28.8.2008 19:18

"Suomalaistutkimuksen mukaan antibiootit saattavat lisätä useiden syöpien vaaraa."

"Tulokset eivät vielä tarkoita, että antibioottien syöminen aiheuttaa syöpää, sillä monet muutkin seikat voivat selittää yhteyden."

"Antibiootteja paljon käyttävät saattavat esimerkiksi olla elintavoiltaan erilaisia kuin ihmiset, jotka säästyvät kuureilta."

Tämä kuulostaa nyt vähän jotenkin hätäisiä johtopäätöksiä tehneeltä tutkimustyöryhmältä. Yllä olevien lainauksien mukaan antibiootit ainoastaan SAATTAVAT lisätä syöpäriskiä ja monet muutkin tekijät SAATTAVAT selittää yhteyden.

Tässä yhteydessä haluan myös viitata Sar_Ani:n jo edellä mainitsemaan seikkaan, jonka mukaan erilaiset virukset ja bakteerit lisäävät jo aivan tutkitustikin syöpäriskiä, mukaan lukien tietysti borreliabakteeri.

Ehkä tästä tutkimuksesta pitäisikin pikemminkin vetää sellainen johtopäätös, että mikrobit lisäävät syöpäriskiä eikä suinkaan antibiootit. Nimittäin jos ihmisen on syötävä antibiootteja, niin sehän on suora osoitus siitä, että hänellä on elimistössään joku tulehdusta aiheuttava bakteeri. Onhan yleensä oltava aina joku syy, että miksi antibioottikuureja syödään ja toistuvat tulehdustilat taas altistanevat henkilön itse syövälle mm. immuunipuolustuksen heikentyessä.

Henkilön elintavat taas ovat oma lukunsa sinänsä. Tutkimuksessa antibioottien käyttöä tarkasteltiin vuosina 1995 - 1997 ja uusien syöpien syntyä puolestaan vuosina 1998 - 2004. Lopputuloksena oli, että henkilöllä, joka on syönyt vähintään kuusi antibioottikuuria on mm. 80 % suurempi riski sairastua keuhkosyöpään.

Otetaanpa esimerkiksi henkilö, joka tupakoi erittäin runsaasti. On sanomattakin selvää, että tupakansavu kaikkine haitta-aineineen on ihmisillä eräs yleisimpiä keuhkosyövän aiheuttajia. Myös useat tupakoitsijat saavat muita herkemmin erilaisia hengitysteiden infektioita (kuten esim. keuhkoputkentulehdukset jonkun vain mainitakseni), joihin tarvitaan mahdollisesti toistuvia antibioottihoitoa. Runsaasti tupakoivan henkilön ennen vain antibioottihoitoja vaatinut tila taas saattaa ajan kuluessa edetä aina keuhkosyöväksi asti.

Anteeksi vain, mutta tämä tutkimustulos ei nyt valitettavasti vakuuta, mutta siitäkin huolimatta...

Loppupäätelmä: Epäilemättä kaikki ns. vierasaineet osaltaan lisäävät syöpäriskiä riipumatta siitä ovatko ne viruksia, bakteereja, antibiootteja vaiko kenties muita elimistölle haitallisia oireenmukaisia lääkkeitä kuten esim. tulehduskipulääkkeet. Jos mikrobien osuutta syöpien synnyssä keskityttäisiin tutkimaan nykyistä enemmän, nostaisi se syöpätutkimuksen taatusti aivan uuteen valoon ja avaisi siten monta uutta ovea syövän synnyn alkulähteille. Mitä jos ja kun antibioottihoito tuhoaa myös elimistön nk. hyvät bakteerit avaten siten lisääntymistien elimistössä lymyäville huonoille ja mahdollisesti sitkeämpää hoitokäytäntöä vaativille bakteereille? Tämä tietysti edesauttaa näin ollen mahdollisten syöpäsolujen syntyä jne.

Ainakin niin kauan kun markkinoilla on erilaisia epäluotettavia laboratoriotestimenetelmiä eri sairauksien todentamiseen (vrt borreliabakteeri), saattaa vihollinen useasti olla täysin näkymätön.

On myös muistettava, että elintavoista ja elimistöönsä elämänsä aikana saaduista mikrobeista huolimatta kaikki eivät siltikään koskaan sairastu. Oma osansa on myös ihmisen perintötekijöillä, joille emme valitettavasti voi itse yhtään mitään.
Viimeksi muokannut Bb, Ti Helmi 17, 2009 14:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 20:57

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 28.8.2008 21:01

Jep, jep, esim. sotaveteraaneilla on esiintynyt tubia - ovat saaneet sen joskus sota-aikana - ja nyt vanhana, kun elimistön immuunijärjestelmä ja luonnollisesti kaikki toiminta heikkenee, tubi puhkeaa vasta nyt.

Sama tilannehan (saattaa) olla monen Borrelia-potilaan kanssa, tartunta on voinut tulla vuosia sitten ja ollut täysin oireeton tai mennyt "ankaramman" flunssan piikkiin, mutta sitten se puhkeaa uudestaan paljon kovempana kun tilanne bakteerille on suotuisa - joku muu sairaus, stressi, jne.

Koska kuitenkin näyttöä on, että pitkillä ab-hoidoilla - usein vielä lisättynä esim. ruokavalio & lisäravinteet ja antioksidantit - on saatu hyviä tuloksia, on jotenkin käsittämätöntä, ettei hoitoa saa, jos sitä haluaa, kysymys on kuitenkin mielestäni lopulta hoitoa haluavan ihmisen, jota ei saisi kieltää. Vuosikausia kestänyt sairastaminen ei ole ihmisarvoista ja hoidon kieltäminen rikollista.

Lisäksi lähes kaikki tuntemani Borrelia-potilaat saavat erilaisia tulehduksia, joiden syy on (lähes aina) tuntematon ja näihin saa sitten antibiootteja, jotka auttavat hetkellisesti.

Kumpi lienee parempi vaihtoehto "altistaa" kroppaa ajoittaisilla, kuitenkin usein toistuville AB-hoidoilla vai yrittää hoitaa "asia" kerralla kuntoon?

Tyhmänä maallikkona tuntuisi siltä, että liian lyhyillä & matala-annoksisilla AB-hoidoilla lähinnä kiusataan Borrelia-bakteeria ja luodaan mahdollisesti siitä ko. antibiootille resistentti.

Onhan esim. jo ajat sitten esim. Burrascanon ja M Krohnin suositukset doksisykliinille olleet aivan eri luokkaa kuin Suomessa saatavat hoidot - Burrascano vielä tähdentää doksisykliinin pitoisuuden mittaamista plasmasta, jotta tiedetään, että sitä on imeytynyt tarpeeksi - ihmisen metabolia kun on perin yksilöllistä.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 28.8.2008 22:52

Myös tuossa asiassa olen aina ollut täysin samaa mieltä, että potilaan tulisi saada itse päättää onko valmis ottamaan vastaan pitkäkestoisen antibioottihoidon riskitekijöistä huolimatta.

Vastaa Viestiin