LEPPÄKERTTUKO PUNKIN LUONTAINEN VIHOLLINEN?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

LEPPÄKERTTUKO PUNKIN LUONTAINEN VIHOLLINEN?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:33

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 6.6.2008 15:57

Onko kukaan aiemmin törmännyt tälläiseen väitteeseen tai onko jollain/jonkun tutulla jotain tietoa punkin luontaisista vihollisista?

http://kansanparantaja.blogspot.com/200 ... irvat.html

"Ylivuotiset halkopinot ja lautakasat ovat LEPPÄKERTUN ainoita pesimäpaikkoja."

"Jostain syystä samana vuonna kaadettu tai sahattu puu ei kelpaa Leppäkertulle."

"Tämän kiellon takia on punkin ja kirvan luontainen päävihollinen, LEPPÄKERTTU melkein tapettu sukupuuttoon."

Tässä väitteessä on hyvin mielenkiintoista se, että viime kesänä pihallamme oli runsaasti punkkeja, mutta leppäkerttuja ei näkynyt ollenkaan. Tänä vuonna taas piha on täynnä leppäkerttuja, mutta en ole vielä havainnut ainuttakaan punkkia.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 6.6.2008 16:06

Tässä, osin jo vanhentunuttakin tietoa sisältävässä artikkelissa, kuitenkin todetaan ettei punkilla nimen omaan ole luonnossa vihollista. Jos näin on, niin sekin vielä!

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

"Amanuenssi Ritva Niemi Turun yliopiston eläinmuseosta toteaa, että punkki kulkee pystysuorasti heinikossa ylös alas kosteuden ja lämpötilan mukaan. Kun on kuivaa, se menee alas. Aikuisen eläimen koko on 2-3 millimetriä. Punkilla ei ole luonnossa vihollista."
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Viltsu3 Lähetetty: 6.6.2008 18:03

Suhtaudun pikkuisen skeptisesti tämän kansanparantajan tietolähteeseen - saattaa muuten olla sama joka aikanaan on kertonut papalleni että punkit vaanivat ihmisiä lepän lehdillä.

Olen nähnyt paljon leppäkerttuja Helsingissä ja samoilla alueilla tepastelee paljon punkkeja. Sen sijaan yhtään ylivuotista halkopinoa tai lautakasaa en ole siellä tavannut eli missä ne leppäkertunreppanat asuu??

Joskus vuosia sitten käytiin äitini kanssa kävelemässä Seurasaaressa aina kun kävin Hesassa ja oli melkein takuuvarmaa että sieltä lähti mukaan punkki, joko koiran tai ihmisen kyytiin. Toisaalta juuri siellä olisi voinutkin olla oikeilla päivämäärillä varustettua lautaa tai halkoa leppisten kodiksi.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 6.6.2008 22:46

Kieltämättä suhtaudun itsekin hieman skeptisesti tämän kansanparantajan väittämään. Sen vuoksi kyselinkin. Jotenkin eläinmuseon amanuenssi onnistuu nyt tässä asiassa vakuuttamaan paremmin.

Vastaa Viestiin