ALS VAI BORRELIOOSI?

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

ALS VAI BORRELIOOSI?

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:17

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 25.5.2008 18:03

Keskustelin tällä viikolla erään paikkakunnallamme työskentelevän sairaanhoitajan kanssa. Hän kertoi, että asuinalueellamme on todella paljon ALS-potilaita kotisairaanhoidossa. Olemme myös mainittavaa punkkiseutua ja ongelma on aivan selkeästi lisääntymään päin.

Kiinnostuin lisää tästä ALS-aiheesta (josta on jo lukuisia kertoja aiemminkin ollut puhetta palstallamme), koska ALS on maailmalla erittäin yleinen borrelioosin virhediagnoosi.

Löysin eräältä keskustelupalstalta sairaanhoitajaopiskelijan kirjoituksen, jossa hän kertoi, että heidän alueensa sairaalan neurologian osastolla oli kerrottu ALS:in yleistyneen todella rajusti viime aikoina. Sairauteen myös sairastutaan yhä nuorempina, vaikka siihen ei ole pääpiirteittäin kovinkaan yleisesti sairastuttu alle 40-vuotiaaana. Sairaanhoitajaopiskelija kyseli syytä moiseen.

Minusta tämä kuulostaa vähintäänkin omituiselta, etenkin kun on kyse kohtalaisen harvinaisesta sairaudesta (, jonka syy on edelleenkin tuntematon eikä parantavaa hoitoakaan ole vielä löydetty.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: Ine Lähetetty: 30.5.2008 21:42

Täällä oli myös mielenkiintoista keskustelua: http://www.mscrossroads.org/cgibin/YaBB ... 4289019/11

Olisin ohjannut ne tänne mutta nyt en ehdi rekisteröitymään ko. palstalle.
_____________________________________________________________


Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 31.5.2008 11:57

Ine, olen törmännyt tuohon lähettämääsi sivustoon joskus aikaisemminkin. Jos kerran mm. mykoplasma tulee tutkimuksien mukaan borrelian oheisinfektiona noin 60 - 70 %:ssa tapauksista ja borrelioosi taas aiheuttaa samantyyppistä oireistusta kuin MS-tauti, niin olisi syytä perehtyä huomattavasti tarkemmin siihen, että onko potilaalla kuitenkaan MS-tauti. Niin kauan kuin ei ole selvillä mikä MS-taudin aiheuttaa, on syytä olettaa, että taustalla voi mikrobi sekä siitä johtuva jatkuva infektio. On myös jännä juttu, että minosykliinin on todettu auttavan MS-taudin oireisiin.

Tässä on edelleenkin se suuri ongelma, että meillä ei ole maassamme ainuttakaan pelkästään borrelioosiin ja sen oheisinfektioihin erikoistunutta lääkäriä, joka osaisi diagnosoida sairauden riittävän hyvin ilman näitä sangen epäluotettavia testejä...riittävän pitkistä hoidoista nyt puhumattakaan.

Borrelioosi on kuitenkin jo melko yleinen ongelma ja tartunnat lisääntyvät jatkuvasti ympäri maailmaa. Uskon, että tulevaisuudessa borrelioosi tulee selittämään yhä useampia sairauksia, joiden aiheuttajaa ei vielä tunneta ja jotka on nimetty vain pelkän oireyhtymän perusteella joksikin tietyksi sairaudeksi.

Vastaa Viestiin