KIRJOITUS YLEISÖNOSASTOLLE?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

KIRJOITUS YLEISÖNOSASTOLLE?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 19:18

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 16.7.2008 20:48

Pitäisiköhän yhdistyksen kirjoittaa "avoin" kommentti koskien Borrelioosia - diagnosointi, hoitokäytännöt, oireet, jne.

Nyt näyttää tilanne olevan se, että Borrelia on kyllä tapetilla, siitä ja sen vaaroista kirjoittavat amatöörit ja toimittajat kiitettävästi.

Sen sijaan kuitenkin diagnosoinnista, hoidosta ja yleisestä suhtaumisesta Borreliaan päättävät henkilöt - lääkärikunta - suhtautuu asiaan melko välinpitämättömästi (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Lisäksi pelottavaa on se, että usein lääkärikunnalla on vanhoja ja virheellisiä tietoja. Kuitenkin ns. tavallinen ihminen uskoo helposti luettua tai kuultua, kun kyseessä on lääkäri-statuksen omaava henkilö.

Avoin kannanotto voisi toivottavasti toimia keskustelunavauksena, jos ja kun se saataisiin isoimpiin sanomalehtiin.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 16.7.2008 23:13

Todella hienoa, että borrelioosiaihe on ollut tänä vuonna tapetilla eri medioissa myös Suomessakin.

Eiköhän yhdistyksen tulisi nyt aktivoitua lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla, koska mm. borrelioosin hoitotilanne maassamme on kaikin puolin katastrofaalinen. Ylistää ei voi myöskään useidenkaan maamme lääkärien yleistä borrelioositietämystä. Luulisi, että lääkärin etiikka pistäisi paljon usemman lääkärin aidosti kiinnostumaan tästä hankalasta sairaudesta ja sen mahdollisimman parhaaseen lopputulokseen suuntaavasta hoidosta. Onkohan etiikka muuttunut etikaksi?

Ainakin toisinaan tuntuu niin kovin vaikealta uskoa, että lääkärin päämääriä ovat terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.

Onneksi on kuitenkin aistittavissa, että joidenkin maamme lääkärien silmät ovat sentään jo hieman aukenemassa.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: JAANA600 Lähetetty: 17.7.2008 12:50

Olen Jukan kanssa samaa mieltä siiä että avoin kommentti yhdistykseltä voisi saada pyörät pyörimään.
Lääkärikunta ei ole mielestäni reagoinut millään lailla vaikka borrelioosi on ollut näkyvästi esillä.
Ihmettelen myös, miksi lääkärikunta joka muissa asioissa yhteisymmärryksessä keskustelee potilaan kanssa ja jopa hyväksyy potilaan toivomukset, niin borrelioosipotilaan ollessa kyseessä lääkäri on hyvin jyrkkä jopa halveksiva. Mistä on kysymys? Ei voi olla vain lääkärin vanhentuneet ohjeet?
_____________________________________________________________


Lähettäjä: elefantti7 Lähetetty: 24.7.2008 14:25

Yhdyn kaikkiin kannanottoihin tähän mennessä.
Uskon kuitenkin borrelioosista puhuttaessa sen olevan tabu siinä mielessä, ettei siitä tiedä kukaan paljon mitään. Kai kyse on usein borrelioosin saamasta leimasta, ettei sitä voida hoitaa. Ja siitä, että ihmiset ovat säälittäviä, joilla se on,, mutta että enempää ei voi tehdä. Luulen myös, että kroonista borrelioosia sairastavat ovat niin kivuliaita monella tavalla, ettei tavallinen lääkäri tiedä, mistä aloittaisi.
Itse sairastettuani sitä kauan, ehkäpä 50 vuotta, olen oppinut siitä paljon seuraamalla bakteerin toimia elimistössäni. Ja kuunneltuani ja luettuani toisten sairastelusta.
Oireet alkavat vähitellen, häviten välillä kokonaan. Pientä kipuilua korvissa, ristiselässä,nivelissä. Kurkkukipua, imusolmukkeet turvonneet, kasvaimia. Tulehdussairauksia, joihin antibiootilla aluksi tehoa. Bakteerihan liikkuu vapaasti verenkierrossa. Tyypillistä ovat kipupiikit eri puolilla elimistöä. Tuntuu kuin koko borrelia populaatio liikkuisi paikasta toiseen aiheuttaen kipua, sytkytystä, nykimistä ja jopa näkyvää liikehdintää verisuonissa. Osa jää pysyvästi johonkin hyvään ateriapaikkaan, vaikkapa polviniveleen. Yhä lisääntyessään ne tietysti aiheuttavat enenevässä määrin oireilua.

Miten tuhota niitä?
Miten saada oma elimistö tuhoamaan niitä?

Tähän oikeastaan ainoa oikea vastaaja on Soijuv. Hän on kerännyt tietoa yleismaailmallisesti tutkijoilta. Aihe on valtavan laaja ja tutkimukset ovat vasta alussa. Mutta tiedän Soijuvin osaavan antaa oikeita suuntia.
Kiitos jo etukäteen.

Vastaa Viestiin