PUNKIN MUNAKELLO

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

PUNKIN MUNAKELLO

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:42

Lähettäjä: Viltsu3 Lähetetty: 12.6.2008 18:12

Ärsyttää kun jatkuvasti törmää siihen miten kauan punkin pitää olla kiinni ennenkuin borrelia siirtyy ruokailupaikkaan. Onko siitä jotain laadukkaita tutkimuksia vai onko kyseessä vanha uskomus? Lueskelin joitain juttuja ja mm. kuvagalleriasta löysin kuvan jonka tekstissä kerrotaan että ko. tapaus on paarman aiheuttama. Paarmaan törmäsin uudelleen jossain muussa yhteydessä (en tietenkään löytänyt kumpaakaan enää uudelleen) ja siinä jutussa arveltiin että paarma voi kantaa bakteeria leuoissaan!

Mikä ettei. Paarman ruokailuaika on hyvin lyhyt ja jos se pystyy siinä ajassa aiheuttamaan ruuanlähteelleen borrelioosin niin miksi punkin pitäisi laittaa munakello soimaan vuorokauden syöpöttelyn jälkeen (tai mikä tuntimäärä se kenenkin mielestä on)? Onko takuuvarmaa (retorinen kysymys koska tässä taudissa ei mikään taida olla takuuvarmaa) ettei punkin syljessä voi olla borreliaa? Sehän ruiskaisee heti kättelyssä omia eritteitään ruokapöytään, tarkoituksena puuduttaa tuntoa ja ohentaa verta (mun logiikan mukaan tuo jälkimmäinen on punkille tärkeämpää).

Itselläni on ollut useita punkkeja kiinni ja ainakin kerran punkki on ensin haukannut ja sitten jostain syystä vaihtanut paikkaa n. 10 cm päähän. Myös haukkauskohtaan tuli ihan reipas ihomuutos, tosin ilman sitä turvotusta mikä varsinaiseen ateriointipaikkaan tuli. Oli ihan pakko käydä lääkärissä ja lääkäri oli tilanteen tasalla ja sanoi että toi on vaan joku bakteeritulehdus.
______________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 12.6.2008 20:30

Kerrassaan erittäin mielenkiintoinen maalaisjärjellä ajateltu näkökulma.

Ennen vanhaan uskomuksena oli, että punkin pitäisi olla kiinnittyneenä ihoon vähintään 48 tuntia ennen kuin borreliabakteeri siirtyy ihmisen verenkiertoon. Jossakin vaiheessa alettiin sitten puhua, että jo 24 tunnin kiinniolo saattaa aiheuttaa tartunnan. Viime aikoina olen törmännyt joihinkin suomalaisiin sivustoihin, joissa mainitaan, että vasta tuntien tarrautumisen jälkeen on mahdollista saada tartunta.

Lukuisat ulkolaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että borreliabakteeri kykenee siirtymään hyvinkin nopeasti uhrinsa verenkiertoon sekä hakeutumaan nopeasti myös keskushermostoon.

Johan jo normaali järkikin sanoo ettei tästä punkin kiinnittymisajasta pysty varmuudella kukaan sanomaan mitään tarkkoja tuntimääriä. Sen vuoksi on tärkeää ottaa huomioon se asia, että borreliatartunta on mahdollista saada myös paljon lyhyemmänkin punkkikontaktin aikana kuin yleisesti annetaan ymmärtää.

Lääkärisihän oli huomattavan ammattitaitoinen - kyseessähän oli nimen omaan bakteeritulehdus. Ja jos lääkiksen oppimäärä borrelioosista sattuisi olemaan hieman pidempin kuin se 20 minuuttia, niin vähättelevä sana vaan:kin olisi ehkä jo pudonnut lauseesta pois.

Leikitään vielä hieman näitä tartuntaleikkejä. Tämän leikin nimi on sangen kekseliäästi "Hiiriä ja ihmisiä".

Entä, jos tämä punkki onkin jo käynyt syömässä alkupalat jossakin toisessa ruhoravintolassa (=hiiri). Sitten hän alkaakin voimaan hetkellisesti pahoin, jonka vuoksi hänet poistetaan yllättäen ravintolasta. Lopulta hän nauttiikin päivän pääaterian myöhemmin täysin eri tarjoilupaikassa (=ihminen). Onko silloin kaikki punkin suupieliin jääneet borreliabakteerit varmasti pyyhkiytyneet ensimmäisessä tarjoilupaikassa käytettyyn ruokaliinaan?

Totuus on se, että bakteerin todellisia siirtymisnopeuksia ja -reittejä ei pysty kukaan varmuudella sanomaan. Sen vuoksi mitään tuntimääriä ei olisi syytä turhaan esittää. Pahinta mitä asiassa voi tehdä, on että näistä huimista tuntimääristä uutisoidaan kansalle suurella äänellä. Se tuudittaa ihmisen helposti väärään turvallisuuden tunteeseen ja seuraukset voivat olla harmillisen kohtalokkaat, kuten olemme täällä useasti todenneet.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Viltsu3 Lähetetty: 12.6.2008 21:41

Sepä siinä juuri ärsyttääkin kun näitä kellonaikoja toitotetaan kuin jotain pyhää totuutta.Toinen (lähes) vakiovirsi on ihomuutos - eikä mikä tahansa vaan rengasmainen ihottuma.Eihän senkään puuttuminen takaa onnellista loppuelämää.

Mulla se kaikkein kamalin punkki oli pieni ja hoikka (illalla tullut, aamulla löytynyt kainalosta), seuraavana päivänä alkaneet oireet oli sitä luokkaa että sille syndroomalle olis varmaan jokainen psykologi halunnut keksiä nimen (vaan eivät olisi onnistuneet ). Ne oli siis ihan puhtaasti fyysisiä oireita mutta mun kokemusten mukaan esim. selkäkivut diagnosoidaan ainakin täälläpäin niin että ens magneettikuviin ja jos ei mitään "radikaalia" löydy niin sit kallonkutistajalle. Niillä sitä luovuutta riittää.

Ja se oli ainoa punkki joka ei tietääkseni aiheuttanut mulle ihomuutosta.

Vastaa Viestiin