LÄÄKÄREIDEN BORRELIOOSITIETÄMYKSESTÄ

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

LÄÄKÄREIDEN BORRELIOOSITIETÄMYKSESTÄ

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:18

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 3.6.2008 19:03

Tällä palstalla kuulee joskus arvosteltavan joidenkin lääkäreiden borrelioosituntemusta. Nyt täytyy kyllä hieman puolustella kyseistä ammattikuntaa toteamalla, että kyllä ne lääkäritkin vielä jotakin osaavat.

http://www.iltalehti.fi/oulu/200806037743156_ou.shtml

Vitsi-Vitsi, mutta ainakin tämä tarina taas todisti lääkärien aivan uskomattoman oikeusturvan.


Lääkäri imi naispotilaansa nänniä
3.6.2008 15:33

Oikeus hylkäsi lääkärin syytteet näytön puutteessa, kertoo Ilta-Sanomat.

Käräjäoikeus hylkäsi lääkäriä vastaan nostetut syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta Pohjois-Pohjanmaalla toukokuun lopussa.

Ilta-Sanomien mukaan syyttäjä vaati lääkärille rangaistuksia tämän imettyä 20-vuotiaan naispotilaan nänniä ja kourittua häntä vastaanotollaan.

Nainen oli hakeutunut vastaanotolle rintakipujen vuoksi.

Lääkäri puristeli potilaansa rintoja edestä ja takaapäin kahteen otteeseen, levitti geelin hänen rinnoilleen käsin, kehui potilaansa rintojen muotoa ja lopulta imi toista nänniä. Takaapäin tutkiessaan lääkäri painautui naiseen kiinni.

"Ei seksuaalista tarkoitusta"

Ilta-Sanomien mukaan nännin imeminen tapahtui ultraäänitutkimuksen jälkeen. Lääkäri pyysi naiselta luvan imeä rintaa selvittääkseen, tuleeko rinnasta eritettä. Nainen suostui pyyntöön omien sanojensa mukaan hämmennyksissään ja paniikissa.

Pian tutkimuksen jälkeen nainen otti yhteyttä potilasasiamiehen. Myöhemmin nainen otti yhteyttä myös poliisiin.

Käräjäoikeudessa lääkäri kiisti kaikki syytteet, sillä hänen mielestään kyseessä oli tavanomainen tutkimus.

Nainen puolestaan koki tutkimuksen inhottavaksi ja nöyryyttäväksi.

Oikeus hylkäsi lääkäriä vastaan nostetut syytteet, koska sen mielestä tapauksessa ei ollut riittävää näyttöä siitä, että lääkärillä olisi ollut tutkimuksessaan seksuaalista tarkoitusta.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 3.6.2008 19:14

Lähes päivittäin kuulee puhuttavan myös borrelioosin virhediagnosoinneista.

Borrelioosipotilaat joutuvat sairashistoriansa aikana yleensä käymään monilla eri alojen lääkäreillä valittelemassa lukuisia eri vaivojaan saaden mukaansa kymmeniä eri diagnooseja ja satoja eri pilleripurkkeja.

MS-tauti, krooninen väsymysoireyhtymä, fibromyalgia, selkärankareuma, paniikkihäiriö, masennus etc. Kuulostaako tutulta?

Mitä jos kyse onkin vain omasta asennevammastamme. Ehkä onkin vain ihan hieno asia, kun nämä eri alojen asiantuntijat saavat selville ja kertovat meille, että meillä on noinkin monia eri sairauksia.

Vastaa Viestiin