KUURI VAI EI?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

KUURI VAI EI?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 20:00

Lähettäjä: OPPokko Lähetetty: 16.8.2008 15:05

Tyttärestäni (2,5 v.) löytyi punkki, joka oli ollut kiinni ehkä noin 10 tuntia tai yli. 3 viikkoa löydöksen jälkeen hänellä oli lämpöä ja väsymystä 2-3 vrk, ei muita oireita. Testitulos 3 viikkoa puremasta (borr AB) rajojen sisällä; ei antibioottikuuria. Ajattelimme, että otetaan kuukauden sisään uudet kokeet ja jos arvoissa on muutosta, yritetään saada antibioottikuuri. Itse olen sitä mieltä, että kuuri olisi aiheellinen joka tapauksessa. Tyttö on Tervakoskella, eli pitäisi löytyä oikea lääkäri alueelta Riihimäki-Janakkala-Hämeenlinna. Ehdotuksia kuurin ottamisen suhteen tai lääkärivalinnoista? Terv.kesk. lääkäri oli sitä mieltä että mitään ei enää tarvitse tehdä, tosin hän oli myös sitä mieltä että kuume ei ole borrelioosin oire.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 16.8.2008 15:38

Tarkentaisitko hieman eli oliko terveyskeskuslääkäri sitä mieltä ettei kuume yleensäkään kuulu borrelioosin oireisiin vai että tämä tyttärelläsi punkin pureman jälkeen ilmennyt kuume on vain jostain muusta syystä johtuvaa kuumetta? (Mistäköhän senkin muuten lääkärikään erottaa?)

AamuTV:ssä äskettäin puhumassa olleen infektiolääkärin mukaan ihomuutos muodostuu vain alle puolelle borrelioositartunnan saaneista. Lääkäreillä on kuitenkin yleisesti ottaen yhtenevä mielipide siitä, että punkin useiden tuntien kiinnittyminen lisää riskiä saada borreliatartunta. Tyttäresi tapauksessa punkki oli kiinnittyneenä noin 10 tunnin ajan. Siihen oliko punkki sitten borreliankantaja ei pysty kukaan antamaan vastausta tutkimatta itse punkkia.

Nykytietämykselläni vaatisin itse ehdottomasti antibiootit omalle tenavalleni vastaavassa tilanteessa. Yksi turhaan syöty antibioottikuuri on pieni riski verrattuna siihen, että tyttäresi saa borreliatartunnan ja siitä mahdollisesti vuosien saatossa seuraavat hankalat "rempat". Yhteistyökykyisen lääkärin löytämisessä en sen sijaan valitettavasti osaa auttaa.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Sailairina Lähetetty: 16.8.2008 17:20

Professori Viljanen toteaa mm. Turun Yliopiston artikkelissa http://www.utu.fi/media/ajankohtaista/a ... eista.html :
"Borrelioosin oireet ovat alkuvaiheessa hyvin epämääräisiä. Oireet ovat päänsärkyä, yleistä kolotusta ja hieman kuumettakin. Mikäli punkki on purrut, pitäisi hakeutua lääkäriin. Ongelmana vain on, että punkin purema jää usein huomaamatta, joten monet kuittaavat oireet joko flunssana tai ihan auringonpistoksenakin"

Tässä sanotaan, että ongelmana on ettei puremaa välttämättä huomata. Jos sen kuitenkin huomaa ongelmina ovat myöskin se ettei ihomuutosta välttämättä tule kaikille eivätkä testit näytä luotettavasti vasta-aineita ja toisaalta vasta-aineita ei edes kehity kaikille. Koska kuitenkin tyttärelläsi on lämpöä on mahdollista, että oireilu johtuu borrelia bakteerista, mutta yhtälailla se voi johtua muustakin. Henkilökohtaisesti yrittäisin vastaavassa tapauksessa saada antibiootit.


"Varhaisvaiheessa saattaa esiintyä yleisoireina kuumetta, uupumusta sekä lihas- ja päänsärkyä." http://www.terveysportti.fi/terveysport ... o97364.htm

"Alkuvaiheen borrelioosin ihomuutokset ovat vaihtelevia ja voivat joskus jopa puuttuakin. Muina oireina saattaa esiintyä lievää väsymystä tai lämmönnousua." http://www.sairaanhoitokeskus.fi/palstat.html

"Kaikille ei ihomuutoksia tule, silloin pitää osata kiinnittää huomiota muihin oireisiin." http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:
_____________________________________________________________


Lähettäjä: OPPokko Lähetetty: 16.8.2008 18:10

Kiitos vastauksista!
Yritämme saada yksityislääkärin ajan infektiolääkäriltä ja sitä kautta antibioottikuurin.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 16.8.2008 18:21

Hyvä! Jos muistat, niin palaa vielä kertomaan kuinka kävi.

Vastaa Viestiin