LÄÄKÄREIDEN VIRAT/YKSITYISPRAKTIIKKA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

LÄÄKÄREIDEN VIRAT/YKSITYISPRAKTIIKKA

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 19:57

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 15.8.2008 13:26

Tuli tuossa mieleen, kun luin Copterlinen helikopterionnettomuudesta (onnettomuusraportista), että virkasuhteessa olevat tarkastajat olivat virkamiehiä, jotka olivat myös Copterlinen palveluksessa sivutyönään.

Sama esimerkki koskee myös hyvin lääkäreitä ja miksi ei esim. hankalan Borrelian tutkimen ja/tai hoito kiinnosta.

Eittämättä tulee mieleen, että lääkärien kaksoisroolit julkisella sektorilla ja sitten omassa praktiikassa eivät voi olla vaikuttamatta hoidon laatuun, koska jos julkinen hoito toimii huonosti, niin yksityisellä vastaanotolla riittää asiakkaita. On tällöin turha ihmetellä potilasjonoja, koska jokainen piruparka tässä maailmassa vetää kotiin päin niin paljon kun kerkeää. Lääkärit eivät ole mikään poikkeus säännöstä. Hippokrateen vala ei paljoa enää paina, kun uusi kesämökki ja purjevene pitäisi maksaa.

Virkasuhteessa olevan toimiminen samaan aikaan yksityisissä yrityksissä kirjaimellisesti aiheuttaa ihmisten kuolemia, koska kyky objektiiviseen päätöksen tekoon katoaa ja oman edun ajaminen nousee kaiken toiminnan keskipisteeksi. Tehokkain tapa estää eturistiriitojen ja jääviyden syntyminen, on mielestäni kieltää virkasuhteessa olevien toimiminen liike-elämässä kokonaan, jolloin asianomaisten on joko oltava virassa tai sitten toimittava yksityisellä puolella. Välimuotoja ja rajatapauksia ei siis tulisi sallia lainkaan.

Summa summarum "kaksoisroolia" tekevää lääkäriä (virkamiestä) parempi ja halvempi vaihtoehto lienee, ettei virkasuhteista lääkäriä palkata lainkaan, lopputulos lienee sama.

Vastaa Viestiin