MITEN VAIKUTTAA

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

MITEN VAIKUTTAA

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:23

Lähettäjä: jukka61 Lähetetty: 4.6.2008 22:02

Tuli tässä mieleen, kun uusia tutkimustuloksia ja kannanottoja tulee lähes tuutin täydeltä, että, mitenköhän asioiden kulkuun voisi konkreettisesti vaikuttaa, esim. hoidot, sosiaaliturva, jne.

Valitettavan kylmä fakta on edelleen, mikään ei ole muuttunut konkreettisesti - "normi" infektiolääkäri sanoo, että käypähoidon jälkeen olet parantunut ja ainakin kaikki voitava on tehty, olipa oireita tai ei.

Ja koska käypähoito "parantaa", ei Borreliasta 99 % varmuudella pääse työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka olisi työkyvytön.

Pitäisiköhän mobilisoida mahdollisimman monet jäsenet, perheenjäsenet, jne. "tehtailemaan" valituksia ja kyselyjä eri tahoille. Muuten optimistina, mutta Suomen Borre-politiikan suhteen pessimistinä, veikkaan, että ilman aktiivista toimintaa, ainakin tämä vuosikymmen mennään vanhoilla "opeilla" ja niin kauan kuin nämä opit laatinut lääkärikunta on päättävissa asemissa, muutosvastarinta tulee olemaan kovaa. Jos keskiverto suomalaiselle on vaikea myöntää olleensa väärässä, suomalaisille lääkäreille se on mahdotonta, vaikealta tuntuu esim. kuvitella, että lääkäri, joka on toistuvasti kieltänyt potilaan mahdollisen Borrelian kroonistumisen, kääntäisikin mielipiteensä 180 astetta ja alkaisi toimia uudella tavalla
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 4.6.2008 23:31

Olet oikeassa, että aktiivista toimintaa ja aktiivisia jäseniä tarvitaan jatkossakin.

Keskustelin tänään pitkään erään itänaapurissamme toimivan tiedottajamme kanssa. Hän kertoi, että eräässä Venäjän arvostetussa sairaalassakin jo myönnetään borrelioosin kystamuoto olemassa olevaksi ja sieltä kerrottiin, että sitä tulisi aina hoitaa eri tavoin kuin bakteerin spirokeettamuotoa.

Tämä borreliabakteerin muuntuminen kystamuotoonhan on asia, josta norjalaiset Brorsonit ovat tiedottaneet jo aikoja sitten. Tuntuu jotenkin todella hassulta, että me yhdistyksessä tunnumme saavan kaiken tiedon kansainvälisiltä kanavilta etukäteen, jonka jälkeen niistä vasta uutisoidaan omissa medioissamme.

Luulisi, että olisi välillä järkevämpi myöntää toisten tekemät tutkimukset todeksi, että pystyttäisiin keskittymään oleelliseen eli borrelioosin kroonistumisen ehkäisemiseen ja jo krooniseen borrelioosiin sairastuneiden mahdollisimman tehokkaisiin hoitokokeiluhin sekä hoitojen kehittämiseen.

Vastaa Viestiin