UUSIA HOITOJA/KOMMENTTEJA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

UUSIA HOITOJA/KOMMENTTEJA

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 17:58

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 12.6.2008 19:02

Viimeaikoina Borrelia on ollut esillä poikkeuksellisen paljon TV:ssä, lehdistössä, jne. ja kaikki kommentit sekä tutkimukset ovat vahvistaneet - jo sinänsä aikapäivät tiettyä faktaa - että Borrelia on todella v-mäinen sairaus - vaikeasti hoidettava sekä diagnosoitavissa (luotettavasti).

Olisi mielenkiintoista kuulla, minkalaisia kommentteja/mielipiteitä olette saaneet käydessänne lääkärissä - onko tieto mennyt heidän keskuudessaan eteenpäin, vai viekäkö eletään taannoisen 45 min -ohjelman aikaista "asemasotavaihetta", jota kuvasi parhaiten ohjelmassa esiintyneen lääkärin kommentit (vapaasti lainattuna): - olisi epäeettistä antaa pitkiä AB-hoitoja ja "vielä" ei tiedetä aiheuttaako hoidon jälkeiset oireet Borrelia-bakteeri vai jokin muu.

Itse olen menossa polille ensi viikolla ja aioin ottaa asian esille ja kenties vaatia muutoksia jo kirjoitettuihin epikriiseihin.

Summa summarum, toivottavasti nyt ei käy niin, että Borrelia on hetken aikaa "mediaseksikäs" aihe, mutta unohtuu sitten ja lääkäreiden tietous/hoitokäytännöt pysyvät muuttumattomina, viime vuosisadan tutkimuksiin perustuvina.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: idanelli Lähetetty: 12.6.2008 20:46

Ei ainakaan minun kohdallani kommentit ole miksikään muuttuneet. Ei vasta-aineita = ei borreliaa = ei hoitoa. Infektiopuolelta lähete neurolle ja aikakin jo tuli, syyskuulle. Toivotonta!
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Viltsu3 Lähetetty: 12.6.2008 21:10

Lääkäreiden kommenteista:

Olen sairastunut vuonna 97 enkä silloin mennyt lääkäriin koska olin liian sairas. En ole mikään lääkärifriikki (ehkä tikattava haava tai lastoitettava murtuma ovat sellaisia syitä jotka ajavat minut vastaanotolle).

2001 menin työkavereiden painostuksesta punkinpureman jälkeisen laajan ihomuutoksen takia lääkäriin ja pyysin antibioottikuuria; lääkäri ilmoitti että sellaista ei hoideta mitä ei ole ja kirjoitti allergialääkereseptin; puolen vuoden kuluttua saman hemmetin ihottuman takia toiselle lääkärille: kortisonivoidetta ja verikoe; näyte lähetettiin eteenpäin jonnekkin ja muutaman viikon kuluttua diagnoosi: rajatapaus

2005 taas uuden punkinpureman ja rankan ihomuutoksen takia uusi testi ja uuden hirmu iloisen lääkärin ilmoitus: sun testi on positiivinen eli sulla on lymen borrelioosi mutta sullahan on positiivinen tulos jo ennestään; kun kysyin että mitäs nyt sit niin hän sanoi iloisesti että no ainaki nivelkipuja ja toivotteli hyviä jatkoja.

2005 Ortonissa (mystisten selkäkipujen takia) pari ihmistä sanoi etteivät ole koskaan nähneet niin pahoja punkinpuremia (sillä hetkellä molemmissa jaloissa); lääkäri yritti saada mulle antibioottihoitoa mutta neurologi oli sitä mieltä että kun ei selkäydinnesteessä borreliaa näy niin hoitoa ei tule

2007 sain erinäisten pähkäilyjen jälkeen 5 vko Rocephalinia ja koska oireet palasivat ennalleen hoidon jälkeen todettiin useampaan kertaan jotenkin merkityksellisellä äänensävyllä että olet saanut asianmukaisen hoidon

Aikaisempia herkkukommentteja on mm. "Ei kannata tuhlata rahaa kalliisiin tutkimuksiin", "Pitää syödä mielialalääkkeitä niin on sitten helpompi kestää kipuja", "Saatkos paljonkin empatiaa osaksesi kun sulla on näitä kipuja?"

Ihan törkeyksiä on tullut varsinkin muiden yhteiskunnan edustajien taholta mutta en taida niitä ruveta puolijulkisestikaan riipimään.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 12.6.2008 23:12

Borrelian diagnosointiin liittyväksi sopii nyt aivan loistavaksi tämä arvostetussa lääketieteellisessä julkaisussa, British Medical Journalissa, viime vuonna ollut artikkeli, jossa verrataan testien luotettavuutta kolikon heittoon (fifty-fifty). Artikkelihan oli keskustelupalstallamme esillä jo silloin aivan tuoreeltaankin.

Lyme disease: The tests are only as good as the toss of a coin
22 November 2007
Tests for Lyme disease are so poor that they can miss up to half of all cases. Even test kits that have been approved by drug regulators such as the Centers for Disease Control in the US miss an average of 88 cases out of every 200.

Current testing kits are no better than tossing a coin, says the Lyme and Associated Diseases Society, and, as a result, many people with the disease are walking around undiagnosed.

(Source: British Medical Journal, 2007; 335: 1008 ).
_____________________________________________________________


Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 13.6.2008 9:50

Mulla "kolikonheitossa" on aina sama tulos eli positiivinen IGM - tehty varmasti n. 20 krt - ja aina rankasti positiivinen, 18 000 lienee jo jonkinlainen ennätys.

Esim. elokuussa 2007 Igm (S-BorrAbM) 7600 sekä immunoblottauksessa useita BB-antigeenejä esillä sekä vahvasti ja heikosti.

Tämäkin on sitten tulkittu ja kirjoitettu siten, että asia johtuu v. 2000-2001 sairastetusta Borrelioosista ja kyse on "serologisesta arvesta". Eli kirjallisesti sekä suullisesti lääkäriltä (lääkäreiltä) kysyttäessä mahdollisesta (kroonisesta) BB-infektiosta vastaus on, että se on hoidettu aikanaan (oikein).

Kuitenkin esim. viime kesänä 2 punkkia oli kiinni ja aikaisemmasta viisastuneena kävin poistattamassa ne lääkärillä, että asiasta jää "mustaa valkoiselle". Kuitenkaan esim. noita punkinpuremia alkukesästä/tuloksia elokuussa ei noteerattu mitenkään, ts. Borrelian mahdollisuus suljettiin pois.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 13.6.2008 11:28

Milloinkohan tämä "serologisista arvista" jauhanta oikein loppuu? Yleensähän monista vasta-aineista puhuttaessa sanotaan, että ne sitten laskee ajan myötä. Eipä näin käy monienkaan kohdalla.

Väkisinkin herää kysymys, että minkä ihmeen takia näitä testejä ylipäätään tehdään, kun ne kerran ovat epäluotettavia ja jos ei kerran positiivisiinkaan testituloksiin kunnolla reagoida?

Väistämättä tulee mieleen, että onko olemassa joku oma rekisteri, johon näitä ihmisten testituloksia kerätään ja kartoitetaan kokonaistilannetta. Sehän olisi jo sangen kieroa toimintaa, mutta en enää oikein jaksa hämmästellä mitään mikä liittyy borrelioosiin. Niin retuperällä kaikki siihen liittyvä tällä hetkellä valitettavasti on.

Vastaa Viestiin