ITÄ-SUOMI MYÖS PUNKKIEN VAARAVYÖHYKKEELLÄ

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

ITÄ-SUOMI MYÖS PUNKKIEN VAARAVYÖHYKKEELLÄ

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:14

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 24.5.2008 12:12

KYLMÄ TOTUUS ON, ETTÄ PUNKIT EIVÄT KUNNIOITA VALTION RAJOJA!

http://www.karjalansanomat.ru/Fin/indexF.htm

(Arkistosta lehti nro 23.4.2008)


"Sairastumiset ovat yhteydessä ilmastonmuutoksiin
Karjalan asukkaat potevat ihotulehduksen uusia ilmentymiä

Lääkärit toteavat, että ruskettuminen auringonpaahteessa on vaarallista. Ihotulehduksen lisäksi henkilö voi sairastua vaikeampiinkin tauteihin. Mikko Ollikainen


Ilona Veikkolainen
Karjalan Sanomat


Karjalan asukkaat potevat uusia tauteja. Kummallisten iho- ja tartuntatautien leviäminen ja astmapotilaiden määrän jyrkkä kasvu kesäisin ovat saaneet lääkärit ajattelemaan ilmastonmuutosten vaikutusta ihmisten terveyteen. Lääkäri Valentina Matveitshuk kertoo, että kahden viime vuoden aikana ihmiset ovat poteneet ihotulehduksen uusia ilmentymiä.


? Kesällä monet ihmiset kääntyvät lääkärin puoleen ihotulehduksen takia. Sairaus vahingoittaa verisuonia ja niveliä. Me emme tiedä miten sitä hoitaa. Tuntematonta sairautta potevat ne ihmiset, jotka makaavat uimarannalla tuntikaupalla. Minusta tuntuu, että sairaus on sidoksissa hellesäähän ja otsonikerroksen ohentumiseen, lääkäri olettaa.
Hän on varma, että ruskettuminen auringonpaahteessa on vaarallista. Ihotulehduksen lisäksi voi sairastua vaikeampiinkin tauteihin.

Karjalassa ilmaston lämpeneminen aiheuttaa myös puutiaisaivokuumeen vaaraa.
? Vielä muutama vuosi sitten luulin, että puutiaisaivokuumeeseen voi sairastua vain tasavallan eteläisissä piireissä. Nyt tilanne on muuttunut, sairaus on leviämässä pohjoisiin piireihin, Karjalan terveydenhuoltokeskuksen johtaja Marina Markelova kertoo.


Lämpötilan nousulla on lukuisia vaikutuksia ihmisterveydelle."
Viimeksi muokannut Bb, Ti Helmi 17, 2009 17:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Bb
Viestit: 1820
Liittynyt: Ma Tammi 26, 2009 23:13

Viesti Kirjoittaja Bb » Su Helmi 15, 2009 15:14

Lähettäjä: daila2008 Lähetetty: 24.5.2008 12:32

http://www.karjalansanomat.ru/old%20new ... -05-16.htm

(Karjalan Sanomat 16.5.2007)
Puutiaispuremat aiheuttavat aivotulehdusta

Marina Tolstyh
Karjalan Sanomat


Karjalan terveydenhuollon ylilääkäri Anatoli Kovalenko on huolestunut siitä, että puutiaispuremien aiheuttamat aivotulehdus ja Lymen tauti eli borrelioosi ovat levinneet hyvin laajalle tasavallassa.


Ihmisen terveydelle vaaralliset puutiaiset elävät Karjalan etelä- ja keskialueella. Alue kattaa reilut 11 kaupunkia ja piiriä. Tautien aiheuttajia on eniten Petroskoissa ja Sortavalassa sekä Kontupohjan, Lahdenpohjan, Karhumäen, Aunuksen, Pitkärannan, Äänisenrannan, Prääsän, Puudosin ja Suojärven piirissä. Näillä alueilla asuvilla on vaara sairastua aivotulehdukseen ja Lymen tautiin.


Kovalenkon mukaan viime vuonna aivotulehduksen saaneita oli kolme kertaa ja borrelioosin saaneita puolitoista kertaa enemmän kuin muualla Venäjällä. Puutiaispuremista sairastui 56 henkilöä.


Puutiaiset ovat aktiivisia huhtikuun ja syyskuun välisenä kautena. Viime vuonna noin 4 250 ihmistä kääntyi lääkärin puoleen puutiaisten pureman takia. Kärsineistä vain 45 prosenttia sai nopean imunoterapian. Virallisten tietojen mukaan vuonna 2005 puutiaiset purivat 4 700 ihmistä.


Terveydenhuoltolääkäri Kovalenko täsmentää, että kymmenen viime vuoden aikana kaupunkilaiset ja maaseudun asukkaat saivat tautitartunnan ollessaan kesämökeillään. Myös joka vuosi ihmiset saavat aivotulehduksen tai borrelioosin juotuaan keittämätöntä vuohen- tai lehmänmaitoa. (!???????!)

Vastaa Viestiin